Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus vajon használta az...

Jézus vajon használta az isteni nevet (Jahve)?

Figyelt kérdés

Most olvastam egy folyóiratban, hogy Jézus "GYAKRAN" használta a nevet.

Nos szerintem ha ez így lett volna akkor Jézus nem érte volna meg a 33 évet és minden bizonnyal nem kereszten halt volna meg hanem simán megkövezték volna.

Mivel a zsidók annyira szentnek tartották a nevet, hogy csak a főpap mondhatta ki egyszer egy évben, nem tudom, hogy egy "ács legény"-nek mennyi esélye lett volna megérni a másnapot ha úton útfélen használja a nevet.

És ahogy "ismerem" én Jézust azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem volt törvénytipró és nem is arról volt híres, hogy szabályokat szegett volna meg, sőt még a pogány birodalomnak is engedelmeskedett és buzdított másokat is, hogy engedelmeskedjenek.

Na szóval a lényeg nem is az, hogy én mit gondolok, hanem az, hogy szerintetek mennyire GYAKRAN használhatta Jézus a Nevet?

2015. dec. 28. 23:25
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

A 3-as jól írja! :)

Jézus anyanyelve az arámi volt ,azon belül az azt a dialektust használta ,amit ma a Libanonban és Észak-Ciprusban (török terület) élő keresztény vallású maroniták beszélnek ,a mai napig.

De viszont csak egy-pár ezren.

Egyébként ,meg az אבא (kiejtés: ábá) héber betűs arámiba ,mint a modern héberbe apát jelent.

Viszont a szent nyelvben (óhéber) אב (kiejtés: áv).

Ami egyébként egy hónap is a héber naptárba.

Egyébként a kabbala szerint I-ten 72 neve van.

Üdv!

2015. dec. 30. 19:07
 32/33 anonim ***** válasza:

31-es vagyok

Egyébként azt A Nevet TILOS kimondani!

Üdv ,megint.

2015. dec. 30. 19:09
 33/33 anonim ***** válasza:
Soha sem használta. AJ H V H a zsidók istene, Jézus pedig az egész emberiségre ható szellemiséget hirdetett. Isten nem választ ki egyetlen népet sem, egyiket sem tartja előbbre valónak a másiknál.
2016. márc. 6. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!