Jézus vajon használta az isteni nevet (Jahve)?
Most olvastam egy folyóiratban, hogy Jézus "GYAKRAN" használta a nevet.
Nos szerintem ha ez így lett volna akkor Jézus nem érte volna meg a 33 évet és minden bizonnyal nem kereszten halt volna meg hanem simán megkövezték volna.
Mivel a zsidók annyira szentnek tartották a nevet, hogy csak a főpap mondhatta ki egyszer egy évben, nem tudom, hogy egy "ács legény"-nek mennyi esélye lett volna megérni a másnapot ha úton útfélen használja a nevet.
És ahogy "ismerem" én Jézust azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem volt törvénytipró és nem is arról volt híres, hogy szabályokat szegett volna meg, sőt még a pogány birodalomnak is engedelmeskedett és buzdított másokat is, hogy engedelmeskedjenek.
Na szóval a lényeg nem is az, hogy én mit gondolok, hanem az, hogy szerintetek mennyire GYAKRAN használhatta Jézus a Nevet?
Hááát... :D szerintem nem is kellett! :)
Ha meg arra célzol, hogy "Jézus" nem "Jézus" azt aláírom, de itt nem is az a lényeg, hogy hogyan, hanem, hogy használta-e vagy sem?
Hogy nem is létezett!? :)
Háááát... :D ez már hit kérdése, és ebbe ne menjünk bele mert most ez a kérdés pont másról szól. :)
Jahve és Jézus égi Atyja két külön létforma és lény!
354-ben, az első Nikaiai zsinaton elrendelik, hogy az Ószövetségi Jahve-t és Jézus apját, Aba Istent, innentől kezdve azonosítani kell. Majd 451-ben ismét kimondják, hogy az ótestamentum (a júdaizmus) ezentúl a keresztény kinyilatkoztatás része. 451 előtt az ókereszténységi tanok nem voltak benne az Ószövetségben! Azt terjesztették a 451-es zsinat után, hogy a kereszténység a júdaizmusból fejlődött ki, annak egyik ága. Az ószövetség, a júdaizmus azt hangoztatja, hogy Jézus Atyja (Aba Isten) egyenlő Jahve-val (Jehovával). Korábban Aba Isten és Jahve teljesen két különböző létforma és lény volt!
2-3 :) Köszönöm!
Igen én is így gondolom, hogy Atyának szólította, vagy "Atyám"-nak.
Én is elcsodálkoztam amikor olvasom, hogy "gyakran" használta a Nevet...nem tehette még akkor sem ha az írásokból olvasott mert ez nem volt megengedve.
Ezért is tettem fel a kérdést mert egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy vannak emberek akik elhiszik az ehhez hasonló hazugságokat.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
5-ös köszönöm! :)
Megleptél a válaszoddal mert bevallom, hogy ezt a variációt még nem hallottam. :)
Érdekes...
A mormonok úgy hiszik, hogy Jézus Amerikában született.
Most, ha csak a legegyszerűbb képtelenségekbe belegondolsz...
ezek után a jehovisták szelíd kis báránykák hozzájuk képest.
# Duena
Iszonyatos baromságokat hordasz össze a zsinatokról. Egyetlen szó nem igaz abból, amit leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!