Aki ateistának vallja magát, az ugye nem ünnepel, és például ajándékot sem kap/osztogat?
Rögtön azzal kezdem, hogy én sem vagyok egy nagy vallás guru, nem ismerem a Bibliát sem, nem foglalkoztat,hogy melyik felekezethez tartozom, templomba is 2 évente egyszer ha benézek.
Viszont nekem van hitem!
Szerintem ezzel nagyon sokan így vannak, mint én.
Számomra a magukat ateistának valló emberek nem szimpatikusak, és úgy gondolom legtöbbjük csak divatból az, mert így akar kiállni a sorból, és beáll a másik sorba.
De ez egy vallási ünnep, így én azt gondolom,hogy az ilyen embereket abszolút hidegen hagyja az ünnep, ők fát sem állítanak, nem ajándékoznak.
Ezt csinálja egy korrekt ateista a véleményem szerint.
Csak ebből annyira kevés van.A többség az él a "javakkal", aztán meg köpköd a kereszténységre meg minden vallásra.
# 13
"Mert a korai keresztények mégis hol a fenében éltek, ha nem a római kultúrkörben?"
Például azon kívül is, Etiópiában, Örményországban, Indiában. Már a legelső apostolok idejétől. (Hm... most mondjam azt, hogy ennyit azért illene tudni töriből? Az nem mentség, hogy sokan mások sem tudják.)
Az ateisták is ünnepelhetnek, csak ők pl. a családot meg az ajándékokat. Én meg Jézus Krisztus születését, az Ige megtestesülését.
A karácsony keresztény ünnep, ez a duma, hogy nem az, mert a pogány kultuszok így meg úgy, ez csak a szavak ferdítése. Hányan vannak ma Magyarországon, akik Mithrászt ünnepelnek? :D A nem hívők karácsonyi hagyományai is a kereszténységben gyökereznek, mivel a pogány eredetű "Legyőzhetetlen Nap" ünnepe csak annyiban hasonló a keresztény karácsonyhoz, hogy a mi legyőzhetetlen Napunk Jézus. De a család, a szeretet ünneplése és az ajándékozás hagyományának eredete is a keresztény karácsonyi ünnepkörhöz kötődik, csak ma már sok helyen kiveszett belőle Jézus, és ezek maradtak meg.
Én is örülnék ha egy "Allah akhbar" mondattal, és egy detonációval a paradicsomba kerülnék, csak ez nem az én vallásom, és nem így fogok meghalni.
Na, neked aztán fogalmad sincs az iszlámról.
ma 14:50
Legnagyobb tömegben még mindig a Római-Birodalom területén voltak. Aztán azt mondani, hogy tök véletlen kitalálták, hogy Jézus december 25.-én született egy szűztől, miközben a Mithrászról ugyanezt tartották korábban csupán véletlen egybeesés... Valószínűtlen.
"Sajnálom,hogy egyesek számára az ünnep dönti el,hogy milyen jellegű kérdést írhatok ki és milyet nem."
Kár, hogy ezzel a megállapításoddal egy szép nagy öngólt lőttél. :) Te miért nem írtál ki hasonló kérdést "nemkarácsonykor"? Ja, hogy akkor nem volt Karácsony? Hát istenem, akkor ne hivatkozz a Karácsonyra.
"Sőt, a véleményemet sem írhatom le mert senkit nem érdekel, ugyanakkor ti is leírjátok a véleményeteket a kérdésem alá, miközben ha titeket nem érdekel az enyém engem miért érdekelne a tiétek?Meg úgy bárkit is? "
Tehát ezzel beismered, hogy nem is érdekel mások véleménye, vagyis a kérdésedre érkező válaszok?
Akkor ad 1 miért írtad ki egyáltalán a kérdést? Ad2, miért is válaszolsz a továbbiakban a véleményekre? Ha viszont érdekel (mivel kiírtad a kérdést), akkor meg miért agonizálsz a válaszokon?
Egyébként, én speciel pusztán felebaráti szeretetből írok neked választ. Na jó, némileg ugyan számításból is, nem tagadom. Hátha némileg okosodsz egy kicsit, bővül a világnézeted, és akkor egy némileg okosabbal már biztosan több lesz a hét és fél milliárd között, mint ezidáig.
"Bár engem érdekel, hisz azért írtam ki a kérdést, de aki azt írta,hogy nem érdekli,hogy én hogy mit gondolok az mi a francnak írt egyáltalán? "
Nem tudom. Engem speciel érdekel, hogy mit gondolsz, ezért is írok választ neked.
"Másfelől kérdés kulcsmondata ez: " legtöbbjük csak divatból az, mert így akar kiállni a sorból, és beáll a másik sorba."
Mert a legtöbben így vannak ezzel. "
Lehetséges, nem vezetek róla listát, hogy ki "divatateista" és ki az, aki meggyőződésből az. Én meggyőződésből vagyok az. Bár ez nem is igazán valós, hiszen semmiről sem győződtem meg, ami az ateizmus mellett szólna. Sokkal inkább nem győzött meg az, amit az ateizmus ellenében szoktak felhozni. Nem tudom, érted-e a különbséget? Gyakorlatilag annyi, hogy nem igazán győzött meg egyik vallás által állított dolog ahhoz, hogy bármelyiknek az útját is jártam. Lehet hogy volt egy Jézus nevezetű ürge, de hogy egy Istentől származna, isteni beavatkozásra született, amely Isten megteremtette az egész világot, és csak mert egy könyv ezt írja, az nekem nem elég meggyőző ahhoz, hogy elhiggyem. Nincs róla semmiféle kézzelfogható és leellenőrizhető bizonyíték.
Van egy másik könyvem is, amiben meg azt állítja a szerző, hogy Dart Vader nagyúr Halálcsillagot építtetett, ráadásul kétszer is. Ez hasonlóképpen nem győzött meg arról, hogy ez valóság lenne.
Viszont van egy harmadik könyvem is, amelyiknek az a címe, hogy Science Encyclopedia (A tudomány enciklopédiája). Ez sokmindenről meggyőzött, pl. arról, hogy léteznek ember számára láthatatlan, megfoghatatlan dolgok is, mint pl. az elektron, vagy a mágneses térerősség. Ebben elég sok minden le van írva, kipróbálható, leellenőrizhető bizonyítékokkal alátámasztva (lévén sokszáz oldalnyi terjedelmű), de ebben meg semmiféle istenről sincs szó, így a kérdés ezen része hidegen hagy.
"Az meg,hogy mi a Karácsony eredete...mindent visszalehet vezetni, minden valamiből jött. "
Alapvetően a Karácsony ünnepe a téli napfordulót jelképezi, legalábbis eredetileg. Erre épült a római ünnep, a Szaturnia, majd erre a pogány ünnep, majd erre pedig a keresztény Jézus születésének ünneplése. A téli napforduló pedig a Föld és Nap adottságaiból eredeztethető, de az már olyan régi, hogy akkor még talán emlős se élt a Földön, nemhogy ember.
"Akkor az autó eredete a bicikli, és az autósok ne szidják a biciklist? "
Az autónak nem eredete a bicikli, sokkal inkább a kordé, (vagy később a lovaskocsi). Ettől függetlenül az autósok tényleg ne szidják a bicikliseket (mondom ezt úgy, hogy kb. 87%-ban én is autóval járok, 10%-ban motorral és a maradék 3% bicikli).
"Pont erről van szó,hogy köpködünk, meg ateistának valljuk magunkat meg fúj vallás, de ha valami jó, akkor beállunk a sorba. "
A köpködés megvolt a részedről, az ateistának vallás meg a részemről. A vallások engem nem érdekelnek, ettől függetlenül ha valamit tényleg jónak titulálok, akkor persze hogy beállok én is a sorba. Majd bolond lennék nem beállni :)
"Én is örülnék ha egy "Allah akhbar" mondattal, és egy detonációval a paradicsomba kerülnék, csak ez nem az én vallásom, és nem így fogok meghalni. "
Nagyon helyes, én sem így tervezem.
"Aki nem fogja fel,hogy mit akarok mondani, és kiemel idézeteket kiforgatva, annak nyomom a mínuszt, és el sem olvasom a válaszát."
Ha el sem olvasod a válaszát, akkor mi alapján nyomsz mínuszt? :) Attól, hogy valaki idézgetve válaszol a kérdésedre, még felfoghatja a mondanivalód lényegét. Remélem nekem sikerült, és sikerült is korrekt válaszokat adnom a felvetéseidre. Hogy te ezek után mennyire nyomkodsz mínuszt vagy mennyire nem, az a józan gondolkodásodra és belátásodra bízom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!