Aki ateistának vallja magát, az ugye nem ünnepel, és például ajándékot sem kap/osztogat?
Rögtön azzal kezdem, hogy én sem vagyok egy nagy vallás guru, nem ismerem a Bibliát sem, nem foglalkoztat,hogy melyik felekezethez tartozom, templomba is 2 évente egyszer ha benézek.
Viszont nekem van hitem!
Szerintem ezzel nagyon sokan így vannak, mint én.
Számomra a magukat ateistának valló emberek nem szimpatikusak, és úgy gondolom legtöbbjük csak divatból az, mert így akar kiállni a sorból, és beáll a másik sorba.
De ez egy vallási ünnep, így én azt gondolom,hogy az ilyen embereket abszolút hidegen hagyja az ünnep, ők fát sem állítanak, nem ajándékoznak.
Ezt csinálja egy korrekt ateista a véleményem szerint.
Csak ebből annyira kevés van.A többség az él a "javakkal", aztán meg köpköd a kereszténységre meg minden vallásra.
Az hogy az asztronómiai időpont miatt a két ünnep pont egymással egy időben van,nem eredetet jelent.
Mitrhrasz a római és perzsa kultúrkör része.Nem belőle vezették át Jézusra az ünnepet a korai keresztények.
"egy vallásos bármilyen szempontból erkölcsileg magasabb szinten állna, vagy műveltebb lenne"
Mivel pont forditva van.
Sajnálom,hogy egyesek számára az ünnep dönti el,hogy milyen jellegű kérdést írhatok ki és milyet nem.Sőt, a véleményemet sem írhatom le mert senkit nem érdekel, ugyanakkor ti is leírjátok a véleményeteket a kérdésem alá, miközben ha titeket nem érdekel az enyém engem miért érdekelne a tiétek?Meg úgy bárkit is?
Bár engem érdekel, hisz azért írtam ki a kérdést, de aki azt írta,hogy nem érdekli,hogy én hogy mit gondolok az mi a francnak írt egyáltalán?
Másfelől kérdés kulcsmondata ez: " legtöbbjük csak divatból az, mert így akar kiállni a sorból, és beáll a másik sorba."
Mert a legtöbben így vannak ezzel.
Az meg,hogy mi a Karácsony eredete...mindent visszalehet vezetni, minden valamiből jött.
Akkor az autó eredete a bicikli, és az autósok ne szidják a biciklist?
Körülbelül ez jött le a válaszokból.
Pont erről van szó,hogy köpködünk, meg ateistának valljuk magunkat meg fúj vallás, de ha valami jó, akkor beállunk a sorba.
Én is örülnék ha egy "Allah akhbar" mondattal, és egy detonációval a paradicsomba kerülnék, csak ez nem az én vallásom, és nem így fogok meghalni.
Az meg,hogy a vallási vezetők mit művelnek...?Ezért sem vagyok fanatikus, mert én sem érek vele egyet.De attól még hinni lehet, és engem is megsért ha a hitemet megszólják.
Aki nem fogja fel,hogy mit akarok mondani, és kiemel idézeteket kiforgatva, annak nyomom a mínuszt, és el sem olvasom a válaszát.
"Aki nem fogja fel,hogy mit akarok mondani, és kiemel idézeteket kiforgatva, annak nyomom a mínuszt, és el sem olvasom a válaszát." - Nyomjad csak nyugodtan! Ahhoz nem kell sok ész.
A kérdéskiírásod maga a megtestesült "köpködés", és még te törsz pálcát mások felett?!
Mázli,hogy itt meg olyan okos emberek vannak!
Csak érdemben már nem tudtok válaszolni, arra amit írtam, így egyszerűbb lehülyézni (tipikus eszköz).
De nem is kell, mivel kulturáltan egyik sem tud fogalmazni.
Boldog ateista karácsonyt!Majd az ateista templomba is menjetek misézni!
Nem nyomhatok keresztény gőgöt, mert keveset tudok a vallásról, nem ismerem a Bibliát sem mint írtam.
Egyszerűen a hitről van itt szó, és én szót emeltem azok ellen akik divatból kiállnak a sorból, be egy még hosszabb sorba majd köpdösik azokat akik a sorban maradtak, és okosabbnak hiszik magukat, miközben ők is ugyan azon elvek szerint élnek mint én, vagy mint a legtöbb ember, ugyan úgy tartják a keresztény ünnepeket, de mégis azt hiszik,hogy ők a színes egyedi emberek.
Viszont nem az ateistákkal van a bajom, elfogadom ha valaki az, és valóban annak megfelelően éli az életét, de akkor tényleg legyen is az!
Mert ha nekem nincs kedvem levenni a sapkám az épületben nem mondom,hogy zsidó vagyok, ha disznóhússal kínálnak a kaviár helyett, nem mondom,hogy muzulmán vagyok, és nem ehetek disznóhúst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!