Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki ateistának vallja magát,...

Aki ateistának vallja magát, az ugye nem ünnepel, és például ajándékot sem kap/osztogat?

Figyelt kérdés

Rögtön azzal kezdem, hogy én sem vagyok egy nagy vallás guru, nem ismerem a Bibliát sem, nem foglalkoztat,hogy melyik felekezethez tartozom, templomba is 2 évente egyszer ha benézek.

Viszont nekem van hitem!

Szerintem ezzel nagyon sokan így vannak, mint én.

Számomra a magukat ateistának valló emberek nem szimpatikusak, és úgy gondolom legtöbbjük csak divatból az, mert így akar kiállni a sorból, és beáll a másik sorba.

De ez egy vallási ünnep, így én azt gondolom,hogy az ilyen embereket abszolút hidegen hagyja az ünnep, ők fát sem állítanak, nem ajándékoznak.

Ezt csinálja egy korrekt ateista a véleményem szerint.

Csak ebből annyira kevés van.A többség az él a "javakkal", aztán meg köpköd a kereszténységre meg minden vallásra.

2015. dec. 25. 10:47
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
92%
Karácsony van. Te meg ilyen idiotaságokon gyötröd az agyad? Kitalálsz magadnak dolgokat amiken utána gyorsan felháborodsz? Dobj be egy deci jobbféle páleszt inkább ha már ilyen másnapos vagy!
2015. dec. 25. 10:55
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Az ateista nem gép.

Én pont az az ateista vagyok aki (lévén nincs se családom,se igazán mély barátságom senkivel sem) nagyívben tesz a karácsonyras meg minden egyéb szentimentális eseményre.Nem ünnepeltem,nem étkeztem máshogy mint szoktam,nem küldözgettem jókívánságokat.Tegnap volt egy üres,és unalmas napom mint bármi máskor.

De lévén hogy én is érzek (sajnos) ezért szeretek a keresztény-görög alapokon nyugvó európai értékrend szerint viszonyulni más emberekhez.

Egyik legjobb barátomnak,annak ellenére hogy alapvetően sosincs pénzem,vettem egy 3000 Ft-os könyvet amiről tudtam hogy rég szeretné megszerezni.

Ezt pusztán a szeretetem és a saját jóérzésem miatt tettem,nem pedig spirituális indíttatásból.

de ismétlem:Az európai ember számára a kultúrát és a társadalmi normákat,identitást a keresztény kultúrkör szabja meg leginkább.Ezért van az hogy függetlenül a mögöttes tartalom meglététől vagy hiányától,egy ateista is élvezheti ha összejön a család,barátok,a gondterhelt hétköznapok után megelythet egy jó vacsorát,és élvezheti az ajándékozás örömeit.Ez nem arról szól hogy hisz-e egy minden fölött álló transzcendencia létezésében vagy nem,hanem arról hogy egy kellemes esemény. (már akinek...)

ennyi

2015. dec. 25. 11:02
 3/33 anonim ***** válasza:
96%
Igen, csak azért, mert te így gondolod így is van! :D
2015. dec. 25. 11:03
 4/33 anonim ***** válasza:
55%
Ateista vagyok, es termeszetesen unneplek, mert a karacsony NEM vallasi unnep.
2015. dec. 25. 11:07
 5/33 anonim ***** válasza:
97%

Én ateista vagyok, de eszembe sem jut a hívők hitével, szokásaival, viselkedésükkel foglalkozni.

Az, hogy neked mi a "véleményed" egy "korrekt ateistáról" a lőtéri veszett kutyát sem érdekli.

Aki vallásos annak a karácsony vallási ünnep, aki nem az, annak mást jelent.

Törődj azzal, hogy neked mit jelent, és ne mások felett akarj ítélkezni!

2015. dec. 25. 11:09
 6/33 anonim ***** válasza:
21%
Utolsó:ez egy keresztény eredetű ünnep.Az hogy ma már más a mondanivalója,nem válktoztat az eredetén.
2015. dec. 25. 11:11
 7/33 anonim ***** válasza:
34%
Utolsó előtti.bocsánat
2015. dec. 25. 11:11
 8/33 anonim ***** válasza:
80%

"ez egy keresztény eredetű ünnep"

A fenet. A karacsony a teli napfordulo unnepe volt mar jocskan a keresztenyseg elott is, csak aztan a katolikusok kitalaltak hogy milyen jo lenne ha akkor unnepelnek Jezus szuletesnapjat, es szepen ratelepdtek egy mar meglevo szokasra.

Ma pedig az emberek tobbsegenek a szeretet, a csalad unnepe, es nagyon regen levetkozte minden vallasi jelleget. Ugyhogy a karacsony az NEM vallasi unnep, maradjunk ennyiben.

2015. dec. 25. 11:14
 9/33 anonim ***** válasza:
78%

6/7 Időpont ma 11:11

A karácsony nem keresztény eredetű ünnep. Ajánlom figyelmedbe a Mithrász-kultuszt és a Yulet.

2015. dec. 25. 11:15
 10/33 anonim ***** válasza:
90%

Az ugye megvan, hogy ez az ünnep, amit Karácsonynak hívunk, az egy nagyon régi, messze a kereszténység előtti ünnep? A napfordulóval köthető össze, mostantól lassan hosszabbodnak a napok, győz a fény a sötétség felett.

Én ugyan nem vagyok teljesen ateista, el tudom képzelni, hogy van valahol egy magasabb intelligencia, de a vallásoknak egy szavát nem hiszem. Abban "hiszek", hogy a tudomány idővel tetszőleges pontossággal megismerheti a Világegyetemet és abban az emberiség szerepét - ha van.

Hívják a szeretet ünnepének is a Karácsonyt, és egy ateista ugyanúgy tud szeretni mint egy vallásos, ugyanúgy örül az ajándéknak, vagy mikor a gyereke szemében látja az ő örömét.

Azt a nézetet mindig visszautasítottam, hogy egy vallásos bármilyen szempontból erkölcsileg magasabb szinten állna, vagy műveltebb lenne - csak azért mert hívő - mint egy ateista, vagy egy ateista alávalóbb legyen a vallásosnál, kevésbé szeretni tudó vagy szeretetre méltó egyén, csak azért mert ateista.

2015. dec. 25. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!