Ferenc pápa miért nem áll ki a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, és úgy általában a világon bárhol üldözött keresztényekért?
Ha nem viselné a jelmezét, teljesen úgy festene, mint egy politikus, nem pedig úgy, mint egy egyházi vezető. Ötven percet szónokolt a klímaváltozásról, de csak fél percet szánt az üldözött keresztényekre, abban is összemosta őket más kulturális és etnikai csoportokkal és az erőszakot elutasító muzulmánokkal, pedig a tények azt mutatják, hogy a radikális iszlám főleg a keresztényekre van kihegyezve.
Ferenc pápa minden idők egyik legkiemelkedőbb vallási vezetője, katolikusok között legfeljebb XXIII. János pápa és Calcuttai Teréz említhető vele egy napon a nem katolikusok gondolkodók közül talán Albert Schweitzer vagy Gandhi.
Következetesen képviseli Jézus Krisztus evangéliumát, de nagyformátumú és tisztánlátó személyiség, aki szem előtt tartja a világpolitikai racionalitásokat is. Iránymutatásai nem csupán bölcsek, de a Szentlélek által sugalmazottak.
Követni kellene Őt nem bírálni!
(Mondom én, aki nem vagyok katolikus és így nem tekintem tévedhetetlennek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!