Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szóltok Ferenc pápa...

Mit szóltok Ferenc pápa progresszív rock albumához?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon jó lett. :)

https://www.youtube.com/watch?v=6FsQiGcQ4v8

2015. dec. 22. 18:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát ennek köze nincs a progresszív rockhoz.

Ez sima slágerpop, kicsit világzenésített effektekkel. Ettől még lehet jó, aki szereti ezt a műfajt, csak ne keverjük a szezont a fazonnal.

Keresztény témájú progresszív rock például az Aphrodite's Child 1972-es albuma, amely a Jelenések Könyvének egy sajátos interpretációja:

https://www.youtube.com/watch?v=lE_Ki9ztuXg

Valószínűleg kevesebbeknek jön be, mint a pápa albuma, de hát a progresszív rock az már csak egy ilyen műfaj :)

2015. dec. 22. 18:46
 2/12 anonim ***** válasza:
Én beletekertem, ez még a keresztény rockból is a vérszegényebb változat.
2015. dec. 22. 18:58
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem én találtam ki, hogy ez prog-rock: [link]

Több ezer cikk van erről. És ha nem is egészen olyan, mint egy igazi prog-rock album, mégiscsak abba a műfajba sorolták (nem én).

Én nem ismerem ezt a műfajt, úgyhogy nem tudok véleményt alkotni a vérszegénységével kapcsolatban, de borzasztó szimpatikus, hogy egy pápa ilyen lemezt egyáltalán kiad. Többi pápa egy évben kétszer előbújt egy "orbi et urbi"-ra, és nem is lehetett hallani róluk többet. Ferenc pápa egy igazi sztár a fiatalok körében is. Talán a legnépszerűbb pápa a történelemben.

2015. dec. 22. 19:10
 4/12 anonim ***** válasza:

"ha nem is egészen olyan, mint egy igazi prog-rock album, mégiscsak abba a műfajba sorolták"

Az elég szomorú, ha ez az album progresszív rock címen lett beharangozva. Ezt persze csak a megjelenése előtt tudták elterjeszteni róla, amikor még senki nem hallotta a lemezt.

Szerintem ezzel egy kommunikációs öngólt rúgott a Vatikán, mert alaposan mellétrafáltak a műfajnak, de ez legyen az ő bajuk.

2015. dec. 22. 19:48
 5/12 Shamash ***** válasza:

Na jó. Ferenc kap egy esélyt. Hátha ő gatyába rázza az elfajzott katolikus egyházat.

Bár a műfaj tényleg nem prog-rock, mégis szimpatikus számomra, hogy erőlködik. Erőlködik, hogy megállítsa a katolikusok számának drasztikus csökkenését, és újabb, fiatalabb rajongókat terelhessen az akolba.

2015. dec. 22. 20:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Ez nem hogy nem progrock, de igazából rock sem. Eddig akár hány helyre belepörgöttem, csak elektronikus prüttyögést, szavalást és néha egy-két nagyzenekari betétet hallottam, totálisan szokványos formában. Ez így inkább egy stratégiai játék háttérzenéje lehetne maximum :D
2015. dec. 22. 21:35
 7/12 anonim ***** válasza:

Beletekertem, de a 7 szám környékén kezdett csak a rockra hasonlítani. Majd végig fogom hallgatni. Egyébként elsőre tetszik:)

Bár kicsit nyugis nekem.

Ez kicsit másabb hangulatú...(mégsem kemény)

https://www.youtube.com/watch?v=BEI-QSIj8dY&t=4047

2015. dec. 22. 22:01
 8/12 anonim ***** válasza:
2015. dec. 22. 22:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát olyan keresztény.
2015. dec. 23. 08:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Ferenc pápa is olyan mint a többi más ember.

Mert ha emberfeletti volna,nem kelettvolna az emberekközül vállasztani.

2016. márc. 7. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!