Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi nálatok milyen a...

Jehova tanúi nálatok milyen a Karácsony? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Voltam háromszor Jehova tanúi királyságteremben.Volt egy Biblia tanulmányozásom is amivel leálltam.Lényegében apám úgy viselkedett,hogy kerülte a Biblia tanulmányozás alkalmaival azt a férfit aki eljött hozzám.Ezért álltam le a Biblia tanulmányozásal.De azóta sok mindent másként látok.Valahogy mostmár érzem,hogy jó az,hogy a Jehova tanúinál nincsen karácsonyi ajándékozgatás.Gyakorlatilag egy nyomást érzek magamon,hogy elvárják tőllem az emberek az ajándékozást,jól tudom,hogy nem az ajándékról kellene ennek az ünnepnek szólnia ,de mégis erről szól.Lehetne ajándékozás nélkül is kölcsönös tisztelet,és családi kapcsolatok,de a rokonaim mégis az ajándékozást várják el...Érzem,hogy ez így nem jó.Mármint az hogy azért szeret mondjuk a keresztfiam,mert karácsonykor telefont kap ajándékba. 37 F

2015. dec. 21. 09:28
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Nem vágom, hogy miért bizonyíték az, hogy egy magyar fordító Úrnak fordította az isteni nevet... Ha erre gondoltál.

De amúgy ha bizonyíték kell, van több is:

csak az apostolok halála után jött be ez a tanítás, tehát ők nem hittek benne. Valamint a Bibliában sem szerepel ez a szó, sőt konkrét utalás sincs rá. Még ahol arra lehetne következtetni, hogy Jézus és Jehova egyek lennének, ott a Szentszellem meg sincs említve. Úgy hogy az nem három, csak kettő lenne.

Károli Bibliából pár bizonyíték.

1. János 17:21

"Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ŐK IS EGYEK LEGYENEK MI BENNÜNK: hogy elhigyje a világ, hogy TE KÜLDTÉL engem. "

Ha szó szerint értjük, Jézus minden tanítványa egyenlő vele és Istennel.

Vesd össze: Galátziabeliekhez írt levél 3. rész 28. "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban. "

2. Mikor tanítványai megkérdezték Urunkat, hogy mikor jön el a vég, azt mondta, hogy azt senki sem tudja, csak az Atya. Erre szokták rávágni, hogy ezt emberként mondta. Elfelejtik, hogy azt a már említett kijelentést IS emberként mondta, hogy egy az Atyával.

3. A Biblia szerint 'az Isten felmagasztalá őt' mármint Jézust, tehát megint csak nem lehetnek egyek/egyenrangúak.

4. Krisztus mennybemenetele után lett leírva:

1Korintusz 11:3

"Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; a Krisztusnak feje pedig az Isten." Itt is azt írja, hogy az Atya nagyobb, mert ugyanúgy, ahogy a férfinek feje Krisztus, Krisztus feje az Isten. Vagy talán a férfiak Krisztussal egyenlőek lennének? Egyértelműen nem.

2016. jan. 7. 13:33
 42/46 anonim ***** válasza:

Nem bizonyítottam semmiféle hármasságot, de még csak kettősséget sem! Ha elolvastad volna értelemmel a linkelt beszélgetést, akkor talán (?) nem gondolnál semmiféle háromság bizonygatásra.

Leegyszerűsítem egyszerű képlettel:

JHVH nem egyenlő Atyával

JHVH egyenlő Jézussal

Ha nem haragszol, nem kezdem újra és újra az ott leírtakat bemásolgatni, ha érdekelne, olvasnál.

2016. jan. 7. 14:51
 43/46 anonim ***** válasza:

Akkor mi Istennek a neve ("legyen megszentelve a TE neved..." - mondta Jézus)?

Másrészt ez nem jó feltételezés, mert a zsidók JHVH-t imádták (ez tény, töriből is tanultuk, Jahvénak nevezték) és mint tudjuk Jézust azért végezték ki, mert azt mondta, hogy Ő az Isten FIA. Tehát nem lehet ő Jahve is, meg Jahve fia is, főleg hogy akkor kihez imádkozott...

2016. jan. 8. 19:01
 44/46 anonim ***** válasza:

„Akkor mi Istennek a neve ("legyen megszentelve a TE neved..." - mondta Jézus)?”

"A zsidók Istent a mai napig úgy is hívják: “a Név” (ha Sém). A bibliai héberben ugyanis nincs szó a “személy”-re, ezért használja a “név” szót: pl. “Isten nevét segítségül hívni” = magát Istent segítségül hívni; “Isten nevét magasztalni” = magát Istent magasztalni azért, aki Ő. Ez a számunkra furcsa szóhasználat átment az Újszövetségbe is, pl. Apostolok Cselekedetei 1:15 “százhúsz név sokasága” = százhúsz főnyi sokaság, vagy Apostolok Cselekedetei 4:12 “nem is adatott az embereknek az ég alatt más név” = nem adatott senki más."

„Másrészt ez nem jó feltételezés, mert a zsidók JHVH-t imádták”

Jézust a zsidók nem ismerték fel. Nem ismerték sem Jézust, sem az atyját. Ugye nem mondod komolyan, hogy ez neked egyfajta bizonyíték?

Jn 8,19

Mondának azért néki: Hol van a te Atyád? Felele Jézus: Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat; ha engem ismernétek, az én Atyámat is ismernétek.

„mert azt mondta, hogy Ő az Isten FIA. Tehát nem lehet ő Jahve is, meg Jahve fia is, főleg hogy akkor kihez imádkozott...”

Fogalomzavar. A Bibliában sehol nincs olyan, hogy JHVH-nak fia lenne, aki Jézus. Adott volt JHVH, akivel Ábrahám beszélt, aki a kertben járt, aki a zsidó néppel volt, aki Jézus, és az Isten, aki a JHVH atyja, a Mennyei Atya.

IKor 10

1. Nem akarom pedig, hogy ne tudjátok, atyámfiai, hogy a mi atyáink mindnyájan a felhő alatt voltak, és mindnyájan a tengeren mentek által;

2. És mindnyájan Mózesre keresztelkedtek meg a felhőben és a tengerben;

3. És mindnyájan egy lelki eledelt ettek;

4. És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, a mely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.

2016. jan. 8. 21:36
 45/46 anonim ***** válasza:

"A Bibliában sehol nincs olyan, hogy JHVH-nak fia lenne, aki Jézus."

Pl János leveleiben számtalanszor szerepel, hogy Jézus az Isten Fia.

De am nagyon eltértünk a témától, bocs kérdező az offért.

2016. jan. 9. 23:18
 46/46 anonim ***** válasza:
Istené, azaz az Atyáé, és nem a JHVH-é. Te tényleg nem érted...
2016. jan. 10. 08:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!