Jehova tanúi nálatok milyen a Karácsony? (bővebben lent)
A 10-es válaszolónak!
Én leirom neked,hogy a tanú gyerekeknek milyen a Karácsony.Nem vehettünk részt az iskolai szereplésben,nem húzhattunk cédulát amikor egymást ajándékozták az osztálytársak.A Karácsony olyan volt mint egy más átlagos nap,elolvastuk a napiszöveget,kellett menni a folyóiratokkal prédikálni.Mi már felfogtuk,hogy ezen a napon nem illik zaklatni az embereket,a tesómmal beledobáltuk a folyóiratokat a postaládába és hazamentünk.Ennyi
Nem teljesen mindegy, hogy Jézus mikor született, télen vagy nyáron? Nem értem, miért kell ezen problémázni. Történelmileg kimutatták, hogy Jézus nem is 0-ban született, hanem Kr.e 6 vagy 7 körül, s azt is, hogy nem 33 évet élt, hanem 37-et vagy 38-at. És akkor mi van? Mit változtat ez a lényegen? Szerintem semmi jelentősége nincs.
Na de mégiscsak a világtörténelem egyik legnagyobb emberéről van szó, aki mellesleg maga a földre szállt Isten, vagy ha a jehovások nem is ennek tartják, de mégiscsak a legnagyobb prófátának, a kereszténység megalapítójának, az mégiscsak egy óriási dolog, hogy Ő megszületett.
Bár az is tény, hogy a karácsonyt nem is ünnepelték az ősegyházban, a vízkereszt volt helyette az egyik legősibb és legnagyobb ünnep a húsvét után, de később rájöttek, hogy mégis illene megünnepelni Jézus földi születésnapját is. Nem is értem, mi rossz van ebben.
Abban viszont egyetértek a Kérdezővel, hogy az ajándékozásnak semmi értelme, de sajnos sok embernek ennyiben merül ki a karácsony.
Egy prédikációban hallottam egyszer, hogy olyan ez, mint mikor szülinapi buliba megyünk, ahol mindenki megajándékoz mindenkit, csak éppen akinek a szülinapja van, arról nem vesz tudomást senki.
" Már az hazugság, hogy pogány ünnep, és ez is le lett írva sokszor a gyakorin."
WIKIPEDIA:
"A karácsony időpontjának kiválasztása nagy valószínűség szerint azért esett december 25-re, a téli napforduló közelébe, mert a római birodalom két korábbi államvallásának ünnepe is ekkor volt: 25-én végződtek a római szaturnáliák, és aznap volt a Dies Natalis Solis Invicti, a Napisten születésének napja.
A keresztény vallási ünnep Jézus születésének történetére épül. Jézus születésének történetével új vallási tartalommal töltötték meg a pogány ünnepet.
A kutatók többsége egyetért abban, hogy december 25-e nem Jézus születésének időpontja. A korai keresztények nem ünnepelték Jézus születését, és nem is próbálták meghatározni az időpontját"
Bizonyíték?
A korai keresztények azt az Istent imádták, akit a zsidók. Jézus is zsidó volt. A zsidók Istene Jehova vagy ha úgy tetszik Jahve.
A zsidók rabbinikus hagyomány miatt nem használták, de mint tudjuk Jézus a hagyományaikkal sosem vallott egy nézetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!