Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi nálatok milyen a...

Jehova tanúi nálatok milyen a Karácsony? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Voltam háromszor Jehova tanúi királyságteremben.Volt egy Biblia tanulmányozásom is amivel leálltam.Lényegében apám úgy viselkedett,hogy kerülte a Biblia tanulmányozás alkalmaival azt a férfit aki eljött hozzám.Ezért álltam le a Biblia tanulmányozásal.De azóta sok mindent másként látok.Valahogy mostmár érzem,hogy jó az,hogy a Jehova tanúinál nincsen karácsonyi ajándékozgatás.Gyakorlatilag egy nyomást érzek magamon,hogy elvárják tőllem az emberek az ajándékozást,jól tudom,hogy nem az ajándékról kellene ennek az ünnepnek szólnia ,de mégis erről szól.Lehetne ajándékozás nélkül is kölcsönös tisztelet,és családi kapcsolatok,de a rokonaim mégis az ajándékozást várják el...Érzem,hogy ez így nem jó.Mármint az hogy azért szeret mondjuk a keresztfiam,mert karácsonykor telefont kap ajándékba. 37 F

2015. dec. 21. 09:28
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
Már az hazugság, hogy pogány ünnep, és ez is le lett írva sokszor a gyakorin. A jehovista tabutaaoedug alapvetően hazug, remélem Isten hamar fel fogja nyitni a szemed. Olvass kicsit róluk a jehovatanui.blog.hu oldalon, hogy objektíven tudj dönteni.
2015. dec. 21. 20:32
 12/46 anonim ***** válasza:

A 10-es válaszolónak!

Én leirom neked,hogy a tanú gyerekeknek milyen a Karácsony.Nem vehettünk részt az iskolai szereplésben,nem húzhattunk cédulát amikor egymást ajándékozták az osztálytársak.A Karácsony olyan volt mint egy más átlagos nap,elolvastuk a napiszöveget,kellett menni a folyóiratokkal prédikálni.Mi már felfogtuk,hogy ezen a napon nem illik zaklatni az embereket,a tesómmal beledobáltuk a folyóiratokat a postaládába és hazamentünk.Ennyi

2015. dec. 22. 06:35
 13/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen mindegy, hogy Jézus mikor született, télen vagy nyáron? Nem értem, miért kell ezen problémázni. Történelmileg kimutatták, hogy Jézus nem is 0-ban született, hanem Kr.e 6 vagy 7 körül, s azt is, hogy nem 33 évet élt, hanem 37-et vagy 38-at. És akkor mi van? Mit változtat ez a lényegen? Szerintem semmi jelentősége nincs.

Na de mégiscsak a világtörténelem egyik legnagyobb emberéről van szó, aki mellesleg maga a földre szállt Isten, vagy ha a jehovások nem is ennek tartják, de mégiscsak a legnagyobb prófátának, a kereszténység megalapítójának, az mégiscsak egy óriási dolog, hogy Ő megszületett.

Bár az is tény, hogy a karácsonyt nem is ünnepelték az ősegyházban, a vízkereszt volt helyette az egyik legősibb és legnagyobb ünnep a húsvét után, de később rájöttek, hogy mégis illene megünnepelni Jézus földi születésnapját is. Nem is értem, mi rossz van ebben.

Abban viszont egyetértek a Kérdezővel, hogy az ajándékozásnak semmi értelme, de sajnos sok embernek ennyiben merül ki a karácsony.

Egy prédikációban hallottam egyszer, hogy olyan ez, mint mikor szülinapi buliba megyünk, ahol mindenki megajándékoz mindenkit, csak éppen akinek a szülinapja van, arról nem vesz tudomást senki.

2015. dec. 22. 12:10
 14/46 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de 37 évesen én már úgy emlékszem kinőttem a gyerekkorból, és nem azt néztem, hogy apám mit szól hozzá, vagy a keresztfiam (nekem mondjuk nincs) mit vár el tőlem. Szerintem kezdj el felnőtt lenni, mert túl sok ember véleménye fontos számodra. Apádé, keresztfiadé, a Jehova Tanúiké. Úgysem fogsz mindenkinek megfelelni. Vannak önálló elképzeléseid, döntéseid?
2015. dec. 22. 15:02
 15/46 anonim ***** válasza:

" Már az hazugság, hogy pogány ünnep, és ez is le lett írva sokszor a gyakorin."

WIKIPEDIA:

"A karácsony időpontjának kiválasztása nagy valószínűség szerint azért esett december 25-re, a téli napforduló közelébe, mert a római birodalom két korábbi államvallásának ünnepe is ekkor volt: 25-én végződtek a római szaturnáliák, és aznap volt a Dies Natalis Solis Invicti, a Napisten születésének napja.

A keresztény vallási ünnep Jézus születésének történetére épül. Jézus születésének történetével új vallási tartalommal töltötték meg a pogány ünnepet.

A kutatók többsége egyetért abban, hogy december 25-e nem Jézus születésének időpontja. A korai keresztények nem ünnepelték Jézus születését, és nem is próbálták meghatározni az időpontját"

2015. dec. 22. 15:55
 16/46 anonim ***** válasza:
Emberek minden hatalom első dolga az, hogy meghatározzák az ünnepeket. Amikor rendszerváltás volt, akkor is ez volt az első sarkalatos kérdés. Mi legyen április 4-el, május 1-el, stb. Mi legyen a jelképekkel, ünnepek, szobrok, stb. Aki elmúlt harminc egynéhány az nagyjából tudja, hogy miről beszélek.
2015. dec. 22. 16:10
 17/46 anonim ***** válasza:
Tehát a nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy tuti biztos? Gratulálok. Ez egy igazi jehovista érvelés, még ha nem is vagy az, akkor is, mert náluk divat elfogadni kérdés nélkül a nagy valószínűséges dolgokat.
2015. dec. 22. 18:31
 18/46 anonim ***** válasza:
Világi kutatók többsége is elfogadja. Másrészt nem lényeg, hanem az a lényeg, hogy a korai keresztények NEM ünnepelték és nem tartották fontosnak megtudni Jézus születésnapját. Jézus sem említette meg egyszer sem. Másrészt az már bizonyos, hogy nem dec.25-én született Jézus, tehát ha még nem is pogány ünnepet ünnepelsz, akkor is hazug ünnepet.
2015. dec. 22. 19:08
 19/46 anonim ***** válasza:
A korai keresztények ,nem használták A Jehova nevet de ti mégis Szajkózzátok
2015. dec. 22. 22:32
 20/46 anonim ***** válasza:
0%

Bizonyíték?

A korai keresztények azt az Istent imádták, akit a zsidók. Jézus is zsidó volt. A zsidók Istene Jehova vagy ha úgy tetszik Jahve.

A zsidók rabbinikus hagyomány miatt nem használták, de mint tudjuk Jézus a hagyományaikkal sosem vallott egy nézetet.

2015. dec. 23. 11:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!