Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyen a karácsony nálatok?

Milyen a karácsony nálatok?

Figyelt kérdés
hogy készülödtök??
2009. nov. 30. 07:32
 1/5 anonim ***** válasza:

4 éve élek a férjemmel.Elsö karàcsonykor ö a csalàdjàval karàcsonyozott(màsik orszàg),én egyedül.Màsodik évben szintén nem volt itt,de én is megvoltam hivva karàcsonyra màsnàl.

3.éven együtt voltunk,de nem otthon karàcsonyoztunk.Idén vettünk elöször egy karàcsonyfàt,mü fa.Rengeteg diszt.Van most egy kisbabànk is,egyértelmü hogy itthon fogunk ünepelni.

Én màr megrendeltem a karàcsonyi ajàndékokat,egy honapi még dughatom a lakàsban:)

Utolso elötti nap kitakaritok minden helyiséget,este betölötm a kàposztàt.màsnap csak odateszem fözni,egésznap tv-t nézünk majd,ebédelünk,aztàn ha lesz hoesés,délutàn én szeretnék a kislànyommal akivilàgitott utcàn egy fél oràt sétàlni.

Hazajövetel utàn francia sali a vacsora meg fasirt,persze desszert is lesz azt hiszem tiramisu,meg kokuszgolyo.Megnézünk egy karàcsonyi filmet,és az ajàndékokat is oda teszem a fa alà.

Szaloncukor nàlunk nem kaohato,de vannak külön erre a célra bon.bonok ezt akasztok még majd a fàra.

Ma megyek még venni ho sprayt az ablakokhoz,és szerzek 1-2 élö fenyö fa àgat az illat miatt

2009. nov. 30. 07:42
 2/5 anonim ***** válasza:

nálunk teljes mértékben családi ünnep...együtt készülődik az egész család, együtt sütünk,főzünk,díszítünk,stb. együtt vacsorázunk, és utána jön a Jézuska és a felnőttek örülnek a gyerekek örömének...ajándékbontogatás, vidámság :) mióta együtt vagyok a párommal, azóta ingázni szoktunk a két család között, mert mindkét család szeretné, ha mindketten ott lennénk és nem csak a saját gyerekekük...ezért ebédre a párom családjához megyünk, és a koradélutánt ott töltjük, majd vacsorára hozzánk jövünk haza...

20/L

2009. nov. 30. 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem jó.:S Mivel nem vagyunk hívők, anyukám pedig úgy gondolja, hogy a karácsony keresztény ünnep, ezért nagy felhajtást nem is csinálunk belőle. Van egy műfenyőnk kevés dísszel aztán annyi, átadjuk az ajándékokat és vége a karácsonynak.
2009. nov. 30. 12:49
 4/5 anonim válasza:
Izgalmasnak ígérkezik tavalyelőtt ketten tavaly 2 és felen most idén meg már teljes 3masban,9 hónapos kislányunkkal együtt,már megvannak az ajándékok,díszekhez biztosan veszek valami újat,lakást feldíszítettem babónak csináltam naptárat és ma kinyitottuk az első házikót.Délután férjem vayg én díszítünk míg a picurt másikónak lefoglalja,vacsi:(már megszokott:görög saláta,sültkrumpli,sült lazac(ebéd:valami könnyű:tavaly hidegtál,édesség:rizses csoki,kókusztekercs)ez nem épp hagyományos de nekünk már harmadszorra ugyanaz.szóval vacsi,csengőszó,karácsonyi dalok hallgatása,ajándékozás stb,régen nem így volt otthon délelőtt díszítés,délután pihi,templom,(most nem megoldható)este vacsi,ajándék,beszélgetés.idén 1. nap anyuék,második anyósék,tavaly fordítva és kb ennyi,én már nagyon várom...
2009. dec. 1. 21:55
 5/5 A kérdező kommentje:

:)köszii mindenkinek

Mindenkinek Kellemes ünnepeket kívánok!

2009. dec. 12. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!