Karácsony. Számotokra mit jelent?
már 3 éve vizsgaidőszakot jelent.
Azaz veszekedést a szüleimmel, h most mért nem tanulok. no meg mért nem segítek. meg mért csak így sikerült a vizsgám. meg ma mennyit tanultam? hány százalékát tudom az anyagnak? hány oldat tudok? mért nem segítek többet? mért nem tanulok többet?
egyébként eddig szerettem a karácsony. azaz egy részét.
a család egyik felével jó volt összejárni. mostmár az a fele is megcsonkult (külföldi munka) na meg mi gyerekek is öregedtünk, már nem jövünk ki olyan jól.
egyébként szenteste a kis családdal voltunk, karácsonyfa díszítés, ünnepi ebéd, ajándékbontás, aztán együtt voltunk egy darabig. Majd a kevésbé kedveét rokonsággal találkoztunk másnap. ebéd, ajándékozás, hazajövetel.
aztán a család másik felével a következő két nap. jó is lenne ha nem lenne 28-án vizsgám. eléggé tönkreteszi.
egyébként az a jó benne h találkozik a család :)
Nálunk pár nappal előtte hagyományos mézes süti készítés van (mi is díszítjük, és akkor még a kilincs is mázas lesz, mi meg minél örültebb figurákat kreálunk). 24-én, reggel, felhozza apa a fát, anyum süt-főz. Mi pedig elkezdjük (tesóm, apum, én) díszíteni a fát, ez több órás meló, majd elmegyünk ebédelni, (megkóstolgatjuk az esti ételeket), aztán délután 5körül ünneplőbe öltözünk, és leülünk megenni a "szent vacsorát", majd fél órás rohangálás az ajándékokkal, és amikor mindenki mindent lepakolt, apum megcsenget egy csengőt, (ezután régen énekeltünk, furulyáztam, vagy hegedültem is), meggyújtunk egy csillagszórót, aztán ráugrunk a csomagokra.
Ez ebben az évben annyit változott, hogy 2ig dolgozom, majd a barátom anyukájánál "szent" ebéd, ajándékozás, aztán, hozzánk a vacsira, majd haza (már külön élek) olyan 10-11 felé, és ott is karácsonyozás.
Jövőre nem szeretnék dolgozni ezen a napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!