Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A prostik tenyleg a pokolra...

A prostik tenyleg a pokolra kerulnek?

Figyelt kérdés

2015. dec. 13. 15:35
1 2 3 4
 11/35 KZitus ***** válasza:

Szia

A Lukács 7:37-50 megadja a választ a kérdésedre.

2015. dec. 13. 17:54
 12/35 anonim ***** válasza:
59%

#8. Ez a baj veletek és az egész hardcore kereszténységgel. Beskatulyázzák az embereket. Vagy menny vagy pokol... mégis ki a f...sz vagy te, hogy eldöntsd egy ember minden tettéről, minden apró személyiségjegyéről, a belső gondolatairól hogy jó vagy rossz? Fehér vagy feket? 1 vagy 0? Egy prosti ugyan úgy lehet rendkívüli különleges ember, sokszorta nagyobb szívvel, mint a tinip.cs molesztáló katolikus papok nagy része, akik ahelyett hogy befogadnának szegényeket, meresztik a valagukat az egyház pénzén. Vica versa.

Másrészt persze ott a jogi kiskapu,a bűnbocsánat. Ezzel szépen minden felelősség el van hárítva. Majd meggyónod, és ezzel le is van tudva, így nem kerülsz a pokolba hiába vagy egy alávaló féreg. Mennyivel egyszerűbb így, ugye?

2015. dec. 13. 18:06
 13/35 anonim ***** válasza:
21%

Ma 18:06.

Ha nem ismered a Bibliát, akkor kérlek ne kezdd el (főleg ne keresztyéneknek!) interpretálni, mert annyi baromságot összehordasz, hogy csak na!

2015. dec. 13. 18:49
 14/35 anonim ***** válasza:
47%
A Biblia az egy dolog. Egy kollektív tudás, ami sok bölcsességből áll össze, sok szerzőtől. Ezért tisztelem én is ezt a könyvet. Pontosan tudom mit ír a bűnbocsánatról, és azt is értem, hogy mi a háttere. Nekem az értelmezésével van bajom, ahogy ezt egyesek teszik. Mivel százféleképpen lehet értelmezni, és bizony fel lehet használni az emberek manipulálására, mások elítélésére, bűnösnek nevezésére, önnnön bűneink eltussolására. Sajnos... Pedig nem ezért íródott a Biblia. Ahogy az ősi kereszténység Jézus tanításai sem arról szóltak, hogy a papok és az egyház politikai,hatalmi és gazdasági maffiaként uralkodjon. Tisztelet a kivételnek, azoknak a főként helyi lelkipásztorok például, akik rengeteget tesznek a közösségért, a szegényekért és olyan életet élnek mint amit Jézus tanított...
2015. dec. 13. 19:10
 15/35 anonim ***** válasza:
59%
...de most vonatkoztassunk el mindettől. A prostik nem kerülnek pokolra, mivel pokol nem létezik. Maximum elfilozofálgathatunk itt arról, hogy ki hová kerül, de ez csak hit kérdése. Ha hiszel benne, akkor pokolra kerül, hanem akkor meg nem. Bizonyíték nincs rá, úgyhogy mindenki maga döntse el...soha egy prostival nem beszélt senki, aki visszatért és elmondta volna, hogy az Ördög személyesen vasvillázta meg a legmélyebb bugyorban :D
2015. dec. 13. 19:15
 16/35 anonim ***** válasza:
37%

Ez részben igaz, de az Evangélium minden keresztyén felekezetben ugyanaz, azon nincs mit máshogy magyarázni.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: Jézus megmentett a halálra kövezéstől egy "parázna nőt". Pál meg fiatal korában tömeggyilkos volt. Nem feltétlenül, mivel (ugyanúgy mint mindenki más, hiszen mindenki bűnös) Jézuson át találhat utat Istenhez.

2015. dec. 13. 19:16
 17/35 anonim ***** válasza:
47%

Lehet az Evangélium ugyan az, de azon nem változtat, hogy az ember életének döntései amit a vallása miatt hoz, csakis azon alapul, hogyan értelmezi. Már csak itt cirka 4 féle pokol értelmezést láthattunk, bár nem reprezentatív.

Egyébként jó is hogy írod:

"mindenki bűnös". Az eredendő bűn. Az egész arra épül, hogy én egy bűnös állapotban vagyok.

Többek között ezért akartam kikeresztelkedni. Sajnos a mai politikai helyzetben nem tehetem meg, mert állások és egyetemi posztok múlhatnak ezen.

Tudom ez most eretnekség, de eredendően sokkal jobban beleillik a filozófiámba a taoizmus emiatt. Ott szó sincs bűnről, hanem egy mindent átható mozgásban lévő Taóról, ami mindennek a forrása. Az a szép az egészben, hogy az alapja az, hogy ne ellenálljunk ennek a mindent átható erőnek, hanem vele ússzunk harmóniában. Számomra ez sokkal pozitívabb szemlélet, mint alapból egy bűnös állapotot örökölni. Ráadásul a tudományos bizonyítékokkal, a fizikával, a kémiával, az evolúcióval is sokkal könnyebb összeegyeztetni, kiegészíteni a keleti vallásokat.

Ezzel nem megsérteni szeretném mások hitét, hiszen én elismerem és tiszteletben tartom mások vallását, amíg nem akarnak megtéríteni.

2015. dec. 13. 19:27
 18/35 anonim ***** válasza:
0%

Mondjuk még olyan ateistával se találkoztam aki ne értene egyet abban, hogy ő is bűnös meg én is bűnös vagyok. Ez nem szemrehányás, hanem tény.

Na minedgy, ha kényelmet akarsz, akkor tényleg nem a keresztyén vallás való neked... :)

2015. dec. 13. 19:34
 19/35 anonim ***** válasza:

Hát akkor itt a példa. Természetesen követtem már el kevésbé jó, vagy emberi normák szerint "helytelen" dolgokat, mint minden élőlény ezen a bolygón. Viszont nem fogom emiatt egy percig sem bűnösnek érezni magamat... főleg úgy, hogy már akkor rám sütik ezt a bélyeget, amikor az anyaméhben vagyok ezzel bűnbocsánatra kényszerítve.

... nem vagyok ateista amúgy, csak sajátos világképem van erről, a tudományos nézetek mellett. Jó komplementere a kettő egymásnak. Már csak azért sem lehetek ateista, mivel tudom, hogy a vallás és a hit a pszichénk egy evolúciós kognitív velejárója. A legmélyebb (istentagadó és nem agnosztikus) ateista sem teljesen az, maximum elfojtja az amúgy emberi természetéből adódó hitet.

2015. dec. 13. 19:45
 20/35 anonim ***** válasza:

...az önmarcangolás és az állandó bűnbánat helyett, egyáltalán nem a kényelem vezérli az életemet. Szeretnék valami maradandó és az emberiség javát szolgáló dolgot tenni a tudományban és a gyógyításban. Ez vezérli a mindennapjaimat és ez adja az igazi 'hitemet'.

... ez pedig nem igazán befolyásolja, hogy a prostik hová kerülnek :D Bár nem vetem meg őket.

2015. dec. 13. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!