A jegygyűrű használata pogány eredetű szokás?
Az egész európai kultúra a zsidó-keresztény szemszögből pogány görög-római kultúrára épül.
Hihetetlen módon ott van mindenhol a pogányság. A szavakban, a világmárkában, vagy még az iskolában is tanítják a "pogány" antik hellenisztikus irodalmat. :-)
Sőt, egyesek hiába is hepciáskodnak, mert a Bibliában is nem egy pogány hatás van. Kutatások kimutatták, hogy a Teremtés könyvében az antimitologikus tartalom mellett ugyanazt a nyelvezetet használja a szerző, mint ami a korabeli pogány mítoszokban, irodalmi művekben van.
A pogányságtól nem lehet elmenekülni, egyesek megpróbálnak, de ez lehetetlen. Kb úgy képzeld el, mint amikor a nyelvbe beépülnek idegen eredetű szavak. Nem lehet azokat onnan kiirtani, bent ragadtak és kész.
Csak a buta, fanatikus emberek irtóznak a pogányságtól, akik képtelenek megérteni, hogy nem az a fontos, hogy egy dolog milyen eredetű, hanem az, hogy a mai korban milyen jelentése van. A fanatikusokat azonban el kell szépen kerülni.
A 4-es vagyok.
A konrkrét kérdésre válaszolva, igen, minden bizonnyal az is - mint sok más minden - pogány szokás.
Szia
Elnézésedet kérem, de az előttem írótól szeretnám ha elmondaná, mi ebben a "pogány eredet"??
" Krisztus előtt 3000-ben egy egyiptomi fáraó adott kedvesének karikát formázó gyűrűt szerelme jelképéül. Az egyiptomi hieroglifákban a kör az örökkévalóság szimbóluma, mert nincs vége, sem eleje."
A körrel szokták ma is szimbolizálni a végtelent, de nem értem mi ebben a pogány eredet? A Nílus folyó miatt?
"Elnézésedet kérem, de az előttem írótól szeretnám ha elmondaná, mi ebben a "pogány eredet"??"
Most szándékosan játszod az értetlent, vagy komolyan kérdezed? :-)
Mit jelent azt, hogy "pogány" Zita? Zsidó és keresztény szemszögből az, ami más népek kultúrájából származik.
A jegygyűrűt a bálványimádó egyiptomiak használták, nem pedig Ábrahám húzta Sára ujjára. Tehát ez egy színtiszta pogány szokás, amit nem támogat Biblia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!