Megkeresztelni akkor magad, ha keresztény akarsz lenni, mert tudod mit jelent kereszténynek lenni.
Egyébként nem baj.
De a kereszteléshez fel kell keresned valami pap vagy hasonlót, aki beavat.
2015. nov. 19. 13:31
2/15 anonim válasza:
"Az baj, ha nem vagyok meg keresztelve?"
Részemről egyáltalán nem. De az sem, ha igen.
"És akár mikor meg keresztelhetem magam?"
Felőlem... Ahányszor csak jólesik. Bár ezt valószínűleg nem fogadják el "hivatalosnak" a keresztény kultúrkörökben.
2015. nov. 19. 13:39
3/15 anonim válasza:
ez önmagában miért basj? ha valaki nem veszi komolyan akkor ne mtöbb mint vízzel leöntés, anno az én vérem is szívták ezzel az osztálytársaim, de nem tudták megmagyarázni miért, pláne, hogy kő ateisták voltak, az a néhány keresztény aki volt, szóba sem hozta, hogy én miért nem vagyok megkeresztelve, egyszerűen ilyen az emberi természet, imádunk gyűlölni, öldözni másokat, csak okot kell találni rá.
2015. nov. 19. 14:02
4/15 anonim válasza:
magad nem keresztelheted, majd a pap megkeresztel bármely életkorban de mostanában azt hiszem ez úgy működik, hogy csak miután egy meghatározott számú hittanoktatásokon részt vettél
Ebben a kisbabák előnyben vannak azoknak csak rácsorgatják a fejükre a vizet oszt jónapot, már keresztények is :)
2015. nov. 19. 14:25
5/15 anonim válasza:
Nekem nem.
2015. nov. 19. 14:26
6/15 anonim válasza:
Szerintem nem gond, ha a családod nem tartotta eddig fontosnak, nyilván szóba sem került. Ha úgy érzed, hogy szeretnél megkeresztelkedni, először olvasgass általánosságban a kereszténységről, ha pedig tetszik, keress fel különböző gyülekezeteket (római/görög katolikus, református, evangélikus, ortodox keresztények) és az ottani pap/lelkipásztor tud majd neked bővebb felvilágosítást adni a továbbiakról.
2015. nov. 19. 14:27
7/15 anonim válasza:
Jézus is 30 évesen keresztelkedett meg, mert akkor jött el számára hogy Isten szolgálatába álljon
Megkeresztelni csak egy arra illetékes személy keresztelhet meg,
A keresztelkedés egy nyilvános kijelentés az emberek és angyalok előtt, hogy onnantól keresztén életet fogsz élni, és tisztába vagy vele mit jelent az.
2015. nov. 19. 15:50
8/15 anonim válasza:
Ha rátaláltál Istenre valamelyik egyházban, akkor nyugodtan kérheted a paptól, hogy kereszteljen meg. Ehhez részt kell venni ilyen képzéseken is, ahol megtanítják, mi az, amit a felekezet tanít.
2015. nov. 19. 19:47
9/15 anonim válasza:
Nem baj, van, aki a halálos ágyán tér meg és keresztelkedik meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!