Ha meg vagyok keresztelve hogy lehetek ujra pogány?
Azért, mert a szüleid megkereszteltettek, nem vagy köteles az ő vallásukat követni.
Követhetsz bármilyen más, neked tetsző vallást, lehetsz agnosztikus vagy ateista, akár többistenhívő is.
A "pogány" szót inkább csak a keresztények használják azokra, akik nem az ő hitük alapján élnek.
Hacsak a muzulmánol "gyaur" (hitetlen) szavát nem értelmezem így...
Nezned kell az edes eletet
meg az ejjel nappal Budapestet
Az vagy. Egy kis locspocs a fejre csecsemőként még senkit nem tesz kereszténnyé, avagy Krisztus követővé.
De kívánom neked, hogy térjél meg és akard az Urat.
Aki meg van keresztelve, az keresztény, és annak is tekintik pl. a statisztikában, adók szétosztásánál, stb.
Más kérdés, ha nem tartja.
Lehetsz pogány: akkor ki kell iratkoznod azon a plébánián, ahol kereszteltek.
Milyen vallásra szeretnél áttérni?
#6 vagyok, és nem igazán értem, miért pontozott le mindenki.
A kereszténységről CSAK úgy lehet lemondani, ha kiiratod magad a honos plébánián. SLUSSZ.
Ha ezt nem teszed meg, akkor lehet, hogy nem tartod a vallásod - de HIVATALOSAN keresztény vagy, a statisztikában benne vagy és az egyházad kapja utánad a fejpénzt, mindenkinek az adójából.
Ezen kívül a "pogány" a nem keresztény vallásokat jelenti - általában a muszlim vallásra értették ezt - ezért kérdeztem, hogy milyen vallásra gondolt a kérdező.
Jó lenne, hogy ha nem pontozna az, aki egyáltalán nem ért az adott kérdéshez. Arról nem is beszélve, hogy a pontozás nem a tetszési indexet jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!