Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha meg vagyok keresztelve...

Zotyesz89 kérdése:

Ha meg vagyok keresztelve hogy lehetek ujra pogány?

Figyelt kérdés

2014. szept. 19. 11:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nem jársz templomba.
2014. szept. 19. 11:13
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed alapján akkor ez sikerült is :)
2014. szept. 19. 11:16
 3/22 anonim ***** válasza:
83%

Azért, mert a szüleid megkereszteltettek, nem vagy köteles az ő vallásukat követni.

Követhetsz bármilyen más, neked tetsző vallást, lehetsz agnosztikus vagy ateista, akár többistenhívő is.

A "pogány" szót inkább csak a keresztények használják azokra, akik nem az ő hitük alapján élnek.

Hacsak a muzulmánol "gyaur" (hitetlen) szavát nem értelmezem így...

2014. szept. 19. 11:26
 4/22 János114 ***** válasza:
40%

Nezned kell az edes eletet

meg az ejjel nappal Budapestet

2014. szept. 19. 12:09
 5/22 anonim ***** válasza:
21%

Az vagy. Egy kis locspocs a fejre csecsemőként még senkit nem tesz kereszténnyé, avagy Krisztus követővé.

De kívánom neked, hogy térjél meg és akard az Urat.

2014. szept. 19. 12:36
 6/22 anonim ***** válasza:
38%

Aki meg van keresztelve, az keresztény, és annak is tekintik pl. a statisztikában, adók szétosztásánál, stb.

Más kérdés, ha nem tartja.

Lehetsz pogány: akkor ki kell iratkoznod azon a plébánián, ahol kereszteltek.

Milyen vallásra szeretnél áttérni?

2014. szept. 19. 12:59
 7/22 anonim ***** válasza:
Papíron megkeresztelt maradsz már, mert azt nem lehet megsemmisíteni. Annyit tudsz tenni, hogy nem vallod magad kereszténynek, hanem pogánynak.
2014. szept. 19. 13:46
 8/22 anonim ***** válasza:
43%
Ismétlem: keresztény az, aki Krisztust követi. Elég baj, hogy mindenféle ember annak vallja magát, holott semmi köze Krisztushoz, még a Bibliát sem veszi a kezébe. Nem értem miért kell ezen megsértődni. Krisztus mindenkit hív, de aki nem hallgat a szavára, hanem éli a kis világi életét, az ne nevezze magát kereszténynek.
2014. szept. 19. 15:48
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Felveszel egy új vallást. A keresztséget nem lehet eltörölni.
2014. szept. 19. 21:39
 10/22 anonim ***** válasza:
65%

#6 vagyok, és nem igazán értem, miért pontozott le mindenki.

A kereszténységről CSAK úgy lehet lemondani, ha kiiratod magad a honos plébánián. SLUSSZ.

Ha ezt nem teszed meg, akkor lehet, hogy nem tartod a vallásod - de HIVATALOSAN keresztény vagy, a statisztikában benne vagy és az egyházad kapja utánad a fejpénzt, mindenkinek az adójából.

Ezen kívül a "pogány" a nem keresztény vallásokat jelenti - általában a muszlim vallásra értették ezt - ezért kérdeztem, hogy milyen vallásra gondolt a kérdező.

Jó lenne, hogy ha nem pontozna az, aki egyáltalán nem ért az adott kérdéshez. Arról nem is beszélve, hogy a pontozás nem a tetszési indexet jelenti.

2014. szept. 21. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!