Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha meg vagyok keresztelve...

Zotyesz89 kérdése:

Ha meg vagyok keresztelve hogy lehetek ujra pogány?

Figyelt kérdés

2014. szept. 19. 11:05
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
53%

Muszáj voltam bejelentkezni, hogy egy több éves kérdéshez írjak, a jövőbeni olvasóknak...Látszik, hogy mennyire buták vagy gyerekek válaszolgatnak...

Leírom a SAJÁT / MEGÉLT példámat hátha ez segít:

5 éve, 28 évesen volt az esküvőm. A feleségem szeretett volna templomi szertartást is, ő is római katolikus mint papíron én is.

Itt jöttek a problémák, ugyanis a templomban kérték tőlünk az anyakönyvi kivonatunkat amiben hivatalosan rögzítve van, hogy római katolikus egyház nevében megkereszteltek anno. Az idő húzás miatt az esküvőt is el kellett halasztani végül pár héttel. Az én anyakönyvim eltűnt valahol az évek alatt, ezért a hivatalban (majd a netes ügyfélkapuban) igényelnem kellett a pótlását - kiadását.

Meglepődésemre ott volt benne születésem után pár évvel belejegyezve, hogy a római katolikus vallásom van, ő általuk kereszténnyé váltam XY dátumkor.

Ennyit arról, hogy "elég ha nem jársz temploma" meg hasonlók.... Hivatalos nyilvántartás van a rendszerben arról, hogy mikor, melyik egyházhoz / valláshoz csatlakoztál. És mint látjátok, egy szimpla esküvő alkalmával is előfordul, hogy hivatalos dokumentummal kell bizonyítanod a vallási hovatartozásod. (Ugyan így bármikor kikéri egy vallási-terrorista hekker is, hogy te éppen mi vagy. Az állam / kormány szintén felhasználhatja statisztikákhoz, egyházi fejpénz osztásához ahogy említették.)

Ui.: A pontozás nem érdekel, minden 25-30 feletti tudja, hogy a gyakorin ez nem jelent semmit.

okt. 30. 10:57
 22/22 anonim ***** válasza:
Olyan vallású vagy, amilyennek te tartod magad, akármilyen papírt őrizget bárki más arról, hogy ő minek tart téged.
nov. 1. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!