Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyik osztálytársamat...

Az egyik osztálytársamat csúfolják, hogy pogány, de mást nem mondanak rá, hogy értsem mi az, hogy pogány?

Figyelt kérdés
2015. okt. 20. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Nincs megkeresztelve? Nem hisz Istenben?

A külseje vagy ízlése miatt?

Pogány aki nem a keresztény vallást követi, hanem valamilyen másikat.

Akik csúfolják, szánalmasak.

2015. okt. 20. 13:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnálom őt,nagyon rendes fiú,soha nem káromkodna ,vagy csúnyány beszélne.De én se nagyom értem ezeket a dolgokat,hogy keresztény,vagy pogány meg ilyesmi vallások.

Hátha meg unják és abba hagyják.

2015. okt. 20. 13:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezed meg tőle?
2015. okt. 20. 13:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a társadalom 60%-a pogány. Nem a régi értelemben vett szigorú kereszteletlenség. Attól, hogy meg van keresztelve mai értelemben lehet pogány. Elég, ha csak nem hisz Istenben vagy közömbös felé. Ha el is utasítja, ateista. Szerintem még ők se tudják, hogy mit jelent a pogány.
2015. okt. 20. 13:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Engem meg azért csúfoltak páran mert hiszek Istenben. Gyerekek úgyis csúfolják egymást ha a másik alacsony/magas/szemüveges/más vallású, felnőttek legfeljebb a háta mögött...
2015. okt. 20. 13:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólóval.

Kérdező! Egyes embereknek szükségük van arra, hogy valami felsőbbrendűben higgyenek. Ez a vallás. Többféle van, egyik (mifelénk a legismertebb) a kereszténység. Minden vallásnak van valamiféle rítusa, amivel kifejezi tiszteletét e felsőbbrendű lény felé. Ide tartozik a keresztelkedés is. Akit nem kereszteltek meg (vagy más vallás hasonló célú szertartásában nem részesült), azt nevezik pogánynak. Más nézőpontból pogány az, aki nem hisz e felsőbbrendű lényben.

Aki viszont ilyenből csúfot űz, az közönségesen nagyon buta. Nincsenek, vagy alacsony szintűek az érzései, otthon sivár az élete. Ezt kompenzálja valamiféle sikerélmény vággyal. Úgy gondolja, ha csúfol valakit, az annak rossz, tehát neki jó. Buta emberek megnevelése a felnőttek feladata, a kortársak kerüljék el az ilyent, akkor járnak a legjobban.

2015. okt. 20. 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:
szerintem azért szopják a vérét mert nincs megkeresztelve, én sem voltam, nekem is szívták a vérem ,holott ők is ateisták voltak
2015. okt. 20. 20:02
 8/8 anonim ***** válasza:
A pogány jelentése asszem az, hogy falusi. Negatív jelentést kapott az utóbbi időkben, szitokszóvá vált.
2015. okt. 21. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!