Öngyilkosság. Van remény a pokol elkerülésére, ha már a teljes reményvesztettség és zéró élni akarás állapotában vagyok (dec.16-án két éve)? Több lent.
Szerintem ebből is fel lehet épülni, mint szinte mindenből. Én is úgy érzem, hogy nagyon elbántak velem egy kapcsolatban, bár nem akaratosan csinálta, de én is olyan sebeket kaptam, amik biztosan egy életen keresztül velem maradnak. És nem tudom leszek e még valaha boldog meg vidám valaki mással. De azért nem ölném meg magam, bármennyire is lehangolt vagyok.
Vallásos ugyan nem nagyon vagyok, de egy valamit tudok mondani : Ne tegyél ilyet. Annyi minden jó történhet az emberrel itt, persze vannak rossz dolgok is, de a jó dolgokért mégis megéri. Meg az ember amúgy is halandó, minek siettetni ezt? Addig még rengeteg pozitív dolog fog történni veled is, csak ezt nehéz most így látni. A pokol meg a mennyország ott lesz 40-50 év múlva is, sőt 1000 év múlva is, viszont te csak most vagy itt ezen a Földön.
Tudom ajánlani, hogy keress fel másik pszichológust, van hogy az embernek sokat kell keresgélni mire megtalálja a neki valót. Érdemes lenne csoportos terápiákra is eljárni, ahol mások emberekkel is tudsz beszélni hasonló problémákkal. Sport/hobbi, ezt is ha lehet más emberekkel, akik hasonlóan gondolkoznak mint te.
Annak örülök, hogy végül nem történt meg az a bizonyos dolog.
Azt ne feledd el, hogy Isten sosem hagy el téged. Akkor is ott van veled, amikor nem érzed. Ő azt akarja, hogy önmagáért szeresd, és nem csak azért, mert jó érezni a jelenlétét. Nagyon szeret téged, célja van veled, és szeretettel vár vissza AKKOR, AMIKOR ELJÖN AZ IDEJE. Ő tudja, meddig kell maradnod, és mikor kell hazamenned Hozzá. Az élet egy ajándék. Ha végeznél magaddal, akkor egyszerre két szörnyű bűnt is elkövetnél: embert ölnél, és Istent, az ő szeretetét és ajándékát visszautasítanád. (Amit a Sátán tett, hasonlít a másodikhoz: visszautasította Istent, azt mondta, neki nincs rá szüksége, egyedül akar sok mindent elérni, és több hatalma lesz, mint amit Isten tudna neki adni. Vagy Ádám és Éva, akik - a Sátán kísértésére - ellenszegültek Istennek, ők maguk akarták eldönteni, mi jó és rossz számukra. Jó, nyilván nem azt mondom, hogy te vagy a Sátán, inkább azt szeretném mondani, hogy szörnyű dolog lenne, amit tennél.)
Azt meg ne mondd, hogy csúnya vagy! Csúnya lányok nem léteznek rajtam kívül. Ha te az lennél, akkor nem is léteznél, tehát ez a kérdés sem lenne. Biztos, hogy te is nagyon szép vagy. Ha szeretnél, küldhetsz magadról képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!