Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Öngyilkosság. Van remény a...

Öngyilkosság. Van remény a pokol elkerülésére, ha már a teljes reményvesztettség és zéró élni akarás állapotában vagyok (dec.16-án két éve)? Több lent.

Figyelt kérdés
december 16-án lesz két éve, hogy az a dolog történt velem (sok mindent túléltem, de ez sehogy sem akar múlni) nehogy enyhülne, csak mélyül a depresszió. A fájdalmat már elviselhetetlennek érzem, eleinte segített az evés de már az sem érzéstelenít. Az a seb, amit ő okozott nem gyógyul sehogy sem, már nem akarok élni, anno voltam nehézségek közepette is motivált, de az, amit Ő csinált velem, kiölte belőlem az életkedvet, csak azért nem lettem öngyilkos, mert a pokolra kerülök és az rosszabb. De néha már kezd kevés lenni a hitem hozzá, hogy elhiggyem, hogy rosszabb.Ha ebben az állapotban hirtelen követem el az öngyilkosságot, akkor az enyhítő körülmény? Erre a esetre már megírtam a búcsúlevelet, amit szét fogok kürtölni (nem a bosszúért,mert semmit sem enyhítene a fájdalmon, hanem azért, hogy ha én pokolra kerülök is, legalább az emberek tanuljanak az esetemből, hogy mit nem kéne szórakozásból csinálni a naiv, amúgy is sebzett fiatal lányokkal, csak azért mert könnyű prédák). Létezik-e ilyen mély depresszióból kiút? (pszichológus nem segített) Ha igen, hogyan kérjek segítséget? Anno átlagon felüli nehézségekkel megküzdöttem Isten segítségével, de az életnek a legszentebb területén ejtett rajtam olyan sebet, ami nem látszik gyógyulni, csak mélyül. Ez kiölt belőlem minden örömöt, életkedvet, motivációt és csak fájdalom maradt már majdnem két éve. Trollkodástól kérlek kíméljetek, nem arra van szükségem, hozzáértők véleményét kérem.

2015. dec. 10. 22:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
39%
Nincs pokol.
2015. dec. 11. 08:53
 22/27 anonim ***** válasza:
32%
Engem itt most megköveznek a hívők, de nem kerülsz a pokolra. Ugyanabba az állapotba kerülsz, mint amiben születésedet megelőzően voltál. Az életed 2 állapotban zajlik. Egyik az ébrenlét, másik a mély alvás. Saját tapasztalatból tudom hogy minden problémám reggel kezdődik, és az ébrenléti állapothoz köthető. Éjszaka ha mélyen alszom, semmi gondom nincsen, abban az állapotban még azt is elfelejtem hogy fiú vagyok e vagy lány. Azon kezdj el töprengeni, hogy ki vagy Te? .. Akinek megjelenik ez a két állapot. Vedd észre hogy valaki vagy, aki megfigyeli ezt a két állapotot, Akinek egyszer ébrenlét, egyszer mély alvás jelenik meg. Azért akarsz meghalni, mert abban az állapotban akarsz lenni, amit fentebb leírtam, miszerint azt sem tudod hogy fiú vagy e vagy lány, amelyikben nem érzékeled a rossz dolgokat, de ezért nem kell meghalnod! Ne sürgesd a halált! Eljön az magától is. Csak tudd hogy Te valami különálló vagy attól, amit tapasztalsz az ébrenlétben és a mély alvásban. Lépj magadhoz közelebb! Ismerd meg magad! Ne merülj bele ennyire az ébrenléti állapotba. Figyeld gyanakvóbban, légy éber! Lásd hogy nem stabil, hogy állandóan mozog, hogy változik előtted minden, miközben a Te jelenlét érzésed változatlan marad. Ez a Te világod, és Te vagy a kiinduló pontja.. Ha Te nem vagy, a világod sincsen! Remélem érted!
2015. dec. 11. 08:58
 23/27 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem ebből is fel lehet épülni, mint szinte mindenből. Én is úgy érzem, hogy nagyon elbántak velem egy kapcsolatban, bár nem akaratosan csinálta, de én is olyan sebeket kaptam, amik biztosan egy életen keresztül velem maradnak. És nem tudom leszek e még valaha boldog meg vidám valaki mással. De azért nem ölném meg magam, bármennyire is lehangolt vagyok.

Vallásos ugyan nem nagyon vagyok, de egy valamit tudok mondani : Ne tegyél ilyet. Annyi minden jó történhet az emberrel itt, persze vannak rossz dolgok is, de a jó dolgokért mégis megéri. Meg az ember amúgy is halandó, minek siettetni ezt? Addig még rengeteg pozitív dolog fog történni veled is, csak ezt nehéz most így látni. A pokol meg a mennyország ott lesz 40-50 év múlva is, sőt 1000 év múlva is, viszont te csak most vagy itt ezen a Földön.

Tudom ajánlani, hogy keress fel másik pszichológust, van hogy az embernek sokat kell keresgélni mire megtalálja a neki valót. Érdemes lenne csoportos terápiákra is eljárni, ahol mások emberekkel is tudsz beszélni hasonló problémákkal. Sport/hobbi, ezt is ha lehet más emberekkel, akik hasonlóan gondolkoznak mint te.

2015. dec. 11. 09:45
 24/27 anonim ***** válasza:
2015. dec. 11. 17:30
 25/27 anonim ***** válasza:
Sírd ki magad, és imádkozz!
2015. dec. 11. 21:29
 26/27 anonim ***** válasza:

Annak örülök, hogy végül nem történt meg az a bizonyos dolog.

Azt ne feledd el, hogy Isten sosem hagy el téged. Akkor is ott van veled, amikor nem érzed. Ő azt akarja, hogy önmagáért szeresd, és nem csak azért, mert jó érezni a jelenlétét. Nagyon szeret téged, célja van veled, és szeretettel vár vissza AKKOR, AMIKOR ELJÖN AZ IDEJE. Ő tudja, meddig kell maradnod, és mikor kell hazamenned Hozzá. Az élet egy ajándék. Ha végeznél magaddal, akkor egyszerre két szörnyű bűnt is elkövetnél: embert ölnél, és Istent, az ő szeretetét és ajándékát visszautasítanád. (Amit a Sátán tett, hasonlít a másodikhoz: visszautasította Istent, azt mondta, neki nincs rá szüksége, egyedül akar sok mindent elérni, és több hatalma lesz, mint amit Isten tudna neki adni. Vagy Ádám és Éva, akik - a Sátán kísértésére - ellenszegültek Istennek, ők maguk akarták eldönteni, mi jó és rossz számukra. Jó, nyilván nem azt mondom, hogy te vagy a Sátán, inkább azt szeretném mondani, hogy szörnyű dolog lenne, amit tennél.)

Azt meg ne mondd, hogy csúnya vagy! Csúnya lányok nem léteznek rajtam kívül. Ha te az lennél, akkor nem is léteznél, tehát ez a kérdés sem lenne. Biztos, hogy te is nagyon szép vagy. Ha szeretnél, küldhetsz magadról képet.

2015. dec. 13. 23:07
 27/27 anonim ***** válasza:
de mi történt pontosan? egyébként meg pszichológus mindenképp kéne, csak ha te is azt mondod h nem használt, legalább ez jó példa arra h lásd, bizony alaposan meg kell válogatni, kihez jársz.
2016. jan. 5. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!