Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Öngyilkosság. Van remény a...

Öngyilkosság. Van remény a pokol elkerülésére, ha már a teljes reményvesztettség és zéró élni akarás állapotában vagyok (dec.16-án két éve)? Több lent.

Figyelt kérdés
december 16-án lesz két éve, hogy az a dolog történt velem (sok mindent túléltem, de ez sehogy sem akar múlni) nehogy enyhülne, csak mélyül a depresszió. A fájdalmat már elviselhetetlennek érzem, eleinte segített az evés de már az sem érzéstelenít. Az a seb, amit ő okozott nem gyógyul sehogy sem, már nem akarok élni, anno voltam nehézségek közepette is motivált, de az, amit Ő csinált velem, kiölte belőlem az életkedvet, csak azért nem lettem öngyilkos, mert a pokolra kerülök és az rosszabb. De néha már kezd kevés lenni a hitem hozzá, hogy elhiggyem, hogy rosszabb.Ha ebben az állapotban hirtelen követem el az öngyilkosságot, akkor az enyhítő körülmény? Erre a esetre már megírtam a búcsúlevelet, amit szét fogok kürtölni (nem a bosszúért,mert semmit sem enyhítene a fájdalmon, hanem azért, hogy ha én pokolra kerülök is, legalább az emberek tanuljanak az esetemből, hogy mit nem kéne szórakozásból csinálni a naiv, amúgy is sebzett fiatal lányokkal, csak azért mert könnyű prédák). Létezik-e ilyen mély depresszióból kiút? (pszichológus nem segített) Ha igen, hogyan kérjek segítséget? Anno átlagon felüli nehézségekkel megküzdöttem Isten segítségével, de az életnek a legszentebb területén ejtett rajtam olyan sebet, ami nem látszik gyógyulni, csak mélyül. Ez kiölt belőlem minden örömöt, életkedvet, motivációt és csak fájdalom maradt már majdnem két éve. Trollkodástól kérlek kíméljetek, nem arra van szükségem, hozzáértők véleményét kérem.

2015. dec. 10. 22:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Minimum qrvának kellett hogy eladjon a féreg, ha öngyi akarsz lenni.
2015. dec. 10. 22:37
 12/27 anonim ***** válasza:

Az öngyilkosság egy elég bonyolult kérdés, ilyenkor az embernek szinte semmi esélye nincs az üdvösségre, mert ez az egyik legsúlyosabb - vagy talán A Legsúlyosabb - bűn, amit csak el lehet követni.

Ne azért akarj élni, mert félsz a kárhozattól, hanem, mert Istent boldoggá szeretnéd tenni, és közel szeretnél hozzá kerülni. A kárhozat nem egy tüzes poklot jelent, ahol az ördögök üstben főzik meg az embereket és vasvillákat döfködnek beléjük, hanem egy olyan állapotot, amikor Istentől távol kerülsz, és az Isten iránti óriási vágyódás az, ami a kárhozottakat gyötri. (Testi kínjaik azért sem lehetnének, mert a test és a lélek elválik egymástól a halál pillanatában, egészen a feltámadásig, az üdvösség és a kárhozat a lelket érinti).

Én azt hiszem, értem, mi az a lelki sérülés, amire utalsz. Tényleg nagyon szemét dolog ez. Sajnos meg nem történtté nem lehet tenni, de valami módját kellene találnod a feldolgozásának. Én nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz, túl sokat nem hiszem, hogy tudnék segíteni...

Ha szabad megkérdeznem, milyen vallású vagy?

2015. dec. 10. 23:04
 13/27 anonim ***** válasza:
95%

Három dolog lehetséges:

1. Tényleg elbántak veled. Ekkor gondolod, hogy veled kell elbánni és nem a másikkal?

2. Egoista vagy és igazából senki nem bánt el veled. Csak szeretsz másokat vádolni, vagy sajnálni magad, vagy észre sem veszed a hibád.

3. Egyik sem. Ekkor célszerű megérteni, hogy miért történt az eset és túljutni rajta, hogy senki sem hibás.

Minden döntésünknek van oka. Akkor is, ha most már bánod. Akkor nem bántad. Esetleg gyenge voltál, vagy nem engedték, hogy "bánd"....

Mit veszítettél?

Miért nem látod a jövőt?

Mi hiányzik az életedből?

Gondolom a csalódás fáj, az hogy te szeretted és tudod, hogy ő csak játszott veled.

Sajnos bárki, bármikor megteheti veled. Akár olyan is, aki nem akarja vagy nem tervezte.

Amit tehetsz, hogy te nem akarsz olyan lenni, mint ezek az emberek és nem adod az életed senkinek a kezébe vagy ha így teszel, akkor nem bánod utána.

Lépj túl ezen a szemét alakon, mutasd meg neki, hogy nem jelent neked semmit és boldog lehetsz egy olyan emberrel, aki valóban szeret és megérdemlitek egymást. Két év még nem olyan sok, de ha nem tudod magad túl tenni, akkor keress egy hobbit vagy egy szakembert, aki kiveri a fejedből.

Nem te vagy a vesztes, hanem ő.

2015. dec. 10. 23:15
 14/27 A kérdező kommentje:
másikkal elbánni?attól az én fájdalmam nem múlna el. Hobbim volt, van de azóta azt sem élvezem igazán. Azóta már eldöntöttem, senkinek nem fogok esélyt adni újra erre, házasságig szüzesség radikálisan, inkább halok szűzen meg, mint hogy ezt még egyszer megcsinálják velem. a továbbiakban meg tudom ezt előzni, de az ő általa okozott fájdalom akkor sem múlik el, magam sem tudom miért. Nem feküdtem le vele, de nem sok híja volt, lelkileg-testileg túl közel engedtem magamhoz. Nem egoista vagyok. Mindenesetre ha beadom a kulcsot, akkor itt is meg fogom osztani a teljes történetemet tanulságlevonás céljából, de addig nem, mert abból ki ehetne találni, ki vagyok.
2015. dec. 10. 23:25
 15/27 A kérdező kommentje:

" boldog lehetsz egy olyan emberrel, aki valóban szeret és megérdemlitek egymást"

Ezzel meg sajnos az a gond (persze ehhez nyilván látni kéne, nem találhattad ki, hogy gyerekkorom (főképp) végett amúgy is egy érzelmileg meggyepált rút kiskacsa vagyok és ugyebár ő elhitette velem, hogy szerethető vagyok, csinos stb, aztán a fejemhez vágta, hogy ez mind csak bolondítás volt. Na azóta még inkább érzem, hogy nem vagyok egy főnyeremény és soha nem is fogok igazán kelleni senkinek. Sok mindent ki próbáltam már, de nem múlik a fájdalom és ez csak még joban elcsúfít, kívül-belül

2015. dec. 10. 23:58
 16/27 anonim ***** válasza:

Tudnál küldeni magadról egy képet?

Nem bírom, ha egyébként szép lányok csúnyának hiszik magukat.

Ha pedig valóban nem volnál "tökéletes", esetleg adhatnék egy két tippet.

Mellesleg, ha annyira undorodott volna tőled, akkor nem hiszem, hogy le akart volna feküdni veled feküdni.

Aztán ki tudja mit miért mondott. Lehet, hogy bántani akart, mert beteg. Vagy nem akarja, hogy szeresd xy ok miatt.

2015. dec. 11. 00:26
 17/27 anonim ***** válasza:
Még csak le sem feküdtél vele, és ez van.
2015. dec. 11. 00:46
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Az öngyilkosság nem más, mint fejesugrás a Pokolba. Mindegy, hogy hogyan fáj most. A Pokolban annak a sokszorosa vár, azonnal és vég nélkül, úgyhogy jól gondold meg. Egy végletekig elrontott, szenvedésekkel teli földi élet is jobb, mint egyetlen perc a Pokolban.
2015. dec. 11. 01:22
 19/27 anonim ***** válasza:

Küldök két zenét ami engem kikapcsol, hátha neked is segít.

[link]

[link]

Szép álmokat!

2015. dec. 11. 02:00
 20/27 anonim ***** válasza:
Látod mennyi aranyos hozzászólást kaptál? Pl. Ezek a "kis" dolgok miatt is érdemes élni. Lucifer is olyan aranyosan írt neked még zenét is küldött neked. Miért nem kapcsolódsz ki a barátaiddal egy kicsit? Az öngyilkosság bűn, mert az élet Isten ajándéka. Ha pedig Isten ajándékát megtagadod, ő is elhagy téged örökre. Imádkozz nagyon sokat, kérjed a jó Istent, hogy segítsen neked. Még olyan fiatal vagy. Az életben rengeteg küzdelem és nehézség van. Nem létezik olyan ember a világon, akinek ne lett volna még lelkifájdalma. Kitartás!
2015. dec. 11. 02:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!