Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Öngyilkosság. Van remény a...

Öngyilkosság. Van remény a pokol elkerülésére, ha már a teljes reményvesztettség és zéró élni akarás állapotában vagyok (dec.16-án két éve)? Több lent.

Figyelt kérdés
december 16-án lesz két éve, hogy az a dolog történt velem (sok mindent túléltem, de ez sehogy sem akar múlni) nehogy enyhülne, csak mélyül a depresszió. A fájdalmat már elviselhetetlennek érzem, eleinte segített az evés de már az sem érzéstelenít. Az a seb, amit ő okozott nem gyógyul sehogy sem, már nem akarok élni, anno voltam nehézségek közepette is motivált, de az, amit Ő csinált velem, kiölte belőlem az életkedvet, csak azért nem lettem öngyilkos, mert a pokolra kerülök és az rosszabb. De néha már kezd kevés lenni a hitem hozzá, hogy elhiggyem, hogy rosszabb.Ha ebben az állapotban hirtelen követem el az öngyilkosságot, akkor az enyhítő körülmény? Erre a esetre már megírtam a búcsúlevelet, amit szét fogok kürtölni (nem a bosszúért,mert semmit sem enyhítene a fájdalmon, hanem azért, hogy ha én pokolra kerülök is, legalább az emberek tanuljanak az esetemből, hogy mit nem kéne szórakozásból csinálni a naiv, amúgy is sebzett fiatal lányokkal, csak azért mert könnyű prédák). Létezik-e ilyen mély depresszióból kiút? (pszichológus nem segített) Ha igen, hogyan kérjek segítséget? Anno átlagon felüli nehézségekkel megküzdöttem Isten segítségével, de az életnek a legszentebb területén ejtett rajtam olyan sebet, ami nem látszik gyógyulni, csak mélyül. Ez kiölt belőlem minden örömöt, életkedvet, motivációt és csak fájdalom maradt már majdnem két éve. Trollkodástól kérlek kíméljetek, nem arra van szükségem, hozzáértők véleményét kérem.

2015. dec. 10. 22:06
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
68%
Nézz körül egy onkológián, ők szenvednek, hozzájuk képest a te szerelmi csalódásod az semmi. Vagy a vakok intézetében, vagy a végtaghiányosok között, vagy az égési sérüléseket szenvedettek között. Lehetne sorolni.
2015. dec. 10. 22:12
 2/27 anonim ***** válasza:
83%
Az elsőre meg ne hallgass, jóhogynem mondja azt hogy hajrá.
2015. dec. 10. 22:15
 3/27 anonim ***** válasza:
82%
Mivel itt névtelen vagy, itt le is írhatod hogy pontosan mi történt veled. Nem csak tanulunk belőle, hanem a kibeszélés is segíthet, meg tanácsot is kaphatsz.
2015. dec. 10. 22:16
 4/27 A kérdező kommentje:
A testi fájdalom, betegség az ehhez képest semmi, mondtam, hogy hozzáértő véleményeket várok. Egyébként már sokszor eljátszottam, a gondolattal, hogy rákos leszek. Akkor legalább mindenképpen meghalnék, nem kéne ebben a fájdalomban élni és nem is követném el az öngyilkosság bűnét, nem kéne félni attól, hogy emiatt kerülök pokolra. És még időm is lenne megosztani az élettapasztalatomat az emberekkel. "az én szerelmi bánatom"... a gonosz lélek nem véletlenül tombol ezen a területen, mert tudja, hogy itt tud a legnagyobbat sebezni, kárt tenni
2015. dec. 10. 22:17
 5/27 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? 14?
2015. dec. 10. 22:18
 6/27 A kérdező kommentje:
21
2015. dec. 10. 22:19
 7/27 anonim ***** válasza:
54%
Egy tiniszerelem miatt akarsz öngyi lenni? Gondolj a szüleidre, meg a többiekre. Buta vagy, ez tény.
2015. dec. 10. 22:28
 8/27 A kérdező kommentje:
Tiniszerelemben az ember nem kap ilyen súlyos sebet, ahogy velem elbánt, olyat egy tini nem csinál. Nagyon is tisztában volt vele, hogy mit csinált velem, de hidegen hagyta, milyen állapotban hagyott, ezt világosan kifejtette nekem.
2015. dec. 10. 22:32
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem tudom mit művelt veled az az ember így kicsit nehéz válaszolni . A vallás rengeteg kiutat kínál ebből a szenvedésből ha mindenféleképpen a hitteddel akarod orvosolni a problémát ( amit hozzá teszem én nem preferálok ) : Pappal megbeszélheted a gondjaidat ő lelki útmutatást fog nyújtani , ha segítésége még mindig nem elég és a bántódásod tényleg óriási akkor megoldás lehet ( a vallás szerint ) ha bevonulsz egy apáca zárdába ... fordulj el a világtól és élj csak Istennek ez feledtetni tudja a kínokat ( a vallás szerint )

De én mint kevésbé vallásos egyén mást tanácsolnék neked ... Próbáld olyannal lekötni magad amivel másoknak örömet tudsz okozni , kezdjel önkénteskedni segíteni a rászorulókon és az a hála amit majd tőlük kapsz , egy mosoly egy kézfogás olyan jó hatással lesz rád majd ami képes még a te sebeidet is begyógítani ... Ne próbálj menekülni a halálba olyan sok szenvedő ember van a világban és te aki már megtapasztaltad a szenvedést segíts nekik ! Ha meghalsz azzal nem fogsz segíteni senkin , Néz körül mennyi szenvedő ember mégis élnek ne hidd azt hogy egyedül vagy , GYŰJTS ERŐT HATÁROZD EL MAGAD HOGY SEGÍTENI FOGSZ A SZENVEDŐKNEK ÉS EZ ÉLTETNI FOG ...

2015. dec. 10. 22:35
 10/27 anonim ***** válasza:

"Az elsőre meg ne hallgass, jóhogynem mondja azt hogy hajrá."

- Aki ennyi rosszindulatot lát a másikban, abban mennyi lehet önmagában?

2015. dec. 10. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!