Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi Allah akarata velünk?

Mi Allah akarata velünk?

Figyelt kérdés

A mai sajtóban ezt olvastam: "Az Iszlám Állam felszólítja a világban élő muszlimokat, hogy etnikumtól, bőrszíntől függetlenül egyesüljenek egy zászló alatt, hogy együtt teljesítsék Allah akaratát."

Mi ez az akarat?

2015. nov. 25. 16:25
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom - szerintük - az az allahuk akarata, hogy elfoglalják az egész golyóbist maguknak, és bevezessék rajta a - szerintük - egyetlen és igaz rendszert, a sariát.
2015. nov. 25. 16:36
 2/10 A kérdező kommentje:
És Allah ezen kinyilatkozása hol található?
2015. nov. 25. 17:12
 3/10 Ozmium42 ***** válasza:
98%
Mindig az emberek mondják meg, hogy mi az istenek akarata, mert istenek nem léteznek. Arra valók az istenek, hogy önigazolásod, önbizalmad legyen, halandzsázhass ellenőrizhetetlenül, ígérgethess és fenyegethess, és rákenhesd egy fiktív figurára az egészet.
2015. nov. 25. 17:26
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
Sehol. Minden fajta muszlim közösség kitalál magának egy Allah-akaratot. Az ISIS szerint az, hogy az egész földgömb fekete zászlós legyen, ahol gondtalanul lefejezhetnek bárkit, aki nem vallja a vallásukat.
2015. nov. 25. 17:26
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Az, hogy mi Allah szándéka velünk, azt nem az iszlám államtól fogod megtudni. Allah azonos a bibliai Jehovával, mivel a Korán, és a Biblia is Mózes öt könyvét veszi alapul. Jehova szándékairól a népek felől pedig Ésaiás könyvéből tudhatsz meg többet. Főképp a megváltó ígéretének részeiből, és ezen részeket körülvevő szövegekből. Illetve Ésaiás szerint ez Jehova szándéka. Minden esetre nem sok jóval kecsegtetnek az ott leírtak.
2015. nov. 25. 17:34
 6/10 A kérdező kommentje:

..Hát beleolvastam...nem sok jóval kecsegtet:

nagy pusztaság lészen a földön.....És ha megmarad még rajta egy tizedrész, ismétlen elpusztul ez is....

2015. nov. 25. 18:11
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Jeremiás próféta könyve » 23. fejezet

30

Azért ímé én a prófétákra támadok, azt mondja az Úr, akik az én beszédeimet ellopják egyik a másikától.

31

Ímé, én a prófétákra támadok, azt mondja az Úr, akik felemelik nyelvöket és azt mondják: az Úr mondja!

32

Ímé, én a prófétákra támadok, akik hazug álmokat prófétálnak, azt mondja az Úr, és beszélik azokat, és megcsalják az én népemet az ő hazugságaikkal és hízelkedéseikkel, holott én nem küldtem őket, sem nem parancsoltam nékik, és használni sem használtak e népnek, azt mondja az Úr.

Mózes 3, 19 fejezet

33

Hogyha jövevény tartózkodik nálad, a ti földeteken, ne nyomorgassátok őt.

34

Olyan legyen néktek a jövevény, aki nálatok tartózkodik, mintha közületek való benszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

35

Ne kövessetek el igazságtalanságot az ítéletben, a hosszmértékben, súlymértékben és ürmértékben.

36

Igaz mérték, igaz font, igaz efa, és igaz hin legyen közöttetek. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek, aki kihoztalak titeket Égyiptom földéből.

37

Tartsátok meg azért minden rendelésemet és minden végzésemet, és cselekedjetek azok szerint. Én vagyok az Úr.

Mózes 3, 24. fejezet

Egy törvény legyen nálatok: a jövevény olyan legyen, mint a benszülött, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

Mózes 5, 10. fejezet

17

Mert az Úr, a ti Istenetek, isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.

18

Igazságot szolgáltat az árvának és az özvegynek; szereti a jövevényt, adván néki kenyeret és ruházatot.

19

Szeressétek azért a jövevényt; mert ti is jövevények voltatok Égyiptom földén.

20

Az Urat, a te Istenedet féljed, őt tiszteljed, ő hozzá ragaszkodjál, és az ő nevére esküdjél.

Mózes 5, 23. fejezet

7.

Ne útáld az Edomitát; mert atyádfia az; ne útáld az égyiptombelit, mert jövevény voltál az ő földén.

Mózes 5, 24. fejezet

14

A szegény és szűkölködő napszámoson ne erőszakoskodjál, akár atyádfiai, akár a te jövevényeid azok, akik a te földeden a te kapuid között vannak.

15

Azon a napon add meg az ő bérét, és le se menjen felette a nap; mert szegény ő, és kivánkozik az után az ő lelke, hogy ellened ne kiáltson az Úrhoz, és bűn ne legyen rajtad.

16

Meg ne ölettessenek az atyák a fiakért, se a fiak meg ne ölettessenek az atyákért; kiki az ő bűnéért haljon meg.

17

A jövevénynek és az árvának igazságát el ne csavard; és az özvegynek ruháját ne vedd zálogba.

18

Hanem emlékezzél vissza, hogy szolga voltál Égyiptomban, és megváltott téged az Úr, a te Istened, onnét. Azért parancsolom én néked, hogy így cselekedjél.

19

Mikor learatod aratni valódat a te meződön, és kévét felejtesz a mezőn, ne térj vissza annak felvételére; a jövevényé, az árváé és az özvegyé legyen az, hogy megáldjon téged az Úr, a te Istened, kezeidnek minden munkájában.

20

Ha olajfád termését lerázod, ne szedd le, ami még utánad marad; a jövevényé, árváé és az özvegyé legyen az.

21

Ha szőlődet megszeded, ne mezgeréld le, ami utánad marad; a jövevényé, árváé és az özvegyé legyen az.

22

És emlékezzél vissza, hogy szolga voltál Égyiptomnak földén. Azért parancsolom néked, hogy így cselekedjél.

Mózes 5, 27. fejezet

19.

Átkozott, aki elfordítja a jövevénynek, árvának és özvegynek igazságát! És mondja az egész nép: Ámen!

Ézsaiás próféta könyve » 1. fejezet

2

Halljátok egek, és vedd füleidbe föld! mert az Úr szól: Fiakat neveltem, s méltóságra emeltem, és ők elpártolának tőlem.

....

12

Ha eljöttök, hogy színem előtt megjelenjetek, ki kivánja azt tőletek, hogy pitvarimat tapossátok?

....

15

És ha kiterjesztitek kezeiteket, elrejtem szemeimet előletek; sőt ha megsokasítjátok is az imádságot, én meg nem hallgatom: vérrel rakvák kezeitek.

16

Mosódjatok, tisztuljatok meg, távoztassátok el szemeim elől cselekedeteitek gonoszságát, szünjetek meg gonoszt cselekedni;

17

Tanuljatok jót tenni; törekedjetek igazságra, vezessétek jóra az erőszakoskodót, pártoljátok az árvák és özvegyek ügyét.

18

No jertek, törvénykezzünk, azt mondja az Úr! ha bűneitek skárlátpirosak, hófehérek lesznek, és ha vérszínűek, mint a karmazsin, olyanok lesznek, mint a gyapjú.

19

Ha engedelemmel hallgatándotok, e föld javaival éltek;

20

És ha vonakodtok, sőt pártot üttök, fegyver emészt meg; mert az Úr szája szólt!

21

Mint lett paráznává a hív város! teljes vala jogossággal, igazság lakozott benne, és most gyilkosok!

22

Ezüstöd salakká lett, tiszta borod vízzel elegyítve:

23

Fejedelmid megátalkodottak és lopóknak társai; mind szereti az ajándékot és vesztegetést hajhász, árvát nem pártolnak, és az özvegy ügye nem kerül eléjök.

24

Ezért azt mondja az Úr, a seregeknek Ura, Izráel erős Istene: Jaj! mert vígasztalást veszek háborgatóimon, és bosszút állok ellenségimen!

25

És kezemet ellened fordítom, és kiolvasztom mintegy lúggal salakodat, és eltávolítom minden ólmodat;

2015. nov. 25. 18:14
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
H mindenkit ingyen sör érje.
2015. nov. 25. 18:18
 9/10 anonim válasza:
Miért kell ti hülye ezósok töröltetni a válaszomat ?
2015. nov. 26. 18:20
 10/10 anonim válasza:
7 éves kérdés de azért leírom… szerintem baromság az iszlam tele van dühvel,erőszakkal ahogy sajnos a kereszténység is egyetlen vallást lattam ami a békén alapul és az a buddhizmus ott nem fejeznek le senkit csak mert másban hisznek ugyan nekik is vannak furcsa szokásaik de 1000x normalisabbak persze nem minden iszlám vallású gonosz de maga a korán van tele erőszakkal nők ellen ha más Istenben hiszel le lehet fejezni vagy csinálhat az akármit Allah azt csinál veled amit akar olyan mintha az ördögnek imadkoznal kb legalábbis szerintem
2022. dec. 21. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!