Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mikor kezdtek el az emberek...

Mikor kezdtek el az emberek istenekben hinni? Tudom, hogy Jézussal kezdődött az Istenben való hit, de én a többi Istenre is gondolok, pl: görög istenek, germán istenek, Allah, stb..

Figyelt kérdés
2013. jún. 22. 19:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Egyáltalán nem Jézussal kezdődött az istenhit, sokkal korábban létezett a görög, egyiptomi és a sumer panteon, de ezek is csak példák a sok közül . Egyépként azóta kezdtek bennük hinni, mióta leszálltak itt és az emberek elámultak a fejlettségükön .
2013. jún. 22. 19:16
 2/12 anonim ***** válasza:
80%

Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii? Jézussal?

Hát az emberiség történetében Jézus csak néhány másodperce járt köztünk.

És a 7 milliárdnyi ember nem kis hányada még soha nem is hallott Jézusról, kereszténységről sem. Szóval az alapvetésed hibás.

A kérdésre azért nehéz felelni, mert semmi bizonyosat nem tudunk az emberiség kialakulásáról. Ha egy fejlődési folyamatot feltételezünk, akkor úgy vélem, hogy már eszmélése hajnalán. Nyilván nem nevezte meg kezdetben. Elég volt, ha a kézzel fogható dolgokról volt valami képe.

Ha meg készen teremtődött, akkor az istenhitet is bizonyára telepítették rá.

2013. jún. 22. 19:23
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
nos ez úgy kezdődött hogy valaki ó babilóniában belerúgott a szekrény sarkába és elkiáltotta magát: a kuurva istenit bele ... innen vannak a legelső feljegyzések a hittel kapcsolatban !
2013. jún. 22. 20:48
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

hát nagyon rosszul tudod,nem vele kezdődött a dolog

a jézusban való hitt sokkal ősibb vallásokat "tiport el",ha máshonnan nem is de törióráról tudnod kéne

2013. jún. 22. 20:56
 5/12 anonim ***** válasza:
42%

Két ősisten maradt meg...és azok sokkal régebbiek, mint bármelyik városépítő civilizáció.

A vadászat istene (szarvas isten) és a termékenység istene.

2013. jún. 22. 21:32
 6/12 anonim ***** válasza:
83%

Az emberek az ókorban, még a kereszténység megszületése előtt és még azelőtt, hogy egyáltalán valaki elkezdte volna ezeket a nézeteket terjeszteni az emberek különböző istenekben hittek és különböző volt a túlvilágról alkotott képük. Fontos volt, hogy a legtöbb embert tulajdonképpen elgondolkodtatta, hogy mi vár rá, miután meghal. Sajnos az ókori és ősi túlvilágról alkotott képük nem volt túlságosan megnyugtató...elég csak a görögre gondolni( a meghalt emberek lelke céltalanul vándorol/áramlik az alvilágban egyedül, akármilyen ember is volt), meg ott van még számtalan több nép hiedelme is, amik nem ígértek boldogságot és békét a halál után. Az emberek pedig szerették volna elhitetni magukkal, hogy nem a semmiért küzdenek és szenvednek itt a földön, hogy egyszer majd mindenki megkapja a jutalmát a fáradozásáért. Az emberek kezdtek elfordulni az istenektől és vallásaiktól. Ezutáni időszakra volt tehető a Mithrász isten és Ízisz istennő kultusza, akikhez az emberek azért fordultak, hogy megnyugvásra leljenek.

Az egy Istenben való hit, ha jól tudom ezek után a misztérium vallások után kezdett el kialakulgatni, méghozzá azon okból, hogy az emberek megnyugtassák magukat, hogy örök lét és boldogság vár rájuk haláluk után. Tehát a kereszténység gondolata vagy inkább előzményei az ókorra tehető.

A keresztény Isten előtti Istenekben pedig az emberek tulajdonképpen szinte meghatározhatatlan, hogy mikor kezdtek el hinni...persze vannak Istenek, akik bizonyos külső behatásokra "emelkedtek fel", így néhányuk "születése" meghatározható, de a legtöbb Isten "születése" vagy ezek előzményei az őskorra is visszavezethetőek, hisz az embereknek már abban a korban is voltak hiedelmeik és ahogy az emberek fejlődtek, vándoroltak, majd államokká,birodalmakká vagy épp törzsekké, országokká fejlődtek a hiedelmeik is így fejlődtek velük és megalkották az Isteneiket. Illetve nagyon sok olyan nép van, aki úgymond ellopta más népek Isteneit és őket kezdte szolgálni, csak épp átkeresztelték őket más nevekre ( gondolok itt pl. Rómára..a rómaiak istenei azután alakultak ki, hogy megkezdték hódításaikat és erejüket kiterjeszteni...így a görögök isteneit úgy, ahogy volt lemásolták, és még jó néhány nép tett így más népekkel)

Persze nem vagyok történész és mivel nem is voltam ott, így nem 100% biztos, de én annak idején így tanultam.

2013. jún. 22. 21:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Kedves utolsó,amit te írtál az nagyon érdekes.Már az őskorban is hittek akkor az istenekben,hát igen az emberek már akkor sok dolgot természetfelettivel akartak megmagyarázni maguknak.
2013. jún. 23. 08:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért van minden válasz lepontozva? Még az is nullán áll, amelyiket a kérdező nagyon értékesnek ítél.
2013. jún. 23. 09:16
 9/12 anonim ***** válasza:
tényleg furcsa hogy az összes le van pontozva,gondolom valami kedves hívő kiakadt amiért leszóltuk hogy nem Jézussal kezdődött a dolog
2013. jún. 23. 13:54
 10/12 anonim ***** válasza:

Na igen, kicsit meglepő, hogy ennyire lett pontozva a válaszom...pedig ha valaki kicsit is tanult történelmet, akkor azt így kellett tanulnia, ezt nem én találtam, ki ez nem az én személyes véleményem, rajtunk ezt így vasalták be :)

Persze lehet vannak benne pontatlanságok, az tuti, de aki nem hiszi, az szedje elő a töri könyvét :)

A lényeg annyi, hogy az Istenekbe vetett hit egy nagyon hosszú folyamat, nem egyik napról a másikra történt. Attól fogva, hogy az emberek közösségben éltek és elkezdtek fejlődni, úgy velük fejlődött a hitük. Ennek gyökerei az igazán ősi népek esetében pedig egyértelmű, hogy az őskorra is visszanyúlik.

Azzal meg sajna nem lehet mit kezdeni, ha a bigott vallásosaknak nem tetszik, hogy bizony voltak ilyenek :)

Nekem volt egy ismerősöm, aki még azt sem hitte el, hogy dinoszauruszok léteztek...és ezt halál komolyan gondolta :/

2013. jún. 23. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!