Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia utolsó lapja nem...

A Biblia utolsó lapja nem arra inti a keresztényeket, hogy ne térítsenek már?

Figyelt kérdés

Jelenések 22

11. A ki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és a ki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és a ki igaz, legyen igaz ezután is; és a ki szent, szenteltessék meg ezután is.

2015. nov. 22. 17:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
0%

Nem csak az utolsó lapja szól erről :)

A térítés feladatát az apostolok kapták, nem a hívek. Más kérdés, hogy az apostolok (és az apostolok utódai, a püspökök) ebbe milyen szerepet szántak a híveknek.

A hívek a személyes elkötelezettségükkel és krisztusi életükkel, személyes példájukkal evangelizálhatnak. A prédikálás és az igehirdetés nem az ő feladatuk.

2015. nov. 22. 18:25
 2/25 Roland G. ***** válasza:
44%

Egy átlag hívő akkor nem is idézhet a Bibliából akkor?

Egy keresztény ha beszélget egy nem hívővel és azt mondja neki,hogy meg kell térni (elfordulni a bűnöktől és odafordulni Istenhez),akkor engedetlen?"Térítés"alatt ezt szokták érteni ha jól tudom,és szerintem ez minden hívő feladata,nemcsak a papoké vagy püspököké.

2015. nov. 22. 18:35
 3/25 anonim ***** válasza:
23%

Tévedés, nem csak az apostolok kapták.

Senki nem húzhatja ki magát a feladat alól, aki ismeri Isten szándékát.

erre több Biblia vers is utal.

(Máté 24:13, 14) . . .. 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

az utolsó napok egyik jele, hogy világméretekben hirdetik a királyság jó hírét, az apostolok rég meghaltak, hogyan hirdetnék az utolsó napokban,?

(Lukács 8:18) 18 Ügyeljetek tehát arra, hogy miként figyeltek; mert akinek van, annak még többet adnak, de akinek nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt hiszi, hogy az övé.”

(Lukács 8:1–3) 8 Röviddel ezután elkezdett városról városra és faluról falura járni, prédikálva és hirdetve az Isten királyságának jó hírét. És vele volt a tizenkettő, 2 továbbá bizonyos asszonyok, akiket gonosz szellemektől és betegségeikből gyógyított meg: Mária, akit Magdalénának hívtak, akiből hét démon ment ki, 3 Johanna, Kúzának, Heródes megbízottjának a felesége, és Zsuzsanna, valamint sok más asszony, akik szolgáltak nekik a javaikból.

a Versekből látható, hogy nem csak az apostolok voltak vele a szolgálat során, hanem mások is, sőt asszonyok is

„Ezután is járjatok bölcsességben a kívülállók irányában, megvásárolva magatoknak az alkalmas időt. Beszédetek mindig kellemes, sóval ízesített legyen, hogy tudjátok, miként kell kinek-kinek választ adnotok” (Kolosszé 4:5, 6).

(János 17:20) 20 Nemcsak ezek miatt kérlek, hanem azok miatt is, akik az ő szavukra hisznek bennem;

Vajon ez minden keresztényre vonatkozik? Jézus korai követői úgy gondolták, hogy igen. Például Péter apostol ezt mondta Jézusról: „Meg is parancsolta nekünk, hogy [prédikáljunk] a népnek, és tanúskodjunk alaposan” (Cselekedetek 10:42). Pál apostol pedig ezt írta: „szükség nehezedik rám. Bizony, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!” (1Korintusz 9:16).

Nemcsak Pál és Péter engedelmeskedett Jézus parancsának, hanem az első századi keresztények mindannyian. A prédikálás volt az ismertetőjelük

Amikor Jézus i. sz. 29-ben elkezdte a szolgálatát, tisztában volt vele, hogy a megkezdett munkát nem tudja majd egymaga befejezni. Behatárolt volt az a terület, amit be tudott járni földi élete hátralévő, rövid időszakában, és az is, hogy hány embert tudott elérni a Királyság-üzenettel. Leginkább a zsidókra és a prozelitákra, azaz ’Izrael házának elveszett juhaira’ korlátozta a prédikálást (Máté 15:24). Ám ’az elveszett juhok’ szét voltak szóródva Izrael egész területén, mely több ezer négyzetkilométert ölelt fel. Ezenkívül idővel a világ többi részét is el kell érni a jó hírrel (Máté 13:38; 24:14).

2015. nov. 22. 19:53
 4/25 anonim ***** válasza:

Roland G.

Nem lenne baj a térítés,csak a legtöbben nem csinálják következetesen,aztán ha kapnak egy hideg zuhanyt nyakukba,akkor a "világi ember" a felelős érte,hiszen ők csak végezték a dolgukat.

2015. nov. 22. 19:56
 5/25 anonim ***** válasza:
60%

# Roland G.

"Egy átlag hívő akkor nem is idézhet a Bibliából akkor?"

A megtérés, a hit Isten ajándéka. Egy átlaghívő idézhet persze a Bibliából, de ne akarjon Istenebb lenni az Istennél. A térítést rá kell bízni a Szentlélekre.

Most őszintén szállj magadba és számold össze: hányszor idéztél már a Bibliából, hány embernek, és mi lett az eredménye?

Hányan tértek meg vagy tértek át a te gyülidbe a te igehirdetésed eredményére?

És hányszor értél el ellentétes hatást, hány embert riasztottál el közben az egésztől?

2015. nov. 22. 20:11
 6/25 A kérdező kommentje:

Az evangelizálás és a térítés, tehát a jó hír prédikálása, és a térítés szerintem két különböző dolog. Az, hogy elmondom, hogy hitem szerint mi újság, és az, hogy beszervezek embereket az egyházba, illetve megmondom, hogy mi helyes vagy nem helyes, és másiknak mit kellene cselekedni, szerintem két különböző dolog.

Vagy akinek az a véleménye, hogy igen is téríteni kell, annak mi a véleménye a Jelenések könyvének 22;11-ben írt részéről?

2015. nov. 22. 20:25
 7/25 Roland G. ***** válasza:
66%

"A megtérés, a hit Isten ajándéka. Egy átlaghívő idézhet persze a Bibliából, de ne akarjon Istenebb lenni az Istennél. A térítést rá kell bízni a Szentlélekre."

Valóban Isten ajándéka a hit,de embereket használ hogy az üzenet behulljon a szívekbe.Ha a Szentlelken múlna,akkor már minden ember hívő lenne valszeg.Kell az emberi együttműködés,ez a hívők feladata és felelőssége.Én így látom.

2015. nov. 22. 20:26
 8/25 anonim ***** válasza:

# Roland G.

"Én így látom."

Én meg azt látom, hogy a nem is az átlaghívő, hanem a nagyon hívő emberek milyen ostobaságokat képesek összehordani például ezen az oldalon a Bibliáról.

Nem igaz, hogy neked ez még nem tűnt fel.

És most nem is arra gondolok, hogy a különböző felekezetek nem pont ugyanazt tanítják ugyanarról a dologról, hanem arra, hogy sokan még a saját felekezetük tanításával sincsenek tisztában, de azért osztják az észt. Tényleg nem tűnt fel?

Ez nem az Isteni terv része, bárhogy is nézzük.

2015. nov. 22. 20:35
 9/25 Roland G. ***** válasza:
100%
A kérdésre válaszolva,szerintem az idézett rész arról szól,hogy az Úr visszajövetelekor minden ember megmarad ugyanolyan szellemi-erkölcsi állapotban ,és azon többé már nem tud változtatni semmit.
2015. nov. 22. 20:38
 10/25 Roland G. ***** válasza:

8#

Feltűnt nekem is.Sajnos ez van...

Az is igaz,hogy azonos keresztény irányzatokhoz tartozó teológusok is többször ellentmondásos dolgokat fogalmaznak meg egy-egy témával kapcsolatosan.(És nem a GYK- írókra gondolok)

2015. nov. 22. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!