A mormonoknál hogy néz ki a világvége?
Úgy értem mik róla a tanítások? Hogyan fog lezajlani, milyenek lesznek az előjelek?
Kik fogják túlélni, és mi lesz utána?
Az egyik pünkösdista felekezet szerint most lett volna világvége, ha jól emlékszem októberben. Még valamelyik kérdésnél pár nappal előtte hivatkoztam is rá egyik válaszomban.
Az infót a wikiről szedtem, lábjegyzettel is meg volt hivatkozva, arra is ráklikkeltem akkor, de azóta törölték :)
Valószínűleg csak egy kisebb méretű korlátozott világvégéről volt szó, ami csak azt a táblázatsort semmisítette meg :D
Ezen az oldalon volt, a mostani legutolsó alatt:
Sikerült megtalálni a válaszom lényegi pontját:)
A mai szervusz köszönés a latin servus humillimus [e: szervusz humillimusz] ’alázatos szolgája’ kifejezésből keletkezett, ezért ez a megszokott forma. A szerbusz ennek a népies változata (Magyar értelmező kéziszótár, Idegen szavak és kifejezések szótára).
"A Szervusz (csehül: Servus; szlovákul: Servus; horvátul: Serbus vagy Servus; lengyelül: Serwus; bajorul: Servus; románul: Servus; szlovénul: Serbus vagy Servus; ukránul: Сервус) egy latin eredetű köszöntés, amely 1815-ben jelent meg először magyar szótárban. Jelenleg Közép- és Kelet-Európa számos részén elterjedt köszönési forma. Az olasz ciao, a spanyol servidor és a szerver szó is azonos eredettel rendelkezik, a latin servus szóból származik, amely szolgát jelent.
A szerbusz a szervusz népies változata, amely a v hang b-re változásával alakult ki."
Erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!