Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elavult, bigott dolog, hogy...

Elavult, bigott dolog, hogy sok katolikus, protestás enyhén szólva nem ért egyet homoszexuális, leszbikus lelkészek házasságával, együttélésével? Erre hol lehet igazolást találni a bibliában, szöveg összefüggésekben?

Figyelt kérdés

2015. nov. 17. 17:12
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

10-es!

Sir Buchter azt akarja érzékeltetni,hogy a homoszexualitás bűnnek tartása is ugyanolyan elavult dolog mint az idézett Mózesi törvény.

2015. nov. 17. 21:28
 12/33 anonim ***** válasza:
44%

Ne keverjük már a ruha anyagot, erkölcsi törvények, és alapelvekkel.

A törvények elavulhatnak, megszűnhetnek, de az alapelvek örök érvényűek lesznek,

Isten az alapelveken és erkölcsi törvényeken nem változtat, mert szembe menne Isten által létre hozott természetes életnek.

2015. nov. 17. 21:56
 13/33 anonim ***** válasza:
39%

Se Isten, se Jézus nem változtatta meg az ószövetségi törvényeket, azok ugyanúgy érvényben vannak, maga Jézus erősítette meg (Máté 5: 17-18, mielőtt valaki belém köt :D )

Kitartóan nem értem, hogyan lehet a szent könyvüket a vallásosoknak salátás bárként kezelni - ez tetszik, ezt betartom, ez nem tetszik, áh, ez már régi, meg amúgy is, metafora...

Én legalább ragaszkodom ahhoz, hogy ateista vagyok, és kész, nem ateista vagyok, de hiszek három istenben :)

2015. nov. 17. 22:39
 14/33 anonim ***** válasza:
40%

És akkor még nem is beszéltél arról, hogy mit van ha egy férfi megerőszakol egy szűzlányt. Vagy hogy állatot kell feláldozni Istennek. És még sorolhatnám. Sehol nincs az Újszövetségben, hogy az Ószövetség mely törvénye örök érvényű, és mely szólt kizárólag az ókori zsidóknak.

Egyébként a "jó" keresztény úgy szelektál, hogy másokat elítélhessen, maga meg az erkölcsös szerepében tetszeleghessen...

2015. nov. 17. 22:49
 15/33 anonim ***** válasza:
85%
Mivel a kereszténység alapja a bibliai kinyilatkoztatás, ami soha nem változik meg, ezért nem elavult elutasítani a homoszexualitás minden fajtáját, és nem is lesz. Ellenkezőleg, akik megengedhetőnek, sőt üdvözlendőnek tartják, azoknak semmi közük Istenhez, Jézus Krisztushoz és a Bibliához, bárhogy is nevezzék magukat, és bármekkora is legyen a mellényzsebük.
2015. nov. 17. 23:54
 16/33 anonim ***** válasza:
19%

"Egyébként a "jó" keresztény úgy szelektál, hogy másokat elítélhessen, maga meg az erkölcsös szerepében tetszeleghessen..."

Ez sajnos igaz. És ők mantrázzák a leghangosabban hogy csak én vagyok az igaz keresztény, csak én ismerem jól a Bibliát. De hiába nagy a mellényzsebük, szerencsére nem sok közük van azokhoz akik a maguk tökéletlen módján, de próbálnak a Krisztusi úton járni. Próbálják a szeretetet gyakorolni hogy ne legyenek olyanok mint a zengő érc. Hiszen ahol utálat és gyűlölet megveti lábát ott az ember kántálhatja naphosszat hogy Jehova, szólhat az angyalok nyelvén, betöltekezhet a szent szellemmel és fetrenghet egy karizmatikus vezető előtt. De így csak egy zengő cimbalom lesz.

Mint egy rothadó jellem egy "keresztény" burok alatt.

2015. nov. 18. 00:23
 17/33 anonim ***** válasza:
66%
Tehát az igazi keresztény sutba dobja a Bibliát és elfogad mindenféle ocsmányságot, még ha fel is fordul a gyomra tőle, csak mert a világ szerint ez lenne a helyes? Ollállá :)
2015. nov. 18. 06:51
 18/33 anonim ***** válasza:
79%
Jézus betöltötte a törvényt, ami ráadásul a zsidóknak íródott. Vajon mi kell ahhoz, hogy ezt ti is megértsétek? Miért írtok butaságot?
2015. nov. 18. 06:53
 19/33 anonim ***** válasza:
44%
Jézus a bűntől szabadít meg, nem pedig a bűn elkövetésére szabadít fel. Igen, betöltötte a törvényt, ezért a törvénynek vége van, ami a megigazulást illeti. Ám továbbra is része Isten örök érvényű beszédének, ami többek között a véleményét is tükrözi, például azt, hogy a homoszexualitás fertelmesség, nem pedig jópofa és helyénvaló dolog. Ráadásul az Újszövetség nem azért jobb, mert nincsenek kötelességek, hanem azért, mert Isten a szívünkbe tölti a törvényét, ami által megszabadulunk a bűntől, és képessé válunk arra, hogy Neki tetsző életet éljünk. Ezen kívül, ha mégis vétkezünk, akkor készek vagyunk a korrekcióra, és újra Hozzá fordulunk, nem pedig a bűnt igyekszünk szocializálni. Aki nem szabadul meg a bűneitől, az nem keresztény. Lehet, hogy annak nevezi magát, és elvárja a környezetétől is, hogy kereszténynek nevezze, de bibliai szempontból közönséges bűnös ember, akinek meg kell térnie, ha élni akar. Olyan van, hogy valaki nehezen szabadul, akár évekig is eltarthat, hogy megtisztuljon, de az irány mindig a bűntől el, nem pedig az "így szeressetek, ahogy vagyok", különösen nem az, hogy "inkább gyertek ti is velem". Jézus Krisztus kizárólag a bűnbánó bűnös embereknek fog megbocsátani, azoknak soha, akik nemhogy nem bánják, de még büszkék is rá, és minden évben fel is vonulnak, hogy ezt demonstrálják.
2015. nov. 18. 09:33
 20/33 anonim ***** válasza:
Egy szóval sem mondtam hogy a bűnt szeretni kell, vagy hogy eldobni a Bibliát. Viszont Jézusból kell kiindulni, a szeretet kell központi helyre tenni, és persze az alázatot sem árt gyakorolni. Itt elég öntelt módon viselkedik sok "keresztény" sugárzik az utálat, a gyűlölet. Ez az életben nem tud követendő példa lennie egy Krisztus követőjének. Aki tényleg komolyan veszi nem képes erre. Hiába megy a farizeusi bibliamagyarázat. Ez még mindig csak zengő érc.
2015. nov. 18. 11:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!