Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikus vagyok és leszbikus, mit tegyek?
Békélj meg magaddal, és fogadd el, hogy leszbikus vagy. Egyrészt mást nem is tehetsz, másrészt a te életedért és boldogságodért csak saját magadnak tartozol elszámolással.
Ez a vallás rendkívül sok ember életét nyomorítja meg, és ilyen esetekben is kitűnik mennyire romboló. Hozzáteszem teljesen értelmetlenül, feleslegesen.
Ha nem fogadod el, és erőlteted tovább ezt a dilemmát (vallásod vs. beállítottságod) akkor tönkre fog tenni, és nem leszel boldog egészen addig amíg ebben örlődsz. Ez biztos.
Már 2014-et írunk, nem a sötét középkorban élünk. Az a vallás amelyik tönkreteszi az egyén életét az biztosan nem lehet jó választás.
Elsővel egyetértek.
Ez nem a középkor, ha szeretnek a szüleid elfogadnak így is, és megértenek.
Elsőre azért óva intenék, hogy "sokkold" a szüleidet. Főleg ha 18 alatti vagy. (felnőtt emberként más a mozgástered)
Nem ismerem a szüleidet. Lehet összeomlanak, lehet utána elfogadnak, de lehet, hogy "kiátkoznak". Ez csak attól függ, hogy a vallásosságuk mennyire folyik a még normálisnak nevezhető mederben. Ha nagyon elvakultak esélyed sincsen, hogy felfogják mennyire ostobák. (bocs, de ez az igazság) A vallásos ember elméje egy szűk ketrecben mozog, olyan mint aki bejárhatja a környéket, vagy csak egy cellában a falak mentén. A vallásosok szeretik magukat bezárni ebbe a cellába. Minden ami azon kívül van "bűn" és punktum.
Szóval először pár ártatlan beszélgetés során figyeld meg, hogy mennyire elfogadóak/homofóbok.
És lassan adagold.
És egy dologra nagyon de nagyon de nagyon figyelj!
Meg fognak próbálni "lebeszélni". Ha a tudatlanságuk és elvakultságuk olyan, akkor azt hiszik, hogy biztosan meg tudsz változni, mi több ha eleget imádkozol tuti nem leszel az. (nem ritka az ilyen léptékű ostobaság) Ráolvasással akarnak gyógyítani szexuális beállítottságot., ami nyilvánvaló abszurdum, mi több kuruzslás. Szóval ebbe ne menj bele.
És legyen B terv. (barátnődhöz költözés, saját lábon állás) hallottam olyat, hogy a szülők annyira fanatikusak, hogy hallani sem akarnak a meleg gyerekről. Szóval nagyban függ, hogy mennyire élnek a középkorban. De ne hagyd, hogy megpróbálják elérni, hogy megerőszakold magadat és elnyomd azt amit nem lehet.
Elsőt nem tudom miért pontozták le, jól ìrta le. A vallás szerintem is túl sok korlátot von az emberek köré, ráadásul ha komolyan vesszük a dolgot, akkor Isten teremtett mindent, még a homoszexualitást is.
Ez ellen nem tudsz mit tenni, el kell fogadnod, és a szüleidnek is.
#5 rendszeres. :))))
Van aki csak meglátja a nevemet és már nyomja a pirosat el sem olvassa :)
Ez a vallás nagyon okosan van kitalálva és felépítve. Alaptézise, hogy az emberrel van a gond, és nem a vallással (Isten szavával) magyarán ha bilincs rajtad akkor tuti te vagy a hibás még véletlenül sem az amit a pap mond. :)))
Az a mértékű szexuális prüdéria, és bűntudatkeltés amit művelnek pedig teljes mértékben kizárja, hogy fejlett, érett gondolkodásnak lehessen nevezni.
Egy rég letűnt primitív korból származik amit minden áron rá akarnak erőltetni egy felvilágosultabb korra.
Értelemszerű, hogy életképtelen az ötlet is.
Hát én nem tudom milyen lehet vallásosnak lenni, elsőben jártam hittanra, és kb ennyi.
Szóval nem igazán tudom hogy érezhetsz, de én hagynám a francba akkor a szüleim. Akkor majd megállsz a saját lábadon. Persze nem 15 évesen vagy akármennyi, de a szüleid miatt ne viselkedj úgy ahogy neked nem jó. Legalábbis ilyen értelemben, mert drogozni például tényleg rossz, de na
Idézném Ferenc pápát:
"A homoszexualitásod nem számít. Így vagy úgy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, ezért a jócselekvés útján kell haladnunk"
„ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?”
Szerintem kár ennél hosszabb vitát nyitni.
Szeresd Istent, szeresd embertársaidat, mint önmagad. Tehát szeresd önmagad is JÓL, fogadd el azt a fiatal nőt, aki lettél! Békélj meg magaddal, hiszen ne ártasz senkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!