Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikus vagyok és leszbikus, mit tegyek?
Nézd, ez talán segít neked: [link]
Ez a keresztény-meleg közösség honlapja, én nem igazán ismerem, mert nem vagyok vallásos, de remélem neked hasznos lesz :)
Én is katolikus leszbikus voltam. Azóta a vallásosság elmúlt, a leszbikusság megmaradt.
A hitem nem annyira a leszbikusság miatt hagyott cserben, inkább a természettudományos ismereteim gyarapodásával, de azért biztosan a homoszexualitás is közrejátszott benne.
Apám hívő katolikus a mai napig, de szerencsére kiváló a kapcsolatunk. Szerintem örül is neki, hogy nem a férfiak iránt érdeklődöm. Persze ez nem garancia arra, hogy másnál is így lesz.
Nem birtokolnak a szüleid. Még pár év, és a saját lábadra állsz.
Ne okold magadat, nem vagy "szar ember", önhibáján kívül szar szituációba csöppent ember vagy. Az ember nem választhatja meg a szüleit, hazáját, rasszát, szexualitását. Abból főzünk, ami van. És a helyzetet elnézve nem is rosszul. Kapcsolatod van, nem tagadod a dolgokat magad előtt. Ez szuper.
A többit meg reméljük sikerül megoldani.
Legyél óvatos, a hajlékatalan fiatalok nagy része LGBTQ, akiket a bigott szülők kitagadtak. A coming outot akkor játszd be, ha már van B terved, biztos egzisztenciád, lakhelyed.
Addig is, eseleg kollégium, ami megkönnyítheti hogy kicsit kikerülj a szülői nyomás alól.
A vallással semmi baj nincs, ameddig nem lekorlátoz hanem felemel. Isten nem könyvekben vagy giccses épületekben van, hanem az emberekben. Szóval az a fontos, hogy belül harmónia legyen. Ha ez a jelenlegi hiteddel összeegyeztethető, akkor hajrá. Ha nem, akkor azt ajánlom, kicsit néz körül, és keress, kérdőjelezz meg mindent ami nem tűnik autentikusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!