Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy ajánlhatta a Sátán...

Hogy ajánlhatta a Sátán Krisztusnak a világot?

Figyelt kérdés
A világ nem volt/nincs hát Isten kezében? "Tiéd az ország, a hatalom, és a dicsőség, mindörökké. Ámen."

2015. nov. 17. 16:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
szerintem simán megpróbálta elhazudni a dolgot :D
2015. nov. 17. 22:31
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű: Ádámnak át lett adva a Föld feletti hatalom, Ádám pedig tudatlanságból átjátszotta ezt a hatalmat a Sátánnak. Éppen ezért tudta a Sátán Jézust megkísérteni a világ feletti hatalommal. Ha nem lett volna a Sátáné, akkor nem lett volna kísértés Jézus számára. Alighanem azt mondta volna Jézus: "Eridjé má, maradjá má, te csaló! Hogyan adhatnád nekem azt, amid nincs?" Ehelyett ezt mondta neki: " Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.!" (Mt 4,10)
2015. nov. 18. 00:05
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
"az egész világ a gonosz hatalmában van."
2015. nov. 18. 08:24
 14/29 Tamás321 ***** válasza:
52%
Ezen a világon minden, de minden Sátán uralma alatt áll, még az emberek lelkei is. E világ ura Sátán! E világ a test világa, mert minden, ami testtől született, test az, és földi; a mennyei élettől, tisztaságtól és bűntelenségtől teljesen elszakadva. Aki ezen a világon megpróbál Istennek tetszeni és nem csak vallásnak, azt az embert ez a világ teljesen ki fogja rekeszteni. Ebbe a világba csak a bűn dicsőítésével lehet beilleszkedni. Jézus mondta, hogy az én országom nem e világból való. És ne csodálkozzatok, ha gyűlöl titeket a világ. Ha e világból volnátok, a világ szeretné, ami az övé… A világ gyűlöli a vele ellentétes világot, az igazságot, az Isten országát. Ha valaki az igazság tetszésére akar cselekedni ebben a világban, azt a világ nem fogja befogadni, nem biztosít neki semmilyen megélhetési lehetőséget, mert minden az Isten igazságát gyűlölő emberek kezében van, a világ embereinek kezében. A világ embereinek ura pedig e világ ura, istene, aki szeretvén az övéit, a bűnért és a bűnnek való hódolatért ellátja testi javakkal az övéit. De csakis testi javakkal és földi hatalommal látja el az övéit az isteni törvények, a lelki törvény megvetése ellenében. Ezért mondja Jézus, hogy mit ér az ember, ha az egész világot megnyeri, de lelkében kárt vall? Ezért kínálta fel neki is az ördög a földi hatalmat és azt, hogy testi szükségét elégítse ki, mivelhogy e világ földi és testi. Az ördög osztogatja a földön a hatalmat, mert az egész emberi hatalmat ő tartja a kezében, s így az emberek testeinek, lelkeinek ellátását is. Az ember lelke romlott és ezzel a romlott lélekkel igyekszik beilleszkedni az emberek közé, akik káromolják Istent. Az emberek kivétel nélkül mind a világ barátságát választják, amikor választás elé állíttatnak, mert nem vállalja senki sem az Isten igazságát az emberek között, nehogy kirekesztessen. A beszédstílustól elkezdve a viselkedésen át, a szlengeskedésekig, a trágárságokig mindent átvesz az emberektől, csakhogy beilleszkedjen közéjük, és teljességgel eltanulja kevélységüket, mellyel Istennek ellenállnak. Nem azt választja inkább az ember, hogy az Istennek és az igaz életnek megfeleljen, hanem az embereknek, akik nem akarnak soha, de soha megfelelni Istennek, mert testiek, és csak a testi dolgok, csak a test gondolata érdekli őket, a földiekkel való foglalkozás és a kevélység, a gonoszság hatalmának való hódolat. Az Isten szerinti próba az emberre nézve abban áll, hogy az ember a világot választja-e, vagy őt. És az Isten az emberek lelkeit azért adta Sátán uralma alá, mert az ember lelke romlásában a bűnt, azaz a gonoszságot dicsőíti, tehát a gonoszt szolgálja. Így a gonosz uralkodhat rajta. Az Isten kezében van minden, mert egyszer ő adja az igazakat a gonoszok kezébe, máskor pedig ő adja majd a gonoszokat az igazak kezébe, hogy ők is azt tegyenek velük, ami igazságos ítélet szerint jár nekik, ahogy ők bántak az igazakkal.
2015. nov. 18. 08:42
 15/29 anonim ***** válasza:
70%

10-es válaszoló butaságára rá világít az avers amikor Sátán felajánlja neki a föld királyságát.

mivel Jézus tökéletes volt és Bűn nélküli, ugyan kivel beszélgetett?

Vagy a Teremtő amikor Jób könyvében Sátánnal beszélget Jóbról,

Valós személyek beszélgetnek egymással, a gonoszságot és a hazugságot Sátán hozta be az emberek életébe,

ez ebből a mondatból is kitűnik:

(Júdás 9) 9 Pedig Mihály, az arkangyal, amikor nézeteltérése volt az Ördöggel, és Mózes testéről vitatkozott, nem mert becsmérlő kifejezésekkel ítélkezni felette, hanem így szólt: „Dorgáljon meg téged Jehova!”

Persze egy angyal egy fikcióval, vagy egy magatartás formával beszélget...

SZÖRNYŰ,,

TEHÁT KI AZ AKI "KAJÁL" ITT?

2015. nov. 18. 08:45
 16/29 anonim ***** válasza:

15-ös! Fussál neki még egyszer a válaszomnak, mert egy szóval nem mondtam, hogy Jézus nem egy valakivel beszélgetett.

Az 1János 5:19-vel kapcsolatban írtam, hogy nem személyről ír János, hanem az itt szereplő szó jelentése silány, és veszteglés, nem egy személy, innentől nem lehet példaként felhozni arra vonatkozóan, hogy a Biblia tele lenne olyannal, hogy sátán kapott volna világra szóló hatalmat.

Lehet, hogy buta vagyok, ahogy állítod, de jó lenne, ha szövegértésből te viszont átvennél ezt-azt, és akkor nem állítanál olyat az írásomról, ami nem szerepel ott. Köszönöm.

2015. nov. 18. 11:06
 17/29 anonim ***** válasza:
70%

Jézus hogyan mutatna be imádatot sátánnak, ha az nem személy? mert hát ugye felkínálta neki...

de még egy vers:

(Lukács 4:5, 6) 5 Erre felvitte őt, és megmutatta neki a lakott föld összes királyságát egy szempillantás alatt; 6 és ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert nekem adatott, és annak adom, akinek csak akarom.

Sátánnak adatott egy időre, s ezt nem cáfolta meg senki.... Jézus sem.

Nekem van a szövegértelmezéssel baj?

2015. nov. 18. 12:01
 18/29 anonim ***** válasza:
70%

Persze Sátán hatalma már a Föld részek felett az Ó iratokban is látható:

(Dániel 10:12, 13) . . .. 13 De a perzsa királyi birodalom fejedelme huszonegy napig szembeszállt velem, és Mihály, az egyik elöljáró fejedelem jött a segítségemre; én pedig Perzsia királyainál maradtam.

Egy angyal, akit Isten Dániel megnyugtatására küldött, elmondta a prófétának, hogy miért késlekedett: „a perzsa királyi birodalom fejedelme huszonegy napig szembeszállt velem” (Dániel 10:2, 13).

Ki volt ez a fejedelem? Az angyal nyilvánvalóan nem a perzsa Círusz királyról beszélt, hiszen ő kegyesen bánt Dániellel és a zsidókkal. Ezenfelül, hogy is tudna egy hús-vér ember három héten át ellenállni egy szellemteremtménynek, mikor egyetlen angyal képes volt arra, hogy 185 000 kiváló harcost elpusztítson mindössze egy éjszaka alatt? (Ézsaiás 37:36). Ez az ellenséges perzsa fejedelem csakis az Ördög egyik cinkosa, vagyis egy démon lehetett, aki hatalmat kapott a Perzsa Birodalom felett. A beszámoló szerint Isten angyala később azt mondta, hogy még egyszer harcolnia kell „Perzsia fejedelmével”, és hogy egy másik démonfejedelem, „Görögország fejedelme is jön” (Dániel 10:20).

Milyen következtetésre juthatunk ebből? Arra, hogy igenis vannak láthatatlan világuralkodók, azaz démonfejedelmek, akik a vezérük, Sátán, az Ördög irányítása alatt osztoznak a világ feletti hatalmon.

Sátán nem tartotta meg a föld feletti uralmát magának, osztozik

Az Ő elmélete az oszd meg és uralkodj...

2015. nov. 18. 12:07
 19/29 anonim ***** válasza:

"Jézus hogyan mutatna be imádatot sátánnak, ha az nem személy? "

Jól vagy??? IDÉZD A VÁLASZOMBÓL, AMIKOR AZT ÍRTAM, HOGY SÁTÁN NEM EGY SZEMÉLY, ÉS JÉZUS NEM EGY SZEMÉLLYEL BESZÉLT!!! És a nagybetűket vedd kiabálásnak! Ha az én válaszomat nem tudod értelmezni, hogy a fenébe gondolod, hogy a Bibliát tudod?

2015. nov. 18. 12:18
 20/29 anonim ***** válasza:
45%
A 18-as válasz nem más, csak egy hibásan értelmezett fikció. Bizonyítás=0
2015. nov. 18. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!