Hogy ajánlhatta a Sátán Krisztusnak a világot?
10-es válaszoló butaságára rá világít az avers amikor Sátán felajánlja neki a föld királyságát.
mivel Jézus tökéletes volt és Bűn nélküli, ugyan kivel beszélgetett?
Vagy a Teremtő amikor Jób könyvében Sátánnal beszélget Jóbról,
Valós személyek beszélgetnek egymással, a gonoszságot és a hazugságot Sátán hozta be az emberek életébe,
ez ebből a mondatból is kitűnik:
(Júdás 9) 9 Pedig Mihály, az arkangyal, amikor nézeteltérése volt az Ördöggel, és Mózes testéről vitatkozott, nem mert becsmérlő kifejezésekkel ítélkezni felette, hanem így szólt: „Dorgáljon meg téged Jehova!”
Persze egy angyal egy fikcióval, vagy egy magatartás formával beszélget...
SZÖRNYŰ,,
TEHÁT KI AZ AKI "KAJÁL" ITT?
15-ös! Fussál neki még egyszer a válaszomnak, mert egy szóval nem mondtam, hogy Jézus nem egy valakivel beszélgetett.
Az 1János 5:19-vel kapcsolatban írtam, hogy nem személyről ír János, hanem az itt szereplő szó jelentése silány, és veszteglés, nem egy személy, innentől nem lehet példaként felhozni arra vonatkozóan, hogy a Biblia tele lenne olyannal, hogy sátán kapott volna világra szóló hatalmat.
Lehet, hogy buta vagyok, ahogy állítod, de jó lenne, ha szövegértésből te viszont átvennél ezt-azt, és akkor nem állítanál olyat az írásomról, ami nem szerepel ott. Köszönöm.
Jézus hogyan mutatna be imádatot sátánnak, ha az nem személy? mert hát ugye felkínálta neki...
de még egy vers:
(Lukács 4:5, 6) 5 Erre felvitte őt, és megmutatta neki a lakott föld összes királyságát egy szempillantás alatt; 6 és ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert nekem adatott, és annak adom, akinek csak akarom.
Sátánnak adatott egy időre, s ezt nem cáfolta meg senki.... Jézus sem.
Nekem van a szövegértelmezéssel baj?
Persze Sátán hatalma már a Föld részek felett az Ó iratokban is látható:
(Dániel 10:12, 13) . . .. 13 De a perzsa királyi birodalom fejedelme huszonegy napig szembeszállt velem, és Mihály, az egyik elöljáró fejedelem jött a segítségemre; én pedig Perzsia királyainál maradtam.
Egy angyal, akit Isten Dániel megnyugtatására küldött, elmondta a prófétának, hogy miért késlekedett: „a perzsa királyi birodalom fejedelme huszonegy napig szembeszállt velem” (Dániel 10:2, 13).
Ki volt ez a fejedelem? Az angyal nyilvánvalóan nem a perzsa Círusz királyról beszélt, hiszen ő kegyesen bánt Dániellel és a zsidókkal. Ezenfelül, hogy is tudna egy hús-vér ember három héten át ellenállni egy szellemteremtménynek, mikor egyetlen angyal képes volt arra, hogy 185 000 kiváló harcost elpusztítson mindössze egy éjszaka alatt? (Ézsaiás 37:36). Ez az ellenséges perzsa fejedelem csakis az Ördög egyik cinkosa, vagyis egy démon lehetett, aki hatalmat kapott a Perzsa Birodalom felett. A beszámoló szerint Isten angyala később azt mondta, hogy még egyszer harcolnia kell „Perzsia fejedelmével”, és hogy egy másik démonfejedelem, „Görögország fejedelme is jön” (Dániel 10:20).
Milyen következtetésre juthatunk ebből? Arra, hogy igenis vannak láthatatlan világuralkodók, azaz démonfejedelmek, akik a vezérük, Sátán, az Ördög irányítása alatt osztoznak a világ feletti hatalmon.
Sátán nem tartotta meg a föld feletti uralmát magának, osztozik
Az Ő elmélete az oszd meg és uralkodj...
"Jézus hogyan mutatna be imádatot sátánnak, ha az nem személy? "
Jól vagy??? IDÉZD A VÁLASZOMBÓL, AMIKOR AZT ÍRTAM, HOGY SÁTÁN NEM EGY SZEMÉLY, ÉS JÉZUS NEM EGY SZEMÉLLYEL BESZÉLT!!! És a nagybetűket vedd kiabálásnak! Ha az én válaszomat nem tudod értelmezni, hogy a fenébe gondolod, hogy a Bibliát tudod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!