Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te hiszel Istenben, vallásos...

Te hiszel Istenben, vallásos vagy? Ha igen, miért, ha nem miért?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok ki hogyan gondolkodik erről. Kérek mindenkit hogy normálisan, egymás hitét/hitetlenségét tiszteletben tartva. Köszönöm! 22/L

2015. nov. 7. 01:29
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

Zolly the Jolly?

Te írtad vagy csak véletlen vagytok mindketten Zolik? :)

2015. nov. 7. 09:59
 22/47 pelgrim ***** válasza:
88%

Én hiszek Istenben, de nem vagyok vallásos.

Hiszek Istenben, mert én vagyok kell, hogy Isten legyen, én ugyanis itt a Földön Isten leg-előbbre haladt fejleményeinek (nem teremtményeinek) az embereknek egyike vagyok.

Nem vagyok vallásos úgy értve, hogy nem járok templomba vagy gyülekezetbe, nem tartok fenn kapcsolatot vallásos szervezetekkel, nem tartom be azok előírásait, szokásait nem értek egyet azok némely legalapvetőbb tanításaival mint például:

Isten szerintem nem egy valaki, Isten egy valakinél egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb, stb., stb. Szerintem közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mintha egy ihlet lenne, mindennek oka és Forrása, mint egy mindenható Törvény, a vezérlő Alapelv mindenben az eredeti önfejlesztő Ihlet, melyből minden kifejlődött.

Isten szerintem nem teremtett semmit, Isten mindenné fejlődött. Fejleményei szükségleteikhez és képességeikhez mérten hozzáférhetőséggel rendelkeznek az isteni forrás minden kiáradásához. Az ember, mint isten leg-előbbre haladt fejleménye itt a földön szinte korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik az isteni forrás minden kiáradásához, amit csak saját érdeklődése határoz meg.

Mivel minden az Eredeti önfejlesztő Ihlet vagy Isten fejleménye, Isten mindenre kihat ez szerintem Isten mindenhatósága, nem az, hogy valahol közbelépjen vagy sem mikor az emberek nagyon elrontottak valamit.

Habár Isten nem egy valaki, nem egy személy, szerintem mégis válhat nekünk személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, aki Isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre, Istent Mennyei Atyának nevezte és tudta hogy saját isteni kilétéről szólt.

Názáreti Jézus szerintem az emberek a népek (ön-)tudatának javítását, felemelését látta feladatának. Feladata sikerének érdekében hajlandó volt a legnagyobb áldozatot hozni. Helytelen, nagyon kificamodott magyarázat az, hogy Az atya saját egyszülött Fiát küldte véres áldozatul, méghozzá saját kiengesztelésére, mivel egy, vagy akár számtalan közönséges halandó áldozata elégtelen lett volna.

Názáreti Jézus nagyjaink legnagyobbja Isten egyszülött fia (fejleménye), mint ahogy mi mindannyian Isten egyszülött Fiai/Leányai (fejleményei) vagyunk, elérte a tudatnak azt a magas színvonalát, melyen végbemegy az, amit az evangélium színeváltozásnak nevez. Akkor meggyőződött arról, hogy bármi is történik vele ő tovább fog élni. Akkor Ő képes volt vállalni megalázást, a szenvedést, az iszonyatos kereszthalált.

Talán eltudjuk képzelni tanítványainak lelkiállapotát, mikor az első alkalommal találkoztak vele, miután a kereszten látták meghalni. (ön-)Tudatuk akkor a magasba szökkent, egy ember lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.

Szerintem nekünk is egy ilyen színeváltozáson kell átmenni, hogy elnyerjük azt, amit a vallások ígérnek a mennyek országát. A mennyek országa nem a halál után egy bizonytalan jövőben, hanem csakis a jelen életben elérhető el, a mennyek országa ugyanis nem egy földrajzi hely, hanem a tudat állapota. A színeváltozás egy bizonyos tekintetben hasonlít a halálra, azzal a különbséggel, hogy míg a halál majdnem mindent tönkretesz, a színeváltozás csak azt távolítja el tőlünk ami nem a miénk. A színeváltozás alkalmával a teljes ember átszellemül, eléri a számára elrendelt isteni ötlet tökéletességét. Nem válunk halhatatlanná, mert egy nemes cél érdekében vállalhatjuk azt, mint ahogy Jézus tette, de továbbá nem kényszerülünk elszenvedni.

2015. nov. 7. 10:04
 23/47 anonim ***** válasza:
86%

"Hiszek Istenben, mert én vagyok kell, hogy Isten legyen, én ugyanis itt a Földön Isten leg-előbbre haladt fejleményeinek (nem teremtményeinek) az embereknek egyike vagyok."

És mi van akkor, ha Allah teremtett vagy Visnu, esetleg Zeusz? :(

2015. nov. 7. 10:32
 24/47 szp72 ***** válasza:
42%

Én azért hiszek Istenben, mert hiszek a világ alapvető és végső jóságában. Csak akkor fordulhatnak a dolgok végül jóra, ha alapvetően egy jó és mindenható Isten teremtette. Aki nem hisz Istenben, az eleve lemond a jó teljes győzelméről.

Másrészt azért hiszek benne, mert van róla tapasztalatom. Sokan vannak, akiknek volt már kisebb-nagyobb istenélménye, Szentlélek élménye. Én megtapasztaltam Isten átütőerejű békéjét, örömét és szeretetét. Sajnos nem állíthatom, hogy ezt állandóan ilyen intenzíven érzem vagy akár ne lenne olyan időszakom amikor igen kevéssé érzem, de szeretném újból és újból átélni. Ez egyfajta szerelem élmény.

Persze mondhatnák a hitetlenek, hogy ez csak a hormonok és az idegrendszer csalóka játéka, valamilyen vallásos kábítószer. Lehetséges, de maga az érzés valódi volt, valóban megtörtént, jó volt, szeretném ha újból megtörténne, szeretném, ha egyszer állandósulna. Azért hiszek, mert nem szeretném, hogy ez az élményem és vágyam csak mese legyen.

Harmadrészt a hit által meggyógyultam egy nagyon súlyos depresszióból, és sok más gyógyulásról és csodáról hallottam megbízható emberektől. Persze ezeket is meg lehetne magyarázni hitetlenül is. Parapszichológia így, parapszichológia úgy csak ne legyen Isten.

Aki eleve lemond a jó végső győzelméről, az nem érdemli meg, hogy része legyen benne. Ennek ellenére nem gondolom, hogy minden ateista automatikusan elkárhozik, mert Isten irgalmas.

2015. nov. 7. 11:26
 25/47 anonim ***** válasza:
63%

"Én azért hiszek Istenben, mert hiszek a világ alapvető és végső jóságában. Csak akkor fordulhatnak a dolgok végül jóra, ha alapvetően egy jó és mindenható Isten teremtette."

9 millió halott 5 év alatti gyerek évente a világon is azt bizonyítja, hogy Isten milyen jó és mindenható. De legalább a mennybe kerülnek, ha megvannak keresztelve.

2015. nov. 7. 11:49
 26/47 anonim válasza:
50%
Nem vagyok vallásos, mert már felnőttem, nem hiszek a mesékben.
2015. nov. 7. 12:28
 27/47 szp72 ***** válasza:
36%

"9 millió halott 5 év alatti gyerek évente a világon is azt bizonyítja, hogy Isten milyen jó és mindenható. De legalább a mennybe kerülnek, ha megvannak keresztelve."

Én azt mondtam, hogy alapvetően jó, s nem azt, hogy most jó. Valami elromlott, de hiszek abban, hogy a végén megjavul. Igen én bízok benne, hogy az az évi 9 millió is kárpótolva lesz, s nem csak a megkeresztelt. De ez nem jelenti, hogy nem kell a világ bajainak megszüntetésén tőlünk telhető módon fáradoznunk.

A ti megoldásotok körülbelül annyi (tisztelet a kivételnek): kapartassa el asszonyom, felesleges megszülni.

2015. nov. 7. 12:41
 28/47 anonim ***** válasza:

"A ti megoldásotok körülbelül annyi (tisztelet a kivételnek): kapartassa el asszonyom, felesleges megszülni."

Az abortusz kérdése olyan topic, amiről órákat lehetne beszélni, és itt most nem ez volt a kérdés.

"Én azt mondtam, hogy alapvetően jó, s nem azt, hogy most jó."

Én azt mondom, hogy alapvetően nem jó és most sem az ha létezik.

2015. nov. 7. 12:54
 29/47 Jézus szolgája ***** válasza:

Ja, már csak az a nagy kérdés, hogy egyesek miért kapnak bizonyosságot, míg mások miért nem.

Lehet, hogy másoknak nem szólalnak meg a hangok a fejében...

tévedés akiknek hangok szólnak a fejükben azokat máshogy nevezik,és nem vallásosnak :D

kérdésedre,mért nem?

talán mert Isten valóban látja az emberek szívét is.

2015. nov. 7. 13:01
 30/47 anonim válasza:

van akiknek a hit által bizonyít,de olyan is van akiknek csoda módon,bár utóbbi ritkább de ilyen is van.

és Isten valóban látja az emberek szíveit és tudja azt hogy kinek milyen bizonyságot adjon.

2015. nov. 7. 13:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!