Te hiszel Istenben, vallásos vagy? Ha igen, miért, ha nem miért?
nem. sose hittem. nem kaptam vallásos nevelést, megkeresztelve se vagyok. egyik nagymamam nagyon vallásos volt. hát annyira elvakulttà tette a vallás, hogy már gyerekként kiábrándultam ebből. (úgy tett mintha nem lettem volna ott a szobában, csak mert nem voltam megkeresztelve. hát ez egy fantasztikus hozzá állás volt egy kisgyerekkel szemben. de sok rosszat tudnék mondani)
egyébként imádom a természettudomanyokat, mernoknek tanulok. szerintem ebbe nem is fér bele a vallásosság. én a teremtest egy szép mesének tartom, de hinni a pànspermia elméletet hiszem. persze ez a mai tudományos álláspont szerint nem bizonyított, sokan az ősrobbanásban hisznek tudósok közül is
11# vagyok
már csak azért is borzasztó dolognak tartom a vallást, mert sokáig próbálták elnyomni a tudományt, jobban jártak az akkori tudósok ha nem hangoztattàk a felfedezéseiket, gondolataikat
el lehet játszani a gondolattal, hogy előrébb járna - e a technika napjainkban, ha az egyház teret adott volna a tudomanyoknak, sokkal korábban (évszázadokkal)
keresztény vagyok,és nem hiszem hanem tudom...hogy van.
nem részletezem de ha olyan bizonyságot kapnátok mint pld én,akkor biztosan nem volna kételyetek.
de ez most mind egy.
csak azért Írtam mert látom sokan Isten ellen vannak.
aki valójában nem is hibás,persze a gonosz elvakítani is tud.
a tudományról annyit hogy annak is egy részéhez hit kel,de viszont nagyon fontosnak tartom.
s ha nem állnak az útjába bizonyos emberek talán lehet hogy előrébb volna vagy nem.legalább is csak annyit érhet el amennyit Isten enged.
én is csak abban tudtam hinni amit érinteni tudok vagy látok,tehát ateista voltam.
és a mai hitt meg egyáltalán nem áll a tudomány elébe.
de van olyan erő is ami mindent irányít,amit sohasem fog a tudomány megfejteni,ez a valami Isten.....
de amint azt már említettem a tudomány egy részét nagyon fontosnak tartom.
tehát én nem vagyok a tudomány ellen sőt...
utolsó,születni élni és sajnos halni kel.
persze nem mindegy hogy mikor jön a halál,de ő nem válogat vannak akik csak pár órát esetleg percet élnek,és vannak akik sok időt.
ez a természet rendje és nem tehetünk ellene semmit.
tudod sajnos az én szüleim sem öregen haltak meg sajnos.
és ráadásul,először meghalt egy testvérem,egy pár év után a másik tesóm,aztán erre 4 hónap után anyukám,rá 6 hónapra apukám.
szóval látod engem sem kímélt a sors.
de Istenben való hitem rendíthetetlen,mert tudom hogy van.
"nem részletezem de ha olyan bizonyságot kapnátok mint pld én,akkor biztosan nem volna kételyetek."
Ja, már csak az a nagy kérdés, hogy egyesek miért kapnak bizonyosságot, míg mások miért nem.
Lehet, hogy másoknak nem szólalnak meg a hangok a fejében...
A világ működik istenek nélkül is. Persze ezt nem tudom bizonyítani, de más se azt, hogy csak vele/velük működik. Elvégre azt sem tudják mi isten. A szél? Az anyag?
Természetesen túl kell lépni azon a gyermeki elképzelésen, hogy isten személy lenne, nem létezik öröktől fogva egy mindennél bonyolultabb, végtelen hatalmú és tudású létforma. Elvégre minket is, primitív létformákat is (még az anyagot is) teremteni kellett, nálunk fejlettebb nem lehet csak úgy a semmiből.
A válasz valóban megér néhány bővebben kifejtett gondolatot.
Íme, amit én szoktam olvasásra ajánlani.
És érdekelne, hogy ezek után hogyan gondolkozol majd a kérdésről...
Kiskorom óta hiszek Istenben, pedig senki sem volt körülöttem keresztény... 16 évesen volt az első alkalom amikor elmehettem keresztény gyülibe, akkor is csak 1 hónapra mert aztán szüleim eltiltottak onnan :D
Nem tudok a mai napig nem hinni Istenben mert ahogy egyre közelebb kerültem hozzá és ahogy egyre jobban megismertem Őt, mára már az életem részévé vált, egyszerűen belezúgtam :D :)
22/F
"Őt, mára már az életem részévé vált, egyszerűen belezúgtam :D :)"
Hát igen, ezért is nem vagyok vallásos.
7es
Azt hiszem sokak válaszát fogalmaztad meg, az enyémet is:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!