Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Zsidók szerint a kereszténység...

Zsidók szerint a kereszténység vagy az iszlám áll közelebb a zsidó valláshoz?

Figyelt kérdés
Alaptanitásokra gondolok.

2015. nov. 2. 15:02
1 2 3 4
 31/32 Clark Kent.. ***** válasza:

Úgy lehetséges, hogy Arius híveket gyűjtött. Nekik aztán szépen szedniük kellett a sátorfáikat, és távozni kellett. Semmi meglepő nincs abban, hogy az eretnek tanítók híveket gyűjtenek maguk köré, már az apostoli korszakban is voltak eretnekek, akik ellen az apostolok küzdöttek is, sőt figyelmeztettek is a későbbi eretnek tanítók felbukkanására, akiket sokan fognak követni.

Szent Péter apostol a következőt írja:

"De akadtak a nép körében hamis próféták is, ahogy a ti körötökben is föllépnek majd hamis tanítók, akik romlásba döntő tévtanokat terjesztenek, s még megváltó Urunkat is tagadják, s ezzel gyors pusztulást vonnak magukra. Sokan követik majd őket erkölcstelenségükben, s miattuk szidni fogják az igaz vallást." (2Pt 2,1-2)

Egyébként meg annyi hívet nem gyűjtött Arius maga köré, hiszen a zsinaton több százan tették le a voksukat az Egyház hagyományos tanítása mellé. Az a néhány püspök ehhez képest semmi. Inkább a népvándorláskori törzsek voltak azok, akik felvették az arianizmust, meg is gyűlt az Egyháznak velük a baja rendesen.

A niceai zsinat előtti ókori keresztény írásokban tonnaszámra találhatóak olyan szakaszok, ahol a keresztények megvallják Krisztust Istennek. Ebből idéztem már kettőt egy korábbi kommentben. Ez annyira nyilvánvaló volt, hogy még a rómaiak is tudták, amint olvashatjuk egy 2. századi levélben. Az eretnekek természetesen mondhatnak, amit akarnak, de az Egyházban, ahol őrzik az apostoli hagyományt, nincs helyük, pont.

Ezért kértelek téged is arra, hogy azt gondolsz, amit akarsz, de hangsúlyozd, hogy az a saját véleményed. Az Egyház 2000 éves hagyománya ugyanis egészen mást mondd. És ha az Egyház nevében nyilatkozol, az félrevezetésnek minősül.

2015. nov. 11. 01:24
 32/32 A kérdező kommentje:

Ezek az emberek ha szerinted eretnekek hogy jutottak el püspüki pozicióba? Nyilván a többi püspüköt megvette a császár mert jobban tetszett neki a többistenhitü kereszténység mert hasnló volt az ő pogány hitéhez.

"És ha az Egyház nevében nyilatkozol, az félrevezetésnek minősül."

Én nem az egyház nevében nyilatkozok :) semmi közöm hozzájuk. Ez egyház tanitása hamis, meghamisitották Jézus üzenetét. Barnabás evangéliumát nem hozták nyilvánosságra tehát nem tudhatod mit tartalmaz. Biztosan az egyházad fizetett Törökországnak, de végülis van pénzük, úgy hallotam a vatikáni banknak elég jol megy :)

Egyébként meg kértem hogy ne offold a kérdést, én továbbra is nneddudgi-tól várok választ. Remélem válaszol mert érdekelne hogy látják ezt a zsidók.

2015. nov. 12. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!