Mi okból támogatja ilyen erősen Izrael államot a Hit Gyülekezete?
a szokásos "mer' zsidóbérencek" és hasonló ostobaságokat kérem mellőzni
(igen ostobaságnak van minősítve a véleményed törődj bele, majd máshol kipostolhatod)
Hmm.....igazán részletes választ adtál.
És ezt én is megprobálom....
Reagálva a válaszodra:
"A Cionizmus lényege az, hogy Izrael szíve Jeruzsálem, ami szintén bibliai megállapítás. "
A cionizmus lényege a zsidó nacionalizmus.
(De a zsidó kultúrával/identitással nem össze egyeztethető!)
Általam említett zsidó írásmagyarázók?
Nos, nem hinném ,hogy Az Úr egy ilyen "ajándékot" (*ideológiát) adott volna:
Am hamár itt tartunk...
Mit jelent az a szó ,hogy Izrael?
Az a szó ,hogy Izrael (ישראל) jelenti a zsidó népet,zsidóságot,a tízenkét törzset ,vagy a zsidó közösségekbe nem-kohanita nem-lévita hívőket is szokták így nevezni (mármint "jíszráel"-nek.)
Izrael földje ,pedig a Szentföldet akarja jelölni (ארץ ישראל).
A Szentföldön "há'árec" (jelentése: a föld ,írása: הערץ).
És az izraelitáknak (héberül: עם ישראל) semmi köze "Izrael" (cionista) államához.
Lásd:
4:26-tól 4:35-ig
https://www.youtube.com/watch?v=me4FqdrmVBs
Üdv! :)
Nem tértünk el a tárgytól.
Én csak (egyébként kulturáltan) kifejtettem ,hogy a HGY milyen ideológiát támogat.
Üdv!
@Kérdező
Kultúrált vita volt itt, nincs ebben semmi különös. Nem értem miért ez a kemény beszólás.
Néhány kiegészítés az elhangzottakhoz: Elnézést, elég erős kifejezés volt az, hogy a Biblia egy „betűhalmaz”. Úgy értettem, hogy nem a szavai az ihletettek, hanem a szerzők voltak azok.
Másrészt pedig a Biblia magyarázatáról csak annyit, hogy a protestáns magyarázatok közt is vannak jók, amik igen hasznosak, és amit elfogadok, tehát nem vetem el mind.
Amiket elvetek, azok a neoprotestáns magyarázatok, azok közül főleg a pünkösdi-karizmatikus magyarázatok azok, amelyek a legrosszabbak. Senkinek sem ajánlom. Visztont a régi (reformáció kori) protestáns magyarázatok jók, de annál is jobbak azok a mostani protestáns magyarázatok, amelyek a modern bibliatudomány fényében íródtak. Ilyen szempontból hasonlít a katolikushoz, hiszen a Katolikus Egyház is elfogadta a Bibliatudományt.
A kérdéshez még annyit, hogy alaposan ki lett tárgyalva. A karizmatikus önkényes Szentírás-értelmezés és tévtanítás szerint Izrael még mindig Isten választott népe. (Ha így is lenne, ez nem ok arra, hogy olyan erősen támogassák, de mind1.). A Biblia azonban nem tanít ilyet, az újszövetségi korban a nemzetek közt nincs már különbség (Rm 10,12).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!