Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hit gyülekezetéről (mérsékel...

A hit gyülekezetéről (mérsékeltebben) válaszok?

Figyelt kérdés
A kérdésemet nemrég már feltettem, de törlésre került mielőtt érdemi választ kaptam volna rá, ezért megpróbálom kevésbé személyes hangvételben feltenni. A hit gyülekezete miért áll ki ennyire a cionizmus és az izraeli kormány mellett, amikor a judaizmussal egyáltalán nem értenek egyet? A vasárnapi szentmiséiken is rengeteget beszélnek zsidókról, és hogy nagyon védeni kell Izraelt, de a tényleges zsidó vallást ugyanolyan okkultistának bélyegzik, mint más tradicionális vallásokat.

2015. júl. 9. 20:47
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
76%

Nem fejtetted ki.

Egyébként a cionizmus a zsidósággal nem teljesen össze egyezthető.

2015. júl. 9. 20:59
 2/28 anonim ***** válasza:
57%
Ahoz tartják magukat, hogy akinek a szekerén ülsz, annak a nótáját fújjad!
2015. júl. 9. 21:12
 3/28 anonim ***** válasza:
64%

Nem vagyok hit gyülis, de ez az egyik oka Izrael népéhez való hozzáállásuknak:

"Népek szolgáljanak néked és nemzetségek hajoljanak meg előtted; légy úr a te atyádfiain, és hajoljanak meg előtted a te anyádnak fiai. Átkozott, aki téged átkoz, és aki téged áld, legyen áldott." 1 Móz 27:29

2015. júl. 10. 00:30
 4/28 yuda ***** válasza:
67%

Valójában, ha figyelmesen elolvasod saját magad, a kérdésfelvetésed, benne van a válasz. :)

Te magad is kettéválasztod a judaizmust a zsidóságtól, Izrael államától és jól teszed, mert különbség is van.

Nem ismerem a Hit Gyülekezete hivatalos álláspontját, (utánajárhatnék azért), de szerintem nem olyan bonyolult.

1. Bibliában Izraelt tekinti és választotta Isten magának egyetlen népül a sok nemzet közül. Gyakorlatilag az Ó-és az Újszövetség döntő többsége róluk szól. Jézus is Zsidó emberként született. Mózes zsidó volt, Dávid is, próféták is...sorolhatnám. Mi pedig az ő példájukat látva és más hit hősök példáját, ahogyan sok megpróbáltatás között jártak az Örökkévalóval. Ők a hitben járás mintái, példaképek. Zsidók.

Elvitathatatlan érdemei vannak a zsidóságnak és ha valaki ki akarná írni őket a Könyvből, akkor talán egyetlen lap sem maradna a bibliában, mert mindenhol szerepelnek. Vagy ők, vagy aki írta, vagy a zsidó törvények...stb.

A Könyv népe.

Ha ezen elgondolkodsz, akkor ki az a Hit Gyülekezete, vagy bármelyik más közösség, hogy a zsidóság érdemeit ne ismerje el, ne méltassa őket?!

2. Másrészről pedig prófétai jövendölés és beteljesülés Izrael államának újbóli megalakulása.

Isten tervezte és mozgatja a szálakat.

Úgy vélem, mindenki saját és jól felfogott érdeke, ha Isten munkáját támogatja.

3. Az Igék, amiket Isten valaha is kimondott élnek és hatnak.

pl.

Jákob -későbbi Izrael áldása:

"Átkozott, aki téged átkoz, és aki téged áld, legyen áldott."

2015. júl. 10. 07:17
 5/28 anonim ***** válasza:
75%
Nem a kérdéseddel volt a baj, hanem a beszélgetőpartneremnek annyira nem tetszett az utolsó válaszom, hogy töröltette a kérdést. Ráadásul vasárnap d.e. volt, nem is tudtam, hogy van olyankor admin. Szerintem ha ha bemásolnám mégegyszer megint eltűnne a kérdésed. :D
2015. júl. 10. 08:09
 6/28 anonim ***** válasza:
78%
A #4-es Yuda válaszát én annyival még kiegésziteném, hogy ha Jézus atyjafiainak hívja a zsidóságot, akkor én is. Előfordulhat olyan egy családon belül, hogy a testvérek más vallást követnek és tiszteletben tartják egymás lelkiismereti szabadságát. Nem kritizálom a zsidó vallást, és nem akarom és nem is tudnám meg -vagy- áttéríteni a zsidókat. Majd Isten cselekszik ahogy jónak látja. Amit jelenlegi tudásunk alapján tehetünk az az, hogy támogatjuk Izraelt és ezzel Isten munkáját is.
2015. júl. 10. 09:01
 7/28 anonim ***** válasza:
37%

"Nem a kérdéseddel volt a baj, hanem a beszélgetőpartneremnek annyira nem tetszett az utolsó válaszom, hogy töröltette a kérdést. Ráadásul vasárnap d.e. volt, nem is tudtam, hogy van olyankor admin. Szerintem ha ha bemásolnám mégegyszer megint eltűnne a kérdésed. :D"

-->Nem tudom, hogy ki volt az, akivel beszélgettél, de ha arra a vitára gondolsz, amely a törölt kérdésnél Izrael választottságáról és a cionizmussal folyt, akkor én voltam az a felhasználó. És elmondom, hogy nem én töröltettem a kérdést, semmi okom nem volt rá. Számumra az utolsó válaszod, amire emlékszem, az volt, amikor Izrael választottságával kapcsolatban hivatkoztál egy pár igehelyre, többek között a Róma 11-re. Ezekre az igehelyekre én írtam egy elég részletes választ, ahol rámutattam, hogy ezeknek a szövegeknek a karizmatikus megközelítése megítélésem szerint merőben téves. Ráadásul a vita már ott bukfencet kapott, hogy nem tudtad bizonyítani, hogy a próféciák értelmezését illetően miért pont a futurista iskolát kéne elfogadni, amikor a másik három nagy értelmezési iskola sokkal pontosabb hermeneutikai alapokon nyugszik. Arról nem is beszélve, hogy a futurizmussal ellentétben a historikus vonalat jóval nagyobb próféciamagyarázók képviselték a történelem során. De még ha mindegyiknek egyenlő esélyt is adnánk, és százalékot vonnánk az értelmezési irányzatokból, akkor elég pontosan ki lehet számolni, hogy mindössze csak 25% lenne az esély, hogy a futurista a helyes. Ezt pedig készpénznek venni, elég nagy butaság.

2015. júl. 10. 14:06
 8/28 anonim ***** válasza:
42%
Ennek ellenére, mégis Izrael megalakulását teljesen tévesen prófétai jövendölésnek értelmezik. Jó lenne ha hozzátennék, hogy csak szerintük. A preterista, a historikus és az idelista iskola ugyanis keresztbetöri ezt az értelmezést.
2015. júl. 10. 14:12
 9/28 anonim ***** válasza:
37%

A zsidó nép már nem kiválasztott.

Ez már az Újszövetség emberek! Az Ószövetségi törvények nem érvényesek, Jézus új törvényeket hozott.

A Hit Gyülekezete a zsidókra, mint kiválasztottakra tekint. Ez nem keresztény tanítás, viselkedés.

[link]

2015. júl. 10. 21:35
 10/28 anonim ***** válasza:
69%

#7-nek.

Szóval az utolsó válaszom el sem olvasta amit akkor adtam mielőtt törölték a kérdést. Ha óhajtja elküldöm privátba, de mivel a kérdezö konkrétan egy felekezet zsidókhoz való viszonyulására vt kiváncsi, annak az okaira, és nem más felekezetek, egyházak álláspontjára és teológiai iskoláira, ezért a nyilvános beszélgetést illetve lelkiismereti harcokat ebben a témában ennél a kérdésnél én befejeztem.

2015. júl. 10. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!