Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik Ferenc pápa jogai?

Mik Ferenc pápa jogai?

Figyelt kérdés

[link]

Mostanában,pár hónapja,nagyon benne vagyok ebben a témában.Mármint abban,hogy hiszek Istenben teljes mértékben,..,de a katolikus egyház felé, egyre inkább gyanakvóbb vagyok.

Pl. most emiatt.

Mégis honnét jön a pápának az,hogy joga van ilyesmikehez?

Ő is csak egy EMBER.

Ha valakinek van kedve beszélgetni,irhat nyugodtan.

Körülöttem nem nagyon vannak,akikkel ilyesmiken vitatkozhtanék. Mindenki akit ismererek,a katolikus egyházat,nem tudja különválasztani a kereszténységtől,s nem is gondol ilyesmikre,hogy 'A pápa tévedhetetlensége megkérdőjelezhető?'

2015. okt. 26. 20:04
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

A pápa jogai Vatikán Államra(melynek államfője) és a katolikus egyházra terjednek ki (melynek vezetője).

Akinek nem teszik a pápa döntése, az átmehet más keresztény vagy nem keresztény egyházba, de ameddig katolikusnak vallja magát, addig illik követnie a pápai iránymutatást.

Ferenc pápával egy nagyszerű, kiváló és bölcs ember került Szent Péter trónjára. Talán egyedül XXIII. János pápához mérhető csodálatos személyiség.

A pápa a katolikus hit szerint rendelkezik az oldás és kötés hatalmával, melyet Péter Krisztustól kapott, továbbá tévedhetetlen hit és erkölcs dolgaiban, ha az apostoli tanítói szék nevében ex cathedra kijelentést tesz.

2015. dec. 23. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!