Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megütöttem az alkoholista,...

Megütöttem az alkoholista, fenyegetőző apámat. Most akkor ez bűn? Elmegyek meggyónom, de belül mégis úgy érzem, hogy igazam volt, akkor és ott nem tudtam másképp elintézni a helyzetet.

Figyelt kérdés

Keresztény vagyok, római katolikus.

Egy hete történt, hogy apám a kocsmából sajnos - szokásának megfelelően - részegen jött haza.

Belekötött anyuba és kisebbik tesómba is.

Amikor rászóltam, hogy fejezze be - a reakciója az volt, hogy takarodjak a háztól, én piszkos k._rva.

Nekem erre elszállt az agyam és megütöttem.

Hogy jön ő ahhoz, hogy csak azért, mert részeg, lehord?

És ugye ő másnap erre a szavaira nem emlékszik, tagad, stb.? Ez pedig már rendszeres. Egy hete betelt a pohár, és megütöttem. Egyszerűen nem bírtam tovább.

Itt vagyunk mellette hárman, és nekünk ezt kellene eltűrnünk? Nekem nem megy. De sajnos, hiába dolgozom is, nem keresek annyit, hogy elköltözzek. Meg nem akarom ráhagyni anyukámat és kisebbik tesómat.

Miután megütöttem, befejezte a cirkuszt és a vulgáris mindenkit elhordó beszédét.

Tudom, hogy "Tiszteld apádat és anyádat" az egyik törvény. De ezt hogy tartsam be egy alkoholistával szemben, aki nem hajlandó kezeltetni magát, stb.?

2015. okt. 3. 20:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Józanul milyen?
2015. okt. 4. 19:46
 22/25 A kérdező kommentje:

Józanul normálisabb sokkal. Akkor max. vita van, ami ugye adódik, ahol több ember van. De nem torkol vulgáris lehordásba, fenyegetőzésbe stb.

A probléma az, hogy még ha normálisabb is józanon, a részegen elkövetett dolgait tagadja, mintha nem emlékezne rá. Tehát arról sajnos józanon sem lehet vele beszélni...

2015. okt. 4. 21:02
 23/25 anonim ***** válasza:
Fel kellene valahogy venni, hogy hogy viselkedik és utána józanon megmutatni neki...
2015. okt. 4. 21:23
 24/25 anonim ***** válasza:
Teljesen megértem a problémádat. Annak ellenére, hogy Istennek nem tetsző, hogy megütötted, tökéletesen látja és tudja, hogy min mentél, mész keresztül, mind lelkileg, mind fizikailag. Tudja, hogy ember vagy és nem vagy tökéletes, ugyanúgy, mint bármelyikünk. Ezért adta meg az ima lehetőségét."Kérjetek és megadatik." Tudja azt is (és ez egy jó pont), hogy bántja a lelkiismereted. Nem gonoszságból tetted. Szóval csak azt tudom tanácsolni, hogy ne Te akard megoldani a helyzetet, mert egyedül nem fogod tudni. Kérd a segítségét az imádban. Mond azt Neki, hogy " Jó Uram! Minden emberit megpróbáltam, de ez túl nagy feladat nekem, nem tudom megoldani. Ezért a problémát leteszem eléd, hogy kezdj vele amit akarsz. Bármi lesz is, elfogadom és hiszem, hogy csak a javunkra fog válni. A fájdalmat, amit eddig elszenvedtünk, pedig felajánlom Neked Uram!" Kb. Ennyi!
2015. okt. 5. 10:50
 25/25 szp72 ***** válasza:

A pofon adott esetben még helyes is lehet. Ha veszélyes tényleg le kell állítani.

Elvileg tehát lehetséges, hogy pofon ütöd, de közben tiszteled és szereted apádat. S persze fordítva is igaz, attól még, hogy nem ütöd meg, még egyáltalán nem biztos, hogy tényleg szereted és tiszteled.

Nehéz az ilyen apát szeretni, de Jézus is szereti, s azt akarja, hogy az ő segítségével te is szeressed.

2015. okt. 6. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!