"Halott" a lelkiismeretem. Mit tegyek?
Már régóta tudom, de most "telt be" a pohár. Ma van a születésnapom, családom hívő. Minden vasárnap mennek templomba, és nekem is "kötelező". Havonta kötelezettségből mennem kell gyónni. Nincs is ezzel baj, elmondom már évek óta ugyanazokat a bűnöket, kilépek templomból és még aznap káromkodok, masztizok, lusta vagyok, beszólok stb...
Tudom miért van ez. Nem érzem ezeket bűnnek, se akkor amikor megteszem, se utánna, se előtte se semikor. Ezért meg se tudom bánni.
Egyszerűen nekem az a normális, hogy megyek haverokkal utcán, szembe jön egy olyan ember, akit nem bir a társaság, és odaszólok a többieknek, hogy "nézzétek ott az a k****". Vagy valaki megszólít, én meg: "F***om, mit akarsz már megint?"
Kötelező menni mert... Mert ők nem fogadják el, hogy én meg vagyok nélküle is. Sose mondtam, hogy nincs Isten, sose mondtam, hogy nem hiszek. De ezeket a szabályokat nem tudom és nem is akarom betartani.
Hiába mondom anyának, hogy engem ez nem érdekel, akkor 2 napig nem szól hozzám, meg mnegfenyeget, hogy elveszi tőlem az összes szórakoztató ezközt, de a legközelebbi alékalommal, mikor mennek, nekem is mennem kell. Persze nincs értelme, mert utolsó sorban előveszem telefont és facebookozok egész mise alatt, szóval mintha ott se lennék. És ezt sem érzem úgy, hogy ez nem helyes.
Azt már most tudom, hogy ha lesz csajom, tuti nem fogom megvárni, hogy feleségül vegyem, mert ismerem magam.
Egyszer említettem, hogy majd ha 20 leszek, csináltatok tetovállást, nah ezen kijelentésem után 2 hétig nem értem el semmit az "elektronikus világból" és ki se mehettem. Ezt képzeljétek el, 40 fokos melegben, nyár közepén, ismerősök azt se tudták mi van velem.
F/16, mit tehetek?
Kedves válaszoló!
Az én szüleim ugyan nem vallásosak, viszont elég szigorúak voltak velem...átérzem a problémád hidd el. Viszont kérlek fogadd meg a tanácsom, leírom a saját példám. Szigorúak voltak, mindig nagyon figyeltek rám, amit tehernek éreztem..aztán szépen lassan rászolgáltam egyre nagyobb és nagyobb szabadságra..tudod az első buli, ahova elengednek éjfélig..aztán már 1-2-3 stb..a végén, már meg se kell mondanod mikor hova kivel...Nah..ez úgy tök jó buli volt úgy 1-2 évig..aztán kezdtem megunni ezt is. Elköltöztem otthonról az egyetem miatt..nah itt a nyakamba szakadt a tottáááál "aztcsinálokamitakarok" ..hát azt is csináltam..nappal aludtam, éjjel éltem. Buliztam, kocsmáztam, ittam, nőztem..az első évem az egyetemen olyan volt mint egy végtelenített film, ahol a totál atomrobbanás rendetlenségű szobám sarkában lévő ágyon ruhában alszom, majd felkelek, guberálok egy cigit és túlélek..aztáán rájön az ember, hogy ha nem alszik akkor fáradt...ha nem eszik rendesen, akkor éhes / sovány/ kövér/ stb...ha nem spórol, akkor szegény..ha rossz társaságba kerül, akkor rossz ember lesz belőle...Ebből egyszer elege lesz mindenkinek ( normális esetben)- Az élete meg szépen lassan de beáll egy egészséges kerékvágásba, ezt nevezem én felnőtté válásnak..
Én így élem meg, hogy a - hülye szóval - lelkem "megöregedett"...Érted mire célzok? :)
A szüleim hülyének néztek mikor hajnalig buliztam...már tudom, igazuk volt...Nem sok értelme van, de ők már túl voltak a fiatalkori megtapasztalásokon és tudták ezt..
Akkor is ferdén néztek rám, amikor tetoválást akartam...húúú de nagyon lázadtam...ma már tudom, igazuk volt..szeretnék egy jó állást + nem szeretném egész életemben nézegetni a vállamon, hogy mittomén Sátáni Pedók motorosklub..:D :D ..valahogy furán jönne ki mikor épp a kislányommal homokoznék a strandon..jah igen..szeretnék gyermeket is..egyszer benő a fejed lágya, de soha ne haragudj a szüleidre...16 vagy, hidd el, ők okosabbak nálad és jó életet szánnak neked, jóravaló emberek. Most nem fogod megérteni, elég ha elfogadod..majd 10 év és rájössz, hogy mennyire nevetséges voltál te is..de ez így van rendjén. Ne aggódj, az idő mindent szépen rendberak az életben :)
Szia! :D
Remélem még elolvasod ezt a választ. Szerintem nagyon jó dolog már az, hogy ezt megfogalmaztad magadban és feltetted ezt a kérdést. Szerintem nem halott a lelkiismereted.
A Bibliában benne van, hogy az embernek a természete bűnös a bűnbeesés óta, ezért az a természetes neki, hogy bűnt cselekszik. Sőt önerejéből nem is vágyik a változásra, sőt nem is képes rá. Ezt nem is várja el Isten. Viszont ha olvasod a Bibliát, ami az ő szava és imádkozol ezért a problémádért vagy kérdéseket teszel fel Istennek, ő biztos, hogy válaszolni fog. Vagy a Biblia vagy emberek által... Isten az aki egyedül képes megváltoztatni az embert, én is ugyanígy voltam sok bűnt cselekedtem,nem éreztem a súlyát sőt jólesett az adott pillanatban( persze később voltak rossz következményei), de mikor Isten megmutatta, mit okoznak a bűneim,és hogy Jézus meghalt értem, akkor bűnbánatot éreztem, és bevallottam neki a bűneimet, persze ez egy folyamat volt.
És miután bevallottam, kész voltam elhagyni őket Isten segítsége által, és ő segít is ebben ,persze nem lehet az összes bűnt egyszerre elhagyni, ez egy hosszú folyamat amely egy életen át tart ha hagyjuk Istennek, hogy formáljon.
Sajnos a katolikusoknál, a papnak gyónnak az emberek pedig a pap képtelen bármilyen bűnt is megbocsájtani, hiszen egyedül Isten az aki ezt megteszi, Jézus halála által. És mikor ez megtörténik, Isten a sok bizonytalanság félelem helyett békességet ad a szívünkbe. Ne haragudj, hogy ilyen sokat írtam, remélem hasznodra válik még.
Ezzel lényegében azt akartam mondani, hogy vannak nem helyes dolgok az tény ( a te életedben is), de ahhoz felismerd, meg megértsd ezt Istentől kell kérned, hiába erőszakoskodnak szüleid, hogy járj templomba, az nem ér semmit. Kérj imában Istentől bölcsességet, hogy tudj dönteni rossz és jó dolgok között,és kérd, hogy vegye el a a vágyad a rossz dolgok iránt. Isten amikor megtilt a Bibliában valamit, azt értünk teszi mert ezekkel minket akar megvédeni sok sok rossz következménytől amit a bűnök okoznak.
Köszönöm, hogy elolvastad, minden jót!
Írj bátran, ha van valami fejlemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!