"Halott" a lelkiismeretem. Mit tegyek?
Már régóta tudom, de most "telt be" a pohár. Ma van a születésnapom, családom hívő. Minden vasárnap mennek templomba, és nekem is "kötelező". Havonta kötelezettségből mennem kell gyónni. Nincs is ezzel baj, elmondom már évek óta ugyanazokat a bűnöket, kilépek templomból és még aznap káromkodok, masztizok, lusta vagyok, beszólok stb...
Tudom miért van ez. Nem érzem ezeket bűnnek, se akkor amikor megteszem, se utánna, se előtte se semikor. Ezért meg se tudom bánni.
Egyszerűen nekem az a normális, hogy megyek haverokkal utcán, szembe jön egy olyan ember, akit nem bir a társaság, és odaszólok a többieknek, hogy "nézzétek ott az a k****". Vagy valaki megszólít, én meg: "F***om, mit akarsz már megint?"
Kötelező menni mert... Mert ők nem fogadják el, hogy én meg vagyok nélküle is. Sose mondtam, hogy nincs Isten, sose mondtam, hogy nem hiszek. De ezeket a szabályokat nem tudom és nem is akarom betartani.
Hiába mondom anyának, hogy engem ez nem érdekel, akkor 2 napig nem szól hozzám, meg mnegfenyeget, hogy elveszi tőlem az összes szórakoztató ezközt, de a legközelebbi alékalommal, mikor mennek, nekem is mennem kell. Persze nincs értelme, mert utolsó sorban előveszem telefont és facebookozok egész mise alatt, szóval mintha ott se lennék. És ezt sem érzem úgy, hogy ez nem helyes.
Azt már most tudom, hogy ha lesz csajom, tuti nem fogom megvárni, hogy feleségül vegyem, mert ismerem magam.
Egyszer említettem, hogy majd ha 20 leszek, csináltatok tetovállást, nah ezen kijelentésem után 2 hétig nem értem el semmit az "elektronikus világból" és ki se mehettem. Ezt képzeljétek el, 40 fokos melegben, nyár közepén, ismerősök azt se tudták mi van velem.
F/16, mit tehetek?
"tuti nem fogom megvárni, hogy feleségül vegyem, mert ismerem magam."
Na de lehet, hogy a lány viszont meg fogja várni:D:D
A szerelem meg csodákra képes.
Annyit tanácsolnék - azután megfogadod vagy nem, az a te dolgod - tisztán, szépen beszélj. Nemcsak hogy nem lesz semmi sem jobb, a fölösleges mocskos szavaktól - hanem biztosan tudom, rosszabb lesz. Nem vagyok egyedül ezzel: a lányok, nők nem gondolják, hogy ettől férfiasabb lesz valaki, hogy csúnyán beszél.
Sőt. Szerintem az igazi férfi szava szép és igaz.
A többi lényegteeln és el is múlik. Egy tetoválástól sok munkahelytől zárod el magad, fölösleges önkirekesztő. A "maszti" is mérséklődik, ha majd rájössz, hogy a nők "nem úgy működnek", megszokod, hogy nem a partnerre figyelsz és tkp ezért a kapcsolatokban hátránnyá válik - ezt egy lány, nő sem viseli el.
*
Tisztán, értelmesen, szépen beszélj. Szólények vagyunk.
" Sose mondtam, hogy nincs Isten, sose mondtam, hogy nem hiszek."
Akkor jó.
II. Rákóczi Ferenc imája:
Ima beszélgetés közben
Megváltó Krisztusom,
te beszélgettél az emberekkel
üdvösségükért.
Add kegyelmedet,
hogy beszélgetésed ereje
beszédemet is megszentelje!
Add éreznem jelenlétedet,
Istenem, hogy amíg az emberekkel
foglalkozom a földön,
beszélgetésem veled
legyen az égben!
Ó, szívek világossága, szeretet,
ne hagyj el engem,
mert ha nem lesz velem
világosságod,
üres és haszontalan
lesz beszédem!
Szerintem te nem Istent vetetted el, hanem csak az olyan vallásos szokásokat, amelyeket nem tud a mai gondolkodó ember elhinni.
A hit és a vallás az két különböző dolog.
Hinni mindenki hisz valamiben, a vallás pedig ennek a hitnek a "megvallása".
Szerintem lehet még belőled jó ember, de nem ártana az olyan társaságot kerülni, amelyekben a káromkodás, durvaság és stb. a kritérium.
Hidd el, hogy jobb jónak lenni, csak nehéz, és nem jó rossznak lenni, csak könnyű. Ez a világ egy ilyen világ, a hit, az igazi hit, pedig egy nagy kincs, ebben a sivár világban.
Vannak szülők,akik azt mondják-elnézést a kifejezésért-ha idegbeteg a gyerek,az a kamaszkor miatti hormonális változástól van.Közben meg a felnőtt agyával nincs valami rendben...akkor milyen legyen a gyerek? De azért hiszik ezt,mert nekik is ezt mondták,az ő szüleik ugyanígy viselkedtek velük.Nem volt előttük más példa.
Ha a gyerekre ráerőszakolnak ilyen dolgokat,azzal csak azt érik el,hogy bekapcsolják az időzített bombát.Lenyomnak egy rugót teljesen,ami dupla olyan erővel fog felpattanni.Ezt most főként a vallásosdi részére értem.Mert,arra én sem biztatlak,hogy káromkodj,vagy legyél rest,de a tetoválás következményeivel sem árt,ha tisztában vagy.Az élet változás,mindannyian változunk,és nem biztos,hogy megéri megcsináltatni drága pénzért,hogy aztán drága pénzért kiszedesd lézerrel(a helye úgyis megmarad)mert nem vesznek fel olyan munkahelyre,ahol szeretnél dolgozni. Vagy:
"Egyszerűen nekem az a normális, hogy megyek haverokkal utcán, szembe jön egy olyan ember, akit nem bir a társaság, és odaszólok a többieknek, hogy "nézzétek ott az a k****". Vagy valaki megszólít, én meg: "F***om, mit akarsz már megint?"
Bármit megtehetsz az életben,csak mindig azt kérdezd meg magadtól,hogy a hasznodra válik-e az adott dolog.
Pl.biztos,hogy el kell ítélned valakit ilyen durván,csak mert nem bírja a társaság? Lehet,hogy neked igazából nincs is vele bajod,csak mész a többiek után...Vagy,ha elgondolkozol kicsit,lehet,hogy rájössz,hogy tévesen ítélted meg.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ.
Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává. "
1Kor 6,9–13
Semmi gond a lelkiismereteddel. Egyszerűen csak fiatal vagy még, tudatlan (én is az voltam), és nem tudod átérezni, hogy bizonyos viselkedésednek mik lesznek a következményei. Minden gázos cselekedet valami nagyon rosszhoz fog majd vezetni később. Talán sokkal később. Talán össze sem fogod rakni a dolgokat. De ha igen, akkor bánni fogod. Akkor fogod majd igazán átérezni a dolgokat.
Azért hívsz valakit lelkiismeret furdalás nélkül k****-nek, mert nem tudod átérezni, nem veszed a fáradságot belegondolni, milyen lenne, ha te lennél az a k*****, te lennél helyében és téged csesztetne egy nagyobb banda.
Szüleid meglátásom szerint túl szigorúak veled. Egy tetoválás nem gáz dolog! De az is valószínűnek tűnik, hogy ők is képben vannak veled, hogy vannak link dolgaid. Ezért próbálnak rád sokkal szigorúbban vigyázni, hogy ne kallódj el. Ha normálisabban viselkednél, talán kevesebb szigort alkalmaznának.
Ha a misén nem akarsz odafigyelni... Ok, biztos vannak kevésbé érdekes, vagy életszerű dolgok, de biztos van ott értékes tudás is, amire odafigyelhetsz.
Egy biztos, ha senki mondandójára nem akarsz odafigyelni, nem akarsz más emberek egész életen át összegyűjtött bölcseletéből okulni egy kicsit, azokon egy kicsit is elgondolkodni, akkor magadra vess, ha majd az élet elkezdi kiosztogatni a pofonokat. Mert szerintem sok pofont el lehet kerülni, de ahhoz meg kell hallgatni másokat, még ha nagyon unalmasnak is tűnik kezdetben. Persze olyan is van, aki csak papol, de nem mond semmi értelmeset:-) De ha úgy érzed, hogy senki nem mond soha semmi hasznosat, akkor veled van a gond, mert te nem akarsz semmire sem odafigyelni. És ennek is meg lehet a következménye.
Ez is csak egy vélemény.
ez is csak egy vélemény:
mi ez a sok szentfazék itt? ha engem így próbáltak volna "nevelni" a szüleim, akkor valószínűleg már besokaltam volna és vagy elmentem volna, amint tudok vagy kiugrok az ablakon...
hiszek Istenben én is, de ha a papok szentbeszédeit kellene ehhez hallgatni, meg a biblia propaganda szövegét olvasni, ez valószínűleg nem így lenne... az egész csak a gyengeelméjű birka tömeg irányítására megy rá
engem is elég szigorúan fogtak, mikor ennyi idős voltam, mondjuk engem a tanulás miatt. ha rossz jegyet hoztam akkor 1-2 dologtól el lettem tiltva, azt kész... tanultam belőle...
ennyi idősen mi a haverokkal 2-3 hetente jártunk be a közeli nagyvárosba és nem vetettük meg az alkoholt, a cigit meg a csajokat sem... én emiatt sose éreztem magamat erkölcsileg rossznak. nem mondom, hogy ez a követendő példa, de egy normális, egészséges, felnőtt ember lettem, szóval szerintem nem veled van a hiba :)
Jaj de borzalom lehet az életed!
Ahh, kínos élet, öltözni és vetkezni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!