Isten nem halott!?
Nem láttam még.
De nekem is van egy érvem az ellen, hogy halott volna.
Meghalni csak az tud, akik létezik és halandó. Az utóbbi ki van zárva.
Röviden mi a megdönthetetlen érv?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Itt kiveséztük nagyjából az egész filmet.
De hogy röviden ide is válaszoljak: nekem tetszett a film(annak ellenére, hogy a vallási nézeteimen nem változtatott), egészen a végéig, ahol az egészet elrontották.Úgy kellett volna befejezni, hogy a professzor elmegy a koncertre és megoldódik a magánéleti válsága.Így ő is tanúsíthatott volna jellemfejlődést anélkül az abszurdum nélkül, hogy valaki néhány nap leforgása alatt vallásilag kifordul önmagából.Tökéletes vég lett volna a filmnek.Na meg az az SMS-es izé, az is teljesen felesleges volt.
Szóval a film jó volt, még propagandafilmhez képest is, de a végére sikerült az egészet elcseszni.
Én nem vagyok keresztény, mégis nyílt fejjel vágtam neki, gondoltam biztosan érdekes lesz a vita és tényleg jó, és erre ezt kaptam...
A muzulmán természetesen veri a gyerekét, az ateista professzor aki egy jó karakternek indul(érthető a haragja Isten felé, lehet sajnálni, nem tudni mit fog reagálni) természetesen egy szemétláda a feleségével(amikor elválnak és azt mondja "én nem engedtem meg" akkor volt a holtpont és mondtam azt hogy ez már nevetséges) ott van még a kínai gyerek akit megfog a vallás, én konkrétan nem ismerek olyan vallásos embert aki úgy kezdte volna a hitéletét, hogy "érzed, nem?". Ja, plusz pont a természetesen tökéletes katolikus srácért, aki egy pillanatra nem kérdőjelezte meg komolyan a hitét(bár az érvei az elején tényleg jók voltak) és bebizonyította, legyél keresztény, tökéletes minden.
üdv, a biblia szerint nem lesz mentség armageddonkor az a magyarázat, hogy azt gondoltam, hogy nincs Isten. nem tudjuk, mik történnekmég addig, de a róma 1:19-20 így szól: "mivel ami tudható az Istenről, az nyilvánvaló közöttük, mert az Isten nyilvánvalóvá tette nekik. Mert az Ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az Ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra"
érzékeled? :-)
"Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak." - És 41,10
Mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik hajléktalanok, de hisznek istenben? Hol van az ő megerősítése, hol van az ő igazsága jobbjának támogatása?
"Jól tudja az Úr a feddhetetleneknek napjait, és hogy örökségök mindörökké meglesz.
Nem szégyenülnek meg a veszedelmes időben, és jóllaknak az éhség napjaiban." - Zsolt 37, 18-19
Hány hívő éhezik a földön? Maradjunk a hajléktalanoknál. Hol van isten gondoskodása?
Lehetne még sorolni az isteni "ígéreteket". Mindenki döntse el, hogy isten halott-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!