Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nem halott!?

Isten nem halott!?

Figyelt kérdés
Mi a véleményed az Isten nem halott (God's not dead) című filmről? Elég kemény és érdekes érvelések vannak benne.

#Isten #God's Not Dead
2014. okt. 11. 19:41
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Nem láttam még.

De nekem is van egy érvem az ellen, hogy halott volna.

Meghalni csak az tud, akik létezik és halandó. Az utóbbi ki van zárva.

Röviden mi a megdönthetetlen érv?

2014. okt. 11. 20:07
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Itt kiveséztük nagyjából az egész filmet.

De hogy röviden ide is válaszoljak: nekem tetszett a film(annak ellenére, hogy a vallási nézeteimen nem változtatott), egészen a végéig, ahol az egészet elrontották.Úgy kellett volna befejezni, hogy a professzor elmegy a koncertre és megoldódik a magánéleti válsága.Így ő is tanúsíthatott volna jellemfejlődést anélkül az abszurdum nélkül, hogy valaki néhány nap leforgása alatt vallásilag kifordul önmagából.Tökéletes vég lett volna a filmnek.Na meg az az SMS-es izé, az is teljesen felesleges volt.

Szóval a film jó volt, még propagandafilmhez képest is, de a végére sikerült az egészet elcseszni.

2014. okt. 11. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Én nem vagyok keresztény, mégis nyílt fejjel vágtam neki, gondoltam biztosan érdekes lesz a vita és tényleg jó, és erre ezt kaptam...

A muzulmán természetesen veri a gyerekét, az ateista professzor aki egy jó karakternek indul(érthető a haragja Isten felé, lehet sajnálni, nem tudni mit fog reagálni) természetesen egy szemétláda a feleségével(amikor elválnak és azt mondja "én nem engedtem meg" akkor volt a holtpont és mondtam azt hogy ez már nevetséges) ott van még a kínai gyerek akit megfog a vallás, én konkrétan nem ismerek olyan vallásos embert aki úgy kezdte volna a hitéletét, hogy "érzed, nem?". Ja, plusz pont a természetesen tökéletes katolikus srácért, aki egy pillanatra nem kérdőjelezte meg komolyan a hitét(bár az érvei az elején tényleg jók voltak) és bebizonyította, legyél keresztény, tökéletes minden.

2014. okt. 11. 21:07
 4/8 anonim ***** válasza:
34%

üdv, a biblia szerint nem lesz mentség armageddonkor az a magyarázat, hogy azt gondoltam, hogy nincs Isten. nem tudjuk, mik történnekmég addig, de a róma 1:19-20 így szól: "mivel ami tudható az Istenről, az nyilvánvaló közöttük, mert az Isten nyilvánvalóvá tette nekik. Mert az Ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az Ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra"

érzékeled? :-)

2014. okt. 13. 13:56
 5/8 anonim válasza:
73%

"Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak." - És 41,10

Mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik hajléktalanok, de hisznek istenben? Hol van az ő megerősítése, hol van az ő igazsága jobbjának támogatása?

"Jól tudja az Úr a feddhetetleneknek napjait, és hogy örökségök mindörökké meglesz.

Nem szégyenülnek meg a veszedelmes időben, és jóllaknak az éhség napjaiban." - Zsolt 37, 18-19

Hány hívő éhezik a földön? Maradjunk a hajléktalanoknál. Hol van isten gondoskodása?

Lehetne még sorolni az isteni "ígéreteket". Mindenki döntse el, hogy isten halott-e vagy sem.

2014. okt. 14. 20:01
 6/8 anonim ***** válasza:
48%
Isten egy lélek,nem lehet halott egy lélek.
2014. okt. 21. 17:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szó szerint kell érteni azt, hogy halott-e.A filmben elhangzik, hogy a kérdés Isten létezésére irányul.
2014. okt. 21. 19:09
 8/8 anonim ***** válasza:
84%
Ma néztem meg és nagyon tetszett. Az, hogy a végén elfogadta az üdvösséget, az csodálatos. Nagyon jó film.
2014. okt. 28. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!