Hogy hivják azt a csengőt, ami a koporsóban megszólal, ha felül a halott?
A valóságban? Akkor ha rosszul állapitják meg, hogy meghalt? Ez ritkán következik be, de nemrég halottam a rádióban egy esetet, annak nem volt csengője.
Talán neked is jó hir az, hogy elhunyt szeretteink hamarosan újra élhetnek ezen a megtisztitott földön tökéletes egészségben örökké. Mi, akik most élünk, soha nem kell meghalnunk.
Érdekelne, miért lehetünk ebben biztosak?
Szervusz
Nahát! Ilyt még nem hallottam!
"felül a halott?" - ha felűl, már nem halott, nem?
Ezzel a fos bibliás dumáddal nem kéne itt rontanod a fiatalságot, de komolyan.
Semmi, hangsúlyozom semmi nem okozott nagyobb kárt az emberiségnek, mint a vallások összessége, élükön a katolicizmussal.
Én a mai világban úgy irtanám, mint ők irtottak mindent, ami nekik nem tetsző volt az évszázadok alatt.
Csak sajnos, a hiszékeny, ostoba, lusta emberekre mindig lehet építeni, lásd:
- ashtar sherant,
- a homeopátiát,
- indigó kölköket,
- a bp-tvben energiát küldő (és fogadó) idiótákat
és még sorolhatnám a sok szemetet, amit beszopnak egyesek.
Ezek a mai napig mind kárára vannak a társadalomnak.
@Vodnik:
Elhiszem, hogy téged a hit taszít és elfogadom, de kikérem magamnak ostoba beszólásodat!
Ez a fórum nem arról szól, hogy másokat el vagy megítélj.
A hit addig magánügy amíg azzal másokat nem sértesz, de te most ezt megtetted :(
Dédnagymamám testvére 1919. junius 16-án, este 8 órakor rosszul lett. Erről családi dokumentum van. 33 éves fiatalasszony volt. Férje azonnal ment az orvosért lovaskocsival, mivel tanyán laktak. Az orvos kiérkezésekor megállapította, hogy meghalt a fiatalasszony, és elrendelte, hogy másnap feltétlenül el kell temetni, a nagyon meleg nyár miatt fertőzésveszély van, és ott vannak az apró gyermekei, nehogy nekik valami bajuk legyen a bomlásnak induló holttesttől. Hiszen akkor még nem volt hullaház meg hűtőkamra, otthonról, az elhunyt lakásáról indult a temetés. Másnap gyorsan el is temették a fiatalasszonyt, de a férjet nem hagyta nyugodni a dolog, váltig állította, hogy az ő felesége nem halhatott meg. Kérte a sír felnyitását, amire egy hónap múlva kapta meg az engedélyt. A kihantolás után a koporsó felnyitásakor döbbenten látták, hogy a holttest nem abban a helyzetben van, mint ahogy koporsóba tették. Mert ugye akkor is az volt a szokás, hogy a holttestet a legszebb ruhájába felöltöztették, megfésülték, hosszú hajából fonott kontyot készítettek, mint ahogy életében is viselte, és imára kulcsolt kezébe igazították az imakönyvét. Felnyitáskor a haja össze-vissza volt kuszálva, az arca összekarmolászva, a ruhája rendezetlen, tépett, a kezei sem imára kulcsoltan voltak, tehát egyértelműen látszott, hogy feleszmélt, és próbált volna menekülni. Ezt a borzalmas esetet gyermekkoromban sokszor hallottam a nagymamámtól.
A családunk úgy tudja, hogy ez után az eset után rendelték el országosan, hogy a halál megállapítása után 48 órán belül nem lehet eltemetni senkit. Úgy tudjuk, az orvosnak nem túl nagy bántódása esett a téves halálmegállapítás miatt, hiszen lényegesen több pénze volt, mint a családunknak. Valószínű nem ő volt az egyetlen abban az időben, meg még az előző időben, akit előbb holtnak hittek, majd feleszmélt. Ezek ismeretében nagyon elképzelhetőnek tartom azt a bizonyos csengőt, viszont eddig még nem hallottam hogy ilyen is létezett. Nem tudom, hogy ezen rokonomon segített volna-e. Ha elhantolás előtt feleszmélt, akkor talán igen. De ha csak elhantolás után.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!