Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy hivják azt a csengőt,...

Hogy hivják azt a csengőt, ami a koporsóban megszólal, ha felül a halott?

Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 20:18
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Ötletes!
2013. dec. 22. 10:50
 22/26 Yehudina ***** válasza:
Még egy gondolat erejéig szeretnék hozzájárulni a csengős kérdéshez. Egyik kedves magyar honfitársam férje meghalt és a temetkezési vállalkozó kérédésére azonnal rávágta, hogy hamvasztást kér, pedig (úgy tudom) katolikusoknál ez nem divat. A temetés után - csak úgy kíváncsiságból - én is megkérdeztem, hogy ezt miért tette? A válasza nem volt meglepő, erre számítottam: "Biztos, ami biztos. Így onnan már nincs visszaút." És milyen igaza volt. Ott aztán nincs szükség csengőre sem.
2013. dec. 24. 00:50
 23/26 kikicsoda ***** válasza:
77%

Hát, ez egy kicsit morbid volt, mintha nem szeretné.

Különben nincs már ilyen nagy különbség, nagyon sok katolikus is hamvaszt.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!

2013. dec. 24. 13:27
 24/26 Frigg ***** válasza:

Én eddig csak olyanról hallottam, hogy a föld felett volt a csengő, egy madzagra erősítve. A madzag vége pedig a koporsóban végződött, ha netán a delikvens még életben lenne, tudna jelet adni. Bár nem tudom, mennyi ennek az valóságalapja és hogy tudták (?) kivitelezni.

Nem tudom angollal hogy állsz, de rákerestem erre a dologra, és találtam egy kis magyarázatot.

"Dead Ringer:

Let's first dispense with the nonsensical idea that's sometimes put forward as the origin of this phrase, that is, that it refers to people who were prematurely buried and who pulled on bell ropes that were attached to their coffins in order to attract attention. We dealt with that notion previously in saved by the bell. That theory has even less going for it as an explanation of 'dead ringer' than it has for 'saved by the bell'."

23/N

2014. jan. 3. 02:29
 25/26 A kérdező kommentje:
Ez logikus, Kinnt kell, hogy szóljon a csengő, mert csak ugy tud a "halott" csengetni, hogy él.
2014. jan. 3. 14:20
 26/26 Frigg ***** válasza:
100%

Hát csak ugye azt írtad a kérdésben, "ami a koporsóban megszólal", ezért gondoltam erre :)

De valóban úgy a logikus, ha a föld felett van. remélem tudtam azért segíteni a Dead Ringer kifejezéssel :)

2014. jan. 3. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!