A hét főbűn között mièrt van ott a torkossàg is?
Figyelt kérdés
1. kevélység (hiúság).
2. fösvénység.
3. bujaság.
4. irigység.
5. torkosság.
6. harag.
7. jóra való restség
2010. márc. 12. 18:52
1/13 anonim válasza:
Torkosság sztem nem vagyok biztos benne hogy jól van fordítva, vagy ha jól is van, akkor jól van értelmezve. Neem inkább ugy jött le, hogy a telhetetlenséget akarja jelenteni.
2/13 anonim válasza:
szerintem a torkosság
nem csak ételre vonatkozik hanem pl
vagyon felhalmozásra
3/13 anonim válasza:
Ma inkább igy fogalmaznák mértéktelenség ételben-italban.
4/13 anonim válasza:
Ezen az alapon: az irigység vagy a kevélység miért szerepel közöttük?
5/13 anonim válasza:
És a harag?
ha pl haragszok egy gyilkosra
6/13 anonim válasza:
Valószínűleg a mohóságra gondol. Meg aztán amikor ezek az irományok keletkeztek, még nem volt ilyen mértékű élelmiszer-termelés a Földön, aki torkosabb volt a kelleténél, az a másik elől ette el a kaját.
7/13 anonim válasza:
a torkosság mellé mindíg fel kell tüntetni a falánkság-ot is mert a kettő együtt egy bűnnek számít ( feltámadás c. film Cristofer Lamberttel)
8/13 anonim válasza:
mert ha felzabálsz mindent, nem marad az éhezőknek.
9/13 anonim válasza:
miért és a bujaság? mindenki buja, nekem ne mondjátok!
10/13 anonim válasza:
Önmagukban talán nem mindig nagy bűnök, de sok súlyos bűnnek forrásává, "fejévé" lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!