Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha isten tökéletes, akkor...

Aliz2003 kérdése:

Ha isten tökéletes, akkor mért nem az?

Figyelt kérdés

Tudom, hülyén hangzik, kifejtem! (röviden)

Lényegében a létezésére, és h mért hisznek benne az emberek kérdezek rá.

Van egy mindenható erő az univerzumban ami megalkotja/létrehozza/megteremti az embert, angyalokat stb.. és mind "hibás".

Ez alatt azt értem, hogy istennek bizonyítania kell, nincs meg a teremtményeiben a feltétlen bizalom, hit.Na de mért?

Lehet azt mondani, hogy szabad akarat, de egy mindenható erőről beszélünk, nem hiszem el, hogy ne lehetne megoldani...

Tehát lényegében mért teremt isten (egy tökéletes) valami olyasmit ami nem tökéletes, minek kever szart a palacsintába?

Tökéletes csak tökéleteset alkothat különben nem az.Na most szerintem a sátános bizonyítás, az emberek hitetlensége, az "1. emberpár hűtlensége" közel sme nevezhető tökéletesnek.

Egyszerűbben: mért sütnél mesterszakácsként egy olyan sütit aminek papír íze van mikor tudnál tökéletes sütit is csinálni? (feltételezve, h van olyan süti most...)

(Nyilván ha isten létezik, de most feltesszük, h igen)

2015. szept. 2. 19:50
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

#39, tudod, ezzel az a helyzet, hogy az isten külön megígérte, hogy ő maga is betartja a saját törvényeit.

Ebből pedig látszik, hogy nem tartja be. Ugyanis, ha lenne valami, amiről itt még tudnunk kellene az eset kapcsán, akkor az benne lenne a Bibliában.

2015. szept. 5. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!