Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha isten tökéletes, akkor...

Aliz2003 kérdése:

Ha isten tökéletes, akkor mért nem az?

Figyelt kérdés

Tudom, hülyén hangzik, kifejtem! (röviden)

Lényegében a létezésére, és h mért hisznek benne az emberek kérdezek rá.

Van egy mindenható erő az univerzumban ami megalkotja/létrehozza/megteremti az embert, angyalokat stb.. és mind "hibás".

Ez alatt azt értem, hogy istennek bizonyítania kell, nincs meg a teremtményeiben a feltétlen bizalom, hit.Na de mért?

Lehet azt mondani, hogy szabad akarat, de egy mindenható erőről beszélünk, nem hiszem el, hogy ne lehetne megoldani...

Tehát lényegében mért teremt isten (egy tökéletes) valami olyasmit ami nem tökéletes, minek kever szart a palacsintába?

Tökéletes csak tökéleteset alkothat különben nem az.Na most szerintem a sátános bizonyítás, az emberek hitetlensége, az "1. emberpár hűtlensége" közel sme nevezhető tökéletesnek.

Egyszerűbben: mért sütnél mesterszakácsként egy olyan sütit aminek papír íze van mikor tudnál tökéletes sütit is csinálni? (feltételezve, h van olyan süti most...)

(Nyilván ha isten létezik, de most feltesszük, h igen)

2015. szept. 2. 19:50
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
47%
Maga a PARANCS egy olyan dolog, amit nem lehet megvetozni, nem lehet ellenkezni ... a parancsot az elet minden teruleten be kell tartani. Mindig is igy volt es nem is fog megvaltozni.
2015. szept. 3. 09:29
 22/41 anonim ***** válasza:
40%

Ozonviz meg ilyenek ... szabad akarat?

Igen azt csinalsz amit akarsz, tehat nem vagy rablancon es nem vernek korbaccsal. De azert a bunok nem maradnak buntetes nelkul. Vannak bocsanatos bunok es vannak halalos bunok. Bocsanatos bunnel eleg ha magadba szallsz es megtersz Istenhez ... ha a halalos bunoknel jon a katasztrofa, az ozonviz es tarsai. De ilyenkor is van egy kis remeny, hiszen ezert vannak NOE-k, ezert sut ki ujra a nap. Haboru utan mindig beke jon. Viszont ha a nagy bekessegben elhulyul az ember, akkor megint haboru lesz, hogy vegye mar eszre magat. Mint a szamitogep ... amikor tele lesz az agya kiakad, aztan lehet ujra butolni.

2015. szept. 3. 09:35
 23/41 anonim ***** válasza:
59%

Szbad akaratot ott lehet megerteni:

Isten megmondta, hogy mindent lehet, csak a bolcsesseg es tudas fajanak gyumolcsebol fogyasztani nem. Csak azt a kettobol nem, de meg is donthettunk, hogy eszunk-e belole. Nem eldugta a fakat, nem oriztette demonokkal, ott volt a ket fa es mellette meg vegtelen ugyan olyan fa. Csak abbol a kettobol nem lehetett ... kulonben ott volt a buntetes is, hogy ha meg is, akkor vege a jo eletnek, viszlat paradicsom. Dontehetett az ember, hogy a vegtelen mennyisegu tobbi es ugyan olyan fa gyumolcset eszi, vagy abbol a kettobol amibol nem lehet.

Es mint tudjuk, az ember dontott. Rosszul dontott. Meg volt mondva, hogy nem szabad es mi lesz a kovetkezmenye ... meg is igy dontott.

2015. szept. 3. 09:41
 24/41 anonim ***** válasza:
80%

Akkor menjünk erre tovább:

X (sok-sok) generációval ezelőtt az egyik nagyon távoli ősöm úgy döntött elkövet egy bűnt. Ezért én is bűnös lettem? Hol van itt a szabad akarat? Dönthettem, hogy elköveti-e az ősöm a bűnt? Nekem nagyon nem úgy tűnik...

És milyen büntetés az, hogy kiirtok mindenkit? Tehát ha a szomszéd gyereke betör egy ablakot, akkor az a megoldás, hogy végigmegyünk az egész városon, és MEGÖLJÜK az összes gyereket? Azt meg ne mondja senki, hogy mindenki, az összes ember, az éppen akkor született csecsemő is bűnös. Az, hogy egy nagyon-nagyon távoli ős mit követett el, az engem ne terheljen bűnnel, amit én sohasem követtem el. Ilyet nem egy igazságos isten tesz, hanem egy dühöngő, bosszúálló gyerek.

2015. szept. 3. 10:21
 25/41 anonim ***** válasza:
39%

"Vannak bocsanatos bunok es vannak halalos bunok"

pontosabban: vannak bocsánatos bűnök és van halálos bűn (egyes szám). Tudod mi ma az újszövetségben a halálos bűn? Ha nem hiszel Jézusban.

János

3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, [Róm. 5,8.8,32. 1 Ján. 4,9.] hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

3,17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a [rész 12,47. Luk. 9,56.] világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

3,18 A ki hiszen [vers 36. rész 5,24.6,40.47.20,21.] ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Az Istenkáromlók pedig nyugodjanak meg. Örökké fognak élni Isten teremtésétől távol. Istentől távol. A külső sötétségen, ahogy szeretnék, ahogy kívánják. Nem kell tehát tovább szidni Istent, megadja anélkül is a szívetek kívánságát. Élhettek tőle távol, egymással, ahogy az ateista mondás is tartja: mindegy hogy menny vagy pokol csak jó legyen a társaság. Hát a külső sötétségen összegyűlhettek és együtt káromolhatjátok Istent egy örökkévalóságon át. Mi addig élünk az újjáteremtett földön, bőségben, szeretetben, békességben, bűn nélkül.

Hagyjátok tehát a hívőket és Istent békében. Mi beláttuk azt, amit ti nem, de a szellemi dolgokat lehetetlen elmagyarázni azoknak, akik nem hisznek. Mert hit által lehet megérteni sok dolgot. Mindenkinek megadja a látást, hogy belássa a teremtésből, hogy van Isten, de az okoskodók kitalálták az evolúciót, hogy legyen a teremtés ellen is magyarázat. Mese habbal, de a Biblia megírta: szívetek kívánságai szerint választotok mesét, tanítást magatoknak. Remek:(, magatokkal jól kicsesztek, de Istennel és a hívőkkel nem. De ezt sem fogadjátok el, de nem baj, mi nem kárhoztatunk ezért. Ha Jézust megkéritek megértitek ezeket, ha nem nem. Én egyszerű logikával azt tudom javasolni, hogy ismerjétek meg a másik oldalt is, Isten igazságát, mert akárhogy is fáj, Ő a tulajdonosa a világegyetemnek. Jobb, ha megértjük tehát, de ha nem, nem, az sem kötelező. Isten nem fog pokolra küldeni, csak megadja, amit szeretnétek: nélküle, az Ő törvényei és teremtése nélkül élni. Ott aztán lehet várni majd az evolúciót. Majd megfigyelhetitek, hogy a semmi nem teremt valamit, nem robban fel és a véletlenekkel nem fog egy csodálatos bolygó kialakulni az élettel.

Mégis mi fáj a kegyelmi ajándékban? Az újjáteremtett föld és az édeni állapotok? Vagy, hogy nem élhetjük a perverz életünket? Döntsétek el tehát, hogy érdemes-e és megéri-e szembeszállni Istennel. Mi hívők Isten akarata szerint minden nap imádkozunk minden ember megtéréséért, értetek.

Én fantasztikusan érzem magam, mióta megtértem, nem kell aggódnom, nincs hiányom semmiben, békésen szerethetem az embertársaim, mert Jézus oltalmaz.

2015. szept. 3. 13:51
 26/41 anonim ***** válasza:
68%

Amúgy meg mi az, hogy ne jöjjünk a szabad akarattal?:))

- Meg tudod mondani, mennyi kettő meg kettő? De nehogy azzal gyere hogy négy!

Istennek tetszeni fog, hogy az örökkévalóságban olyanokkal él együtt, akik szívből szeretik a saját szabad akaratuk szerint és nem félelemből, hanem szeretetből választották őt. Ugyanis a kegyelem Jézusban olyan szeretetre indított Isten felé, mikor felfogtam, hogy Ő mennyire szeret engem, hogy még most is csak csodálkozom

2015. szept. 3. 14:10
 27/41 anonim ***** válasza:

"Kevés olyan súlyos ítélet hangzik az Újszövetség lapjain, mint a Szentlélek elleni vétek ügyében. Talán ünneprontásnak is tűnik, hogy Pünkösd szent napján ilyesmivel foglalkozunk, nem pedig az erőnek, szeretetnek és józanságnak Lelkével és az ő jó gyümölcseivel. De mégis olyan téma ez, amivel foglalkozni kell, mert néha még hívő emberekben is felmerül, vajon nem követték-e el ezt a nagyon súlyos vétket, amire sem ezen a világon, sem pedig a jövendő világon nincsen bocsánat.

De hát mit is jelent végeredményben a Szentlélek elleni bűn? Valami tikos és homályos belső mulasztást, esetleg egy akaratunkon kívüli lelki vagy hitbeli botlást? Semmiképpen sem. A Szentlélek elleni bűn a kegyelem nyílt és tudatos visszautasítása, az, hogy nem kell valakinek a bocsánat és nem kell az új élet, amit Isten felajánl ennek a világnak Krisztusban. Ha képpel akarnánk élni, azt mondhatnánk, valami olyasmi, amikor a beteg kiüti az orvos kezéből a gyógyszert, amikor azt felé nyújtják. Az ilyen emberen nem lehet segíteni, így kell érteni azt, hogy „nincs rá bocsánat”. Ő maga döntött már a saját sorsáról. A tudatos és megátalkodott kegyelem-visszautasítás a Szentlélek elleni bűn. Az, hogy maga az örök Isten jönne, hozná az ő végtelen nagy ajándékát az embernek, az új életet Krisztusban, a megújulás lehetőségét, de ezt az ember önhitten és gőgösen visszautasítja."

[link]

2015. szept. 3. 14:34
 28/41 anonim ***** válasza:
80%

"Istennek tetszeni fog, hogy az örökkévalóságban olyanokkal él együtt, akik szívből szeretik a saját szabad akaratuk szerint és nem félelemből, hanem szeretetből választották őt"

Hadd kérdezzek valamit! Ha neked együtt kellene élned valakivel, és azt szeretnéd, hogy szeressen, és úgy éljen ahogyan az neked is tetszik, mégis hogyan próbálnád ezt elérni?

1. Teszel azért, hogy pozitív legyen kettőtök kapcsolata, illetve elmagyarázod neki, milyen elvárásaid vannak, és miért lenne mindenkinek jó ezeket betartani

2. Nem teszel és nem mondasz semmit, valahol elhelyezel egy szabályzatot a lakásban (amit az illető vagy megtalál, vagy nem, illetve vagy elolvas, vagy nem) de ha a másik úgy viselkedik ahogyan neked nem tetszik, a szabályok ismeretétől függetlenül kegyetlenül megbünteted

2015. szept. 3. 16:13
 29/41 anonim ***** válasza:
Csak a kérdés függvényében válaszoltam, és az abban szereplő érvekre, ami arról ír, hogy az ember nem tökéletes. Azon kívül én is megtudom határozni, hogy mi tökéletes:):)
2015. szept. 3. 19:33
 30/41 anonim ***** válasza:
23%

generációval ezelőtt az egyik nagyon távoli ősöm úgy döntött elkövet egy bűnt.

Isten világosan meg mondta,én olyan Isten vagyok aki aki elvárja az imádatot,és generációkat büntet a bűnökért.

értsd Ádám és Évát.

de vedd Jézust.mert úgy szerette Isten az embert hogy az ő egyetlen fiát adta váltságul.

Tehát ha a szomszéd gyereke betör egy ablakot, akkor az a megoldás, hogy végigmegyünk az egész városon, és MEGÖLJÜK.

azért ez nem így van.Isten figyelmeztette a fáraó t,hogy engedje el az ő népét,és a figyelmeztetéseket több csapás is kísérte.

és mégsem kapott észhez a gőgösség e miatt.

csak már akkor volt hajlandó engedni mikor Isten az első szülőt fiát is belevette a büntetésben.

de ne feledjünk hogy ezt simán elkerülhette volna,ha a makacsságát félre téve már az első csapásnál észhez tér.

tehát ha meg figyeled itt is a szabad akarat volt a fő szerep.

és a fáraó döntött úgy hogy minden erejével és hatalmával Isten ellen fordul.

csak hogy neki is rákellet arra jönnie amire előbb vagy utóbb mindenki rájön.

hogy istennel szemben menni nem lehet és értelmetlen.

mert nincs nála nagyobb és fontosabb a világon.

Ha neked együtt kellene élned valakivel, és azt szeretnéd, hogy szeressen, és úgy éljen ahogyan az neked is tetszik, mégis hogyan próbálnád ezt elérni?

pontosan így ahogyan Isten teszi.

szabad akaratot adva hogy te döntés,és ne mond azt hogy ha meg találom e vagy sem,mert Isten erről is gondoskodott.

egyik parancsa az ige hirdetése.

és Isten igéje minden kihez így vagy úgy de eljut.

a kérdés az hogy süket fülekre talál e vagy sem.

és aki ismeri Istent az tudja hogy nagyon is tesz azért hogy pozitív legyen

a kapcsolat vele.

mert segít és önzetlenül szeret minden embert,szerinted a hívők mért ragaszkodnak hozzá? és mért imádják?a világ őszes kincséért sem cserélnék fel Istent.

és híd el hogy ezt nem félelemből teszik.

ami esetleg félelmetes benne az a hatalma,mert nincs nála nagyobb.

de szeretetre méltóbb sincs nála.

2015. szept. 3. 21:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!