Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha isten tökéletes, akkor...

Aliz2003 kérdése:

Ha isten tökéletes, akkor mért nem az?

Figyelt kérdés

Tudom, hülyén hangzik, kifejtem! (röviden)

Lényegében a létezésére, és h mért hisznek benne az emberek kérdezek rá.

Van egy mindenható erő az univerzumban ami megalkotja/létrehozza/megteremti az embert, angyalokat stb.. és mind "hibás".

Ez alatt azt értem, hogy istennek bizonyítania kell, nincs meg a teremtményeiben a feltétlen bizalom, hit.Na de mért?

Lehet azt mondani, hogy szabad akarat, de egy mindenható erőről beszélünk, nem hiszem el, hogy ne lehetne megoldani...

Tehát lényegében mért teremt isten (egy tökéletes) valami olyasmit ami nem tökéletes, minek kever szart a palacsintába?

Tökéletes csak tökéleteset alkothat különben nem az.Na most szerintem a sátános bizonyítás, az emberek hitetlensége, az "1. emberpár hűtlensége" közel sme nevezhető tökéletesnek.

Egyszerűbben: mért sütnél mesterszakácsként egy olyan sütit aminek papír íze van mikor tudnál tökéletes sütit is csinálni? (feltételezve, h van olyan süti most...)

(Nyilván ha isten létezik, de most feltesszük, h igen)

2015. szept. 2. 19:50
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
40%
Pont, hogy a szabad akarat miatt. Nem Isten a hibás a palacsintában lévő piszokra, hanem az emberek...
2015. szept. 2. 19:54
 2/41 A kérdező kommentje:

Látom, hogy nem sikerült felfogni.

Ha rádobsz egy égő gyufát az ágyadra és leég a házad, akkor a tüzet kezded el hibáztatni?

Még egyszer leírnám: isten tökéletes és megteremti az embert. Mindenható tehát szabad akarat ide, oda ha tényleg mindenható vagy pont ilyesmi okozna gondot?

Akkor erre is egy példa: azt akarod, hogy minél több ember egyen a te tökéletes sütidből ezért nyitsz egy pékséget, ahol a dolgozóknak másik receptet adsz... minek? saját magad ellen dolgozol.

Isten megteremt valamit ami után magyarázkodhat, fogadásokat csinálhat a saját igaza elérésében stb...

Minek? Embermilliárdokat büntet anno 2 ember vétke miatt és szerintem még nagyon hosszasan sorolhatnám.

Maradjunk a témánál: tehát ha létezik és tökéletes akkor mért csinál olyat, amivel csak a baj van.

(egy kis ellenpélda: a menyország sem ereszkedik le néha a pokolba, ott van a helyén, tökéletes boldogság stb.. rendesn működik. Akkor a földi dolgokat mért kellet elcseszni?

MÉGEGYSZER: Isten tökéletes és mindenható, akkor nincsenek előtte akadályok se a szabad akartban se semmiben.

2015. szept. 2. 20:01
 3/41 anonim ***** válasza:
91%
Tulajdonképpen mi a különbség aközött, hogy Isten teremt valamit, szabad akaratot ad neki, szereti, egészen addig amíg egyszer nem fogad szót, onnantól pedig csak bünteti - és aközött a felelőtlen gazditípus között, aki megvesz egy kiskutyát, imádja, babusgatja, de amint egyszer a szőnyegre piszkít, kidobja az utcára?
2015. szept. 2. 20:15
 4/41 anonim ***** válasza:
45%

A kereszténység tele van hibákkal, drága kérdező.

Ezért kell minél előbb felszámolni, hogy jobb világban élhessünk.

"Pont, hogy a szabad akarat miatt. Nem Isten a hibás a palacsintában lévő piszokra, hanem az emberek..."

Értem. Tehát, ha te az ablakon kinézve azt látod, hogy az udvarban játszó, 5 éves kislányodhoz odamegy egy pedofil, 50 éves férfi a farkát lóbálva és azt mondja neki, hogy menjen oda hozzá és fogja meg, akkor te nem rohansz ki azonnal és nem intézed el az elmebeteget?

Nem, te nyugodtan veszed a dolgot, mert szabad akarat van és majd elintézi a lányod, ha nagyon akarja. Ha meg elrabolják őt, megerőszakolják és megölik, akkor az is az ő baja, minek ment oda. Szabad akarat van, te nem tehetsz semmiről.

2015. szept. 2. 20:22
 5/41 anonim ***** válasza:
42%
4. Agyonverném a pedofilt. Ettől függetlenül semmi köze nincs ennek a hülyeségnek a kérdéshez...
2015. szept. 2. 20:37
 6/41 anonim ***** válasza:
55%

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi világunk az LÉTEZIK.

Valahogyan magyarázni kell...

általában a kereszténység előtti istenek pont olyanok, mint az ember. Ezzel önmagában semmi gond: teremtettek egy világot, ahol mindenki gyengébb náluk, azt' kiadták parancsba, hogy mindenki imádja őket.

De a kereszténység kissé túllicitálta őket, mivel neki egy tökéletes isten kellett. Az meg ilyet nem csinál, ugye...

ezért találták ki a szabad akaratot, a sátánt, stb. - hogy valahogy magyarázzák a bizonyítványt.

Nem jött össze.

Ma már ennél okosabb az emberek jó része. Régen kevés ilyen ember volt, azok pedig nem tudtak széllel szemben...

2015. szept. 2. 20:40
 7/41 A kérdező kommentje:

Gratulálok, hogy a témához nem sikerült érdemben hozzá szólni.

A "válasszal" kapcsolatban csak annyit, hogy igazad van tényleg "nem tehetek semmit" isten teremtett mindent és mivel mindenható tudatában volt azzal hogy ez fog történni, szóval függetlenül attól, hogy most oda érek-e, mért hagytam őt egyedül stb... közvetetten nem én vagyok a felelős A dolgok csak egy féle képpen történhetnek meg. (írom ezt minden érzelem nélkül a tématartás végett, nyilván más a válaszom nem vagyok egy érzelem nélküli valaki de szeretnék a témánál maradni.)

2015. szept. 2. 20:44
 8/41 anonim ***** válasza:

Én pl. a magam vallási hozzáállásával lesz*rok minden ilyenféle fejtegetést, legyen akár vallás-ellenes vagy isten létezését megszállottan indokló.

Én pl. azt nem tudom megfogni, hogy lehet istenről egy fizikális lényként beszélni, akit fejtegetünk, miközben nem látjuk(mivel pusztán egy szellemi dolog, ami az emberhez köthető szerintem). A vallás nekem egy olyan tanítás, aminek a célszerűségével nincs bajom(hogy arra tanít, hogy ne tegyél kárt másokban, ne hazudj, stb.)

Isten pusztán egy cél, nem pedig egy személy, akivel találkoztam és ezt meg azt gondolok róla.

Miért beszélsz Istenről és a tökéletlenségéről, mi célja/értelme van ennek?

Szerintem az ilyen gondolat menetek csak mindf*ck-ok, azt sem tudják hova akarnak kijutni.

Miért ne létezne tökéletesség? Esetleg te olyan közel állsz a tökéletesség fogalmához, hogy megtudod határozni, hogy mi az és mi nem? Nem akarlak megcáfolni , csak szerintem ebből felmerül az a kérdés, hogy tulajdonképpen te minek viszonylatában beszélsz, illetve mit tartassz tökéletességnek?

Pusztán azt állítani, hogy nem létezik tökéletesség, szerintem nem túl emberi szempont. Az érv sem túl erős ehhez.

Gondolj arra, hogy az emberi természetben alapból benne van a törekvés valami tökéletes fele, a célszerűség keresés, vagy folytonos változtatni akarás, és mind ezt "Istennel" magyarázzák, ami egy olyan szimbólum, ami az emberek ezen lényegüket kifejezi, tehát szerintem egy olyan dolog, amit elvontan kell értelmezni, nem pedig szószerint.

2015. szept. 2. 20:55
 9/41 anonim ***** válasza:
71%

Az a baj, hogy a bűnbeesés nélkül az egész teremtés baromira működésképtelen lett volna...

https://www.youtube.com/watch?v=A_a6RjR_AHY

2015. szept. 2. 21:19
 10/41 anonim ***** válasza:
71%
Isten egyetlen kifogása az, hogy nem létezik.
2015. szept. 2. 21:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!