Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az baj, ha keresztény létemre...

Az baj, ha keresztény létemre érdekelnek a keleti tanok és a gyógyításuk is?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekesek szerintem, megvan a hagyományuk, és szívesen utánanéznék jobban is. Keresztény vagyok. Olvastam és tanultunk is okkult dolgokról, aminek ezek is részei voltak. Viszont túlzásnak érzem...Ha ez valóban igaz lenne, akkor az egész Kelet okkult lenne, emberek milliárdjai (elvileg). Ők csak nem kerülhetnek mind a pokolra, mert ez Istennek nem tetszik!

2015. aug. 27. 21:02
1 2 3
 21/27 Sanyji ***** válasza:
58%

Kedves kérdező!

Jól írták előttem többen is, igen helytelen dolog.

Tényleg nem akarlak megbántani, megsérteni és ha te keresztény vagy, akkor nem is sértődsz meg.

Viszont attól, mert te kereszténynek mondod magad, még nem vagy az. Lehetsz az, de akkor neked Jézus Krisztust kell követned.

Mindenben!

Tudod ki az igazi Gyógyító? Ha tudod, miért nem hozzá fordulsz?

Hát nem ISTEN gyógyít?

Hát mi emberek döntjük és határozzuk el, hogy mi a jó? Nem az Isten Igéje?

Hol az engedelmesség? Hol az alázat?

Mégvalamit közölnöm kell veled. Ha az emberek nem térnek meg, nem vallják, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, a Messiás, aki szenvedett és kereszthalált halt minden ember bűnéért, az igen is a Pokolba kerül.

Ezt Isten mondja és én neki hiszek.

2015. aug. 29. 02:16
 22/27 A kérdező kommentje:

Èn egy szerető a Istenben hiszek, aki az atyám. Ha nekem lennének gyerekeim, és nem engedelmeskednének mindenben, akkor sem tenném ki őket otthonról, ha soha nem bánják meg. Mert szeretem őket. Majd rájönnek, hogy hibáztak, s legközelebb nekem fognak hinni. De akár egyetlen nem megbánt bűn miatt is bárkit egy örökkévalóságon át szenvedésre ítélni minden, csak nem szeretet.

Istenben hiszek. A pokolban nem. Az csak az egyház kitalációja. Nem is tudna semmi jobbal fenyegetni, mint a halál utáni örök tűzzel. De aki gondolkodik is, nem pedig csak hisz, az erre rájön. ,,Az értelmünket sem azért kaptuk, hogy ne használjuk!" /Assissi Szent Ferenc/

2015. aug. 29. 06:31
 23/27 anonim ***** válasza:

Ahogy Dalma írja, nagyon sok keresztény merült bele megtérése előtt az okkultizmus bugyraiba. Én magam előszeretettel, mint tankönyvet olvastam a Jóga és az idegrendszert, az Agykontrollt, vagy ennek folyományát, ami Gyógyíthatsz címmel jelent meg. Egy másik kedvenc könyvem volt Popper Pétertől a Belső utak könyve. Érdekelt a hipnózis, az önhipnózis, az autogén tréning, a meditáció, és a magam szintjén gyakoroltam is mindet. Nagyon érdeklődtem a keleti harcművészetek iránt, különösen vonzott a kung fu, azon belül is leginkább a belső stílusok, ahol nem annyira a technikán van a hangsúly, hanem belső energiákon. Feltett szándékom volt, hogy a Baktay könyv alapján megtanulom az asztrológiát. Érdeklődtem továbbá a zen buddhizmus felé is. Mindezzel párhuzamosan olvastam a Bibliát is, és elhittem, hogy igaz, de nem értettem. Akkor még én sem tudtam megkülönböztetni szellemi szempontból a jobb kezemet a bal kezemtől. Még a megtérő imát is elmondtam, nem is egyszer, de semmi pozitív változás nem történt, csak negatív: depresszió, reménytelenség, már-már halálvágy.

Aztán egyszer csak szembetalálkoztam Jézus Krisztussal a Bástya mozi előtt, hoztam egy döntést és ezt az egészet, úgy ahogy volt, kidobtam oda, ahova való, a kukába, és ma már bottal sem piszkálnám meg egyiket sem.

Ami sok itt válaszoló ember problémája, beleértve a kérdezőt is, az, hogy nem ismerik Istent. De nem az Isten-ismeret hiánya a legnagyobb problémájuk, hiszen azon lehet segíteni, ha az ember elérhetővé teszi magát Isten számára, hanem az, hogy az Isten-ismeret hiányát behelyettesítik az Istenről kreált elméleteikkel, és semmi lehetőséget nem adnak Istennek, hogy bemutatkozzon nekik. A kérdező sem azért írta ki a kérdését, hogy megtudja, hogy baj-e, amire rákérdezett, hiszen később kiderül, hogy már kész koncepciója van, hanem azért, hogy megerősítsék abban, amit már előtte is gondolt. Mindenki tegye azt, amit a lelkiismerete diktál! De az enyém azt diktálja, hogy figyelmeztessek mindenkit, aki az ezotéria útvesztőjébe szándékozik belépni, hogy rendkívül ingoványos a talaj, és befelé nagyságrendekkel több lábnyom vezet, mint kifelé.

2015. aug. 29. 11:48
 24/27 Girgoy ***** válasza:
64%

Kérdező! Nem tudom, érdemes-e strapálni magam ilyen lepedőkkel, mert nem nagyon reagálsz rájuk, így talán nem is olvastad el...

Ez az "Istenben hiszek, de a pokolban nem" lefordítva azt jelenti, hogy "Én egy zsarnok Istenben hiszek, aki nem hagy maga mellett választási alternatívát, mert előbb-utóbb mindenki csak őt választhatja". Ha már fontos az értelem, akkor bizony tényleg használjuk és ne 5 centiig gondoljuk át a dolgokat.

Rosszul látod még a dolgokat. Isten olyanfokú tökéletes tisztasággal és szentséggel rendelkezik, amely egyszerűen felperzseli maga körül a rosszat. A valódi szentség bizony egyúttal egy hihetetlen erő és hatalom is. Ha nem így lenne, akkor nem a jó lenne erősebb a rossznál. Isten pedig a legerősebb jó.

Figyeld meg, hogy bizony nem minden gonosz ember érzi jól magát a jó emberek társaságában. Nem úgy van az, hogy jaj, végre valaki, aki jó velem és hogy szeretem. Legfeljebb olyanokkal van ez így, akik egy kicsit jó. És azt a rosszak tönkreteszik, élősködnek rajta! De nem így a valódi szentekkel: azt az átlag bűnösök bizony kerülik! Azért, mert tudatalatt megérzik a hatalmát. Egy valódi szent önmaga létével az arcukba vágja a gonoszoknak, hogy TÉVEDTEK! Mert van más út, mint amin ti jártok! És aki gonosz, az képtelen az alázatra, annak ne vágják a képébe, hogy téved. Azt irritálja a valódi jó társasága, nem képes elviselni azt.

Na most képzeld el, hogy Isten mennyire tiszta a legnagyobb szenthez képest. Ha Ő lazán önmagfához engedne minden gonoszt, akkor a gonoszok hihetetlen gyötrelmeket élnének át Isten szentsége mellett! Isten szeretete válik számukra a pokol emésztő tüzévé, mert Isten megtérésre hívja őket, mert az a legjobb nekik, ők viszont nem akarnak megtérni, mert képtelenek beismerni, hogy tévedtek! Az Isten szentségével való közösséget csak azok képesek elviselni, akikben nincs olyan rossz, amit éget isten szentsége.

Szóval: picit naívan látod ezt a dolgot...

De egyébként ez a Sátán és bandája által alkalmazott tucatnyi trükk egyike, amit most adagol Neked. A Sátán nem direkt rossz dolgokat mond, hanem a jókat ferdíti el. A cél az, hogy elaltassa a lelkiismereted, hogy nyugodtan tovább menj a rossz, kárhozatos úton. És ehhez milyen trükköt a legegyszerűbb bevetni, amire nem gyanakodsz? Hát azt, hogy, nuygodtan csinálj, amit akarsz, a szerető isten úgyis visszafogad, bármit teszel. Csakhogy ha végiggondolod: pont ez lenne egy zsarnok Isten, aki nem enged maga mellett alternatívát, hanem csak vicc a szabad akarat, mert csak Őt választhatjuk, semmi mást. Sajnos az ember tud Isten ellen is dönteni. Tud olyanná válni, amikor már képtelen elviselni maga mellett a Szentséget. Ez bizony egy félelmetes realitás!

Isten csak a bűnbánókat fogadja vissza. Ahhoz pedig bűntudattal kell rendelkezni.

2015. aug. 30. 13:19
 25/27 Sanyji ***** válasza:
58%

Kedves Girgoy!

Ritka ezen az oldalon az ilyen tiszta látás.

Az ÚR áldjon és őrizzen meg Téged!

2015. aug. 31. 14:46
 26/27 Girgoy ***** válasza:
58%

Köszönöm Sanyji, legyen a Te kívánságod szerint. :)

Te is egyébként jókat írtál, Isten áldjon!

A Sátán bizony okos, léprecsalta az angyalok egyharmadát, léprecsalta a bűntelen, Isten képére megteremtett embert, és egyetlen célja, hogy az embert mindenáron elpusztítsa, mivel a mi Istenhez való hasonlatosságunk irritálja leginkább az ő gőgjét és irigységét. Tudta, hogy az ember legnagyobb vágya, amely lényegéből fakad, az Istenhez való hasonlatosság, mivel erre lett teremtve, de úgy adta be ennek megvalósításának útját, hogy az ember legyen bizalmatlan az Úrral szemben, mintha Ő hazudott volna, nem is akarna megbüntetni és nem is akarná, hoyg Hozzá hasonlóak legyünk. Böszme agyafúrt trükk volt, de az egyik legtisztább teremtményt kellett bepaliznia! Most is hasonlókat adagol be: spirituális superman leszel, csodatévő hős, szupergyógyító, felsőbbrendű lény - csakhogy olyan úton, amit Isten nem támogat! Az Istenhez való hasonlatosságot viszont csak az Istennel való közösségben tudjuk (újra) megvalósítani. Teljesen egyértelmű volt, hogy amikor a Sátán ezt kínálja, akkor bukunk el, akkor leszünk egyre kevésbé hasonlóak Istenre.

Isten pedig alapvetően a bűnbánat és bűnbocsánat útját kínálja nekünk, mert tudja, hoyg ezzel kerülünk Ismét közel Hozzá, és ezzel valósítjuk meg azt, hogy valóban egyre jobban hasonlítunk Rá.

Szóval, akármilyen ravasz a Sátán, Istenre kell hallgatnunk, de ha tudunk az ellenfél fejével is kicsit gondolkodni, akkor jobban átlátjuk a trükkjeit.

2015. aug. 31. 15:54
 27/27 Attila_the_hun ***** válasza:
Ez valóban nagy baj. De még mekkora!
2015. szept. 2. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!