Él-e jelentősebb létszámú szír vagy más közel-keleti keresztény közösség Magyarországon? És ha igen, van-e valahol templomuk, imaházuk?
Lehet ,hogy igaza van a 3-asnak.
Pl. az én őseim között is vannak nesztoriánusok.
Köszi a válaszokat!
4-től kérdezném:
A te eseted egyedinek számít?
(Nem rémlik a történelmi tanulmányaimból, hogy valaha is lett volna abból az irányból számottevő betelepülés. Vagy csak én felejtettem el?)
Magyarországon még nincs ilyen úgy tudom, és akiketm egkérdeztem és tájékozottabbak az ilyesmiben ők sem tudnak róla, ha van is az is egy házi gyülekezet lehet, és csak a mostani menekültválság óta lehet meg, már ha van!
Viszont szír bibliát lehet venni Mo-n a kálvinkiadónál, vettem is egyet még nyáron egy menekültnek, akinek adtam ruhákat, meg ásványvizet, ő keresztény (azt nem tudom milyen felekezetű), és mikor kérdeztem hogy mire lenne még szüksége amit hozni tudok, mondta, hogy kéne egy biblia, szóval körbenéztem a könyvboltokban, és a klánvinkadónál volt, jó kérdés hogy ez egy ritka érdekeség volt e náluk vagy rendszeres a beszerzés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!