Ferenc Pápa mikor fog lépéseket tenni e ügyben?
Ferenc Pápa az egyházat megújító tevékenységet folytat.
De igen jó lenne, különösen a fiatalok számára, hogy a házasság előtti szex Ne legyen bűn. különösen az óvszerrel történő nem.
U.I. Szeretném, ha ne lenne offolás, azaz a szex bűn, és ehhez hasonló válaszokat nem kérek, különben jelentem.
#9: való igaz.
De az viszont nem ártana, ha nem hagynák ki szisztematikusan a józan eszet a folyamatból.
Te valami ultra modern, szabad gondolkozású, szexuálisan frusztrált, szűk látókörű, életművész vadfeminista vagy, ugye? :)
Add át a szüleidnek, hogy gratulálok. :D
Nem a katolikus egyház hozta létre a prostitúciót. Már az ókorban is voltak olyan pogány szokások, amikor az emberek szex által akartak egyesülni az isteneikkel, és templomi prostikhoz mentek.
Az Egyház azért tiltja a házasság előtti szexet, mert csak azzal az egy valakivel szabad, aki a halálig az ember társa lesz.
"Ezért a férfi elhagyja apját és anyját és feleségéhez ragaszkodik, s a kettő egy test lesz." (Ter 2,24)
Az ember erkölcsileg magasabb szinten van az állatnál. Az állatot csak az ösztön hajtja, mindig a legközelebb levő egyeddel párosodik. Az ember tud magán uralkodni, tud szeretni, és tud hűséges lenni egyetlen emberhez élete végéig.
A házasság szentsége pedig erőt ad ehhez, és isteni kegyelmet.
Akartam még írni, csak kifelejtettem...
Ha valaki igazán hisz, és tényleg a hit és az Egyház szerint él, nem csak látszatra, hanem lelki síkon és cselekedeteiben is jó úton jár, akkor nem lesz belőle prosti, vagy prostikhoz járó férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!