Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ferenc Pápa mikor fog lépéseke...

Ferenc Pápa mikor fog lépéseket tenni e ügyben?

Figyelt kérdés

Ferenc Pápa az egyházat megújító tevékenységet folytat.

De igen jó lenne, különösen a fiatalok számára, hogy a házasság előtti szex Ne legyen bűn. különösen az óvszerrel történő nem.

U.I. Szeretném, ha ne lenne offolás, azaz a szex bűn, és ehhez hasonló válaszokat nem kérek, különben jelentem.

2015. aug. 20. 16:46
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
A kilencessel értek egyet. És mi az, hogy ti mit fogadtok el, mit nem? Ezzel az erővel alapítsatok egy saját kisegyházat, amiben a Biblia tanaihoz elvesztek, hozzátesztek, csak azt tartsátok meg, ami tetszik. ;)
2015. aug. 20. 21:57
 12/50 anonim ***** válasza:
36%
Ferenc Pápa egy vén fsz, aki fiatal korában se dugott egy normálisat. Gondolod, hogy törődik ilyen újításokkal? Mi előnye származna ebből? A legtöbb, lelket megnyomorító hülye erkölcsi törvényeket pontosan az ilyen lelki nyomoroncok hozták.
2015. aug. 20. 22:20
 13/50 anonim ***** válasza:
40%

Miquel: I. Ferenc pápa a mi pápánk! Ne szidd őt!

Igen, benne van a Bibliában, miért nem helyes. Ádám és Éva történetében is először jön a házasság, aztán a szex és a kölkök. Az együttlét a házastársak számára van, és teljes átadás kell hozzá - nem csak testben, hanem lélekben is. Ezért nem lehet fűvel-fával, hanem csak azzal az Egy Személlyel, akivel összeházasodsz.

2015. aug. 20. 23:43
 14/50 anonim ***** válasza:
45%

1. kb. 50-60 éve kezdett elfogadottá válni a házasságon kívüli szex. Ezt megelőzően ha egy lány házasságon kívül esett teherbe, a poklok poklát élte meg. Egyfelől ennek a helyzetnek az elkerüléséről van szó.

2. Másrészt az egyház célja, hogy a kapcsolat Isten előtt szentesített legyen, ez -hívő emberek között- stabilitást ad a családnak, aminek az előnyei könnyen beláthatóak.

3. Alapvetően fontos dolog, hogy a hívő ember összes lelki "tevékenysége" egy adott irányvonalat kövessen. Ez ad nekünk tartást és identitást. Igen is fontos dolog hogy kit választasz társadul.. a szex csak ennek a "látható jegye" (elnézést a blaszfémiáért).

Az egyház megújításra szorul, mert nem illeszkedik a valós világhoz, de a jelenleg megtapasztalt valóságunk ugyancsak változtatásokra szorul. A kapcsolataink zöme értelmetlen, hazug és pusztán a feszültség levezetését szolgálja. Ez nem helyes.

2015. aug. 21. 00:21
 15/50 A kérdező kommentje:

Én is katolikus vagyok, de 1000%-san liberális vagyok a szex iránt. Az önkielégítést sem hagyom ki. És az egyház a szerelmesekről teljesen megfeledkezik, ugyanis a szerelem előzi meg a házasságot, és ők is vágynak egymásra. Szex is KELL. De azt mondják ,hogy en legyen testi vágy!! Hát de ez nem szerelem. Isten úgy teremtett emg minket. hogy vágyjunk az ellenkező nemre. Sok házasság megy úgy tönkre hogy a pár csak házasságkor tudja meg, hogy szexuálisan nem illenek össze. Jó pár házaspártól hallottam, hogy megbánták, hogy házasságig vártak.

És Isten és az egyház nem ugyanaz. Nem az egyházban levő pár személy fogja eldönteni, mit fogok csinálni szerelmi életemben. És azok akik a szexet egyszer sem tették meg, mondják hogy bűn. Meg érdekes, azok a lányok,. akik előnytelenül néznek ki. Biztosan így próbálják keserűségüket oltani.

Igenis Ferenc Pápa tegyen a szexért vmit, hogy NE legyen bűn. És az óvszer műanyagból van, ami szigetel.

Egyes angol oldalak szerint Ferenc Pápa nem ítéli el a szexet. :)))))

2015. aug. 21. 19:25
 16/50 A kérdező kommentje:
[link] Igen ez a szegény tiltott szex. Pedig oly csodás...
2015. aug. 21. 19:28
 17/50 anonim ***** válasza:
67%

A szex igenis fontos, ez a szerelem kiteljesedése, de nem házasságon kívül. Esetleg akkor tartom elfogadhatónak, ha az a két személy, aki szexel, össze is fog házasodni, és tényleg szeretik egymást.

És mi az, hogy "Ferenc Pápa nem ítéli el a szexet", egyetlen pápa sem ítélte el a szexet soha, a szex nem bűn, csak épp házasság előtt nem helyes.

14-15 éves koromban én is ilyen lázadozó voltam ez ügyben, úgy voltam vele, hogy á, én biztos fogom házasságon kívül csinálni, de aztán megértettem, miért lenne ez fontos a szüzesség megőrzése esküvőig, bár azt nem tudom, ki fogom-e majd bírni. :)

Remélem, te is rájössz majd a dolgok miértjére.

2015. aug. 21. 19:41
 18/50 A kérdező kommentje:

Még nem volt barátnőm. Már kellene csók, ölelés stb.

És miért bűn, nem értem?? Bár soha ne kellett megtudnom hogy bűn. Akkor teljesen ki lennék békülve az egyházzal.

2015. aug. 21. 20:00
 19/50 A kérdező kommentje:
És a szexet csak teljes szerelemből csinálnám, óvszerrel. Örülnék, ha egyszer egy lány úgy szeretne, ahogy én őt.
2015. aug. 21. 20:02
 20/50 anonim ***** válasza:
31%

Soha.

És ugyanez a helyzet a meleghazassaggal, nők papszentelésével stb kapcsolatban is, ha Európa megőrül akkor se.

2015. aug. 21. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!