Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért történnek gyerekekkel...

Vav22 kérdése:

Miért történnek gyerekekkel rossz dolgok?

Figyelt kérdés

Vallásos vagyok, szeretnék megtérni, de még sokat kell változnom hozzá, azzal kezdtem, hogy a kezembe vettem a Bibliát és igyekszem alakítani a gondolkodásom és megbocsájtani azoknak akikre haragszom, de vannak kérdések bennem is, mint szerintem mindenkiben. Például, hogy ugye minden gyerek a mennybe megy, mert a gyerekek jók, tiszták, ártatlanok. Akkor Isten a gyerekeket miért nem védi meg a rossz dolgoktól? Például pedofília, családon belüli erőszak és lehetne még sorolni ,mert ilyen szélsőséges rossz dolgokra gondolok. ?

Szeretném kérni, hogy hívő emberek válaszoljanak vagy legalább ha nem is hívő, normális válaszokat szeretnék. Köszönöm!

2010. márc. 9. 12:47
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Van, aki adott értelmes választ. Kifejezetten kértem, hogy lehetőleg hívő emberek írjanak, mert így nagyon sok nézeteltérés és vita alakul csak ki, amit pont, hogy nem szerettem volna. Utálom a vitákat, tiszteletben tartom a ti gondolkodásmódotokat, elveiteket én nem szólok meg vagy nézek le ezért senkit. Hogy is tehetném mikor én is hittem benne valaha...Meg amúgy is mindenkinek a saját dolga eldönteni hova húz a szíve. Azért köszönöm a válaszokat és további szép napot/esét mindenkinek!
2010. márc. 9. 19:38
 42/49 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nem az első meditációnál volt ez a Sógorommal már évek óta gyakorolta, tényleg komoly szinten csinálta, de mostmár tényleg nem akarom folytatni a "vitát", mert úgysem fogja egyikőnk sem meggyőzni a másikat és nem is kell... :-)
2010. márc. 9. 19:40
 43/49 anonim ***** válasza:

Ne add fel, olvasd csak nyugodtan a Bibliát, nem kitalált történetek vannak benne. Olyan értékrendet ad, ami követhető, nem zavaros, kipróbált és bevált. Ha az emberek rosszul értelmezik, netán figyelmen kívül hagyják az összefüggéseit és saját kedvük szerint válogatnak belőle, akkor nem a Biblia tanításával van a baj, hanem az emberekkel.

Nem mindenki egyformán látja és éli az életet. De nem kell mindenkinek kitalálnia a saját útját. Ha te hívő ember szeretnél lenni, bízd magad a Biblia tanítására, a legjobb úton fogsz járni. Bizonyosodj meg arról, hogy tud-e valaki annál jobb tanácsot adni az életre, mint az, aki megteremtette az életet. Én nem találtam olyat.

2010. márc. 9. 19:55
 44/49 A kérdező kommentje:

Szívből köszönöm utlsó kommentelő a válaszodat!

Ilyen emberek szavait szerettem volna itt olvasni. Sugárzik belőle a jóindulat és a szeretet!

Jó lezárása volt a témának! Köszönöm! :-)

2010. márc. 9. 21:02
 45/49 anonim ***** válasza:
Nem istennél kell a választ keresni, hanem a másik emberben. A természet- és társadalomtudományok sok mindenre adnak választ. ....
2010. márc. 11. 22:17
 46/49 A kérdező kommentje:
A tudományokban is sok minden még bizonyítatlan, sok az elmélet még is elhiszi sok ember. Én nem tudok cáfolni egyes tudományos dolgokat és nem is mondom, hogy te ne higgy benne, de te sem tudod cáfolni Isten létét, így te sem mondhatod, hogy én ne higgyek benne. Viszont választ nem adtál a kérdésemre.
2010. márc. 12. 15:28
 47/49 anonim ***** válasza:
Nem szabad Földhöz ragadtnak lenni. Ha hívő vagy, azt is tudnod kell, hogy nem ez az igazi életed. Az hogy gyerekekkel történnek szörnyű dolgok, nem Isten hibája. De ha meghal egy gyermek biztosan Isten mellé kerül. Ez nem azt jelenti persze, hogy ne őrülnék bele a gyerekem elvesztésébe.
2010. márc. 13. 19:20
 48/49 anonim válasza:
100%
Isten a problémákat tanulásnak szánja . Ezzel csak megerősíti a hitedet. Ha valami baj van mindig elsőnek hozzá kell fordulni ezt szeretné nekünk megtanítani. A problémák nem azért vannak ,hogy most rossz voltál és bűnhődj érte,hanem azért hogy tanulj .14F
2010. márc. 21. 21:45
 49/49 anonim ***** válasza:
A gyerek is szerves része a társadalomnak. Ha a társdalomban nagy a bűnelkövetés aránya, az eléri a gyerekeket is. Sajnos ez alól kortól függetlenül nincs menedék.
2010. ápr. 9. 00:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!