Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért történnek gyerekekkel...

Vav22 kérdése:

Miért történnek gyerekekkel rossz dolgok?

Figyelt kérdés

Vallásos vagyok, szeretnék megtérni, de még sokat kell változnom hozzá, azzal kezdtem, hogy a kezembe vettem a Bibliát és igyekszem alakítani a gondolkodásom és megbocsájtani azoknak akikre haragszom, de vannak kérdések bennem is, mint szerintem mindenkiben. Például, hogy ugye minden gyerek a mennybe megy, mert a gyerekek jók, tiszták, ártatlanok. Akkor Isten a gyerekeket miért nem védi meg a rossz dolgoktól? Például pedofília, családon belüli erőszak és lehetne még sorolni ,mert ilyen szélsőséges rossz dolgokra gondolok. ?

Szeretném kérni, hogy hívő emberek válaszoljanak vagy legalább ha nem is hívő, normális válaszokat szeretnék. Köszönöm!

2010. márc. 9. 12:47
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok vallásos, nem hiszek a Biblia "tanításaiban", és az egyházban sem, viszont abban biztos vagyok, hogy ez valakinek rengeteg pénzt hozott.

Emmellett hiszek Istenben - nevezzük így, végülis katolikusnak lettem nevelve-, de hívhatjuk akár Valaminek is. Kell, hogy higyjünk valamiben, mert felfoghatatlan az ember számára, hogy egyszer meghal, és a testét felzabálják a férgek, és ennyi. Pedig ez a normális.

És ahogy leírjátok, hogy Isten ezt tette, Jézus meg azt, annyira fiktívnek tűnik az egész. Mert gyanítom, hogy az is.

Azt mondjátok meg, hogy a Biblia óta miért nem történnek csodák? Miért nem jön még egy fazon, aki hirdeti az okosságait?

Engem hiába tanítottak a Bibliából, nekem sajátos értékrendszerem van, és nem mások utasításai szerint élek. Nem vagyok tökéletes, de senki nem az. Képtelen lennék betartani a 10parancsolatot, miszerint ne paráználkodj... bahh...:)

Rossz dolgok mindenkivel történnek, mert ezektől tanulunk meg élni, ettől leszünk életképesek. Gyűlölöm a pedofilokat és undorító barátaikat, de azt hiszem ők sem szabad akaratukból lettek azok, akik. Gyanítom, hogy nekik is ártottak gyermekkorukban. Vagy egy előző életükben...:)

Én azt mondom, ne csupán a Bibliából próbálj válaszokat és magyarázatokat kapni. Ülj le egy sarokba gondolkozni, és összeáll a kép.:)

Mellesleg nem Isten teremtette a világot, hanem az egerek rendelésére készült.;)

2010. márc. 9. 13:50
 32/49 anonim ***** válasza:

Hát,először is,a gyerekeknek is meg kell tapasztalni egy csomó rosszat!De ne csak a gyerekekről beszéljünk,mert ott vannak az öregek,akik ugye úgymond a második gyerekkorukat élik,mégis ugyanúgy szenvedhetnek erőszakosságot,mint bárki más..ez az élet rendje,nem kivételezünk senkivel,mindenkinek meg kell tapasztalni,tanulni mindent,azért vagyunk itt..szomorú dolgok vannak,de semmi sem történik hiába..lehet,hogy valakinek megölik a szüleit,és ez megakadájozza,pl hogy tömeggyilkos legyen,mert tudja kiskorától fogva,hogy ha valakit megölnek az bűn,és fájdalmas!Mint ahogy felnőtt korára ha eszébe jut,hogy meg akarták erőszakolni,akkor biztos nem fog ilyet tenni,bárkihez is vonzódik,mert beleépült az agyába,hogy ezt elszenvedte,és ez rossz dolog,volt már áldozat,és megtudta milyen annak lenni,így tanulva az esetből esze ágába sem jut hasonlót tenni..az ember ezeket a dolgokat minél korábban tapasztalja meg,annál jobban beleivódik,ami nem egy kellemes,de ki tudja hányszor gusztustalanabb,förtelmesebb dolgoktól óvja meg az embert felnőtt korában..Az élet egy nagyon pontos,összetett folyamat,amiben nincsenek véletlenek,minden összekapcsolódik,az egész "film" kapcsolódások folyamata!Amiből tanulni kell,hisz azért vagyunk itt,hogy fejlődjünk..viszont ehhez muszáj tapasztalni a saját bőrünkön a rosszat..ezért mondom,hogy ez itt maga a pokol..amúgy Isten erről nem tesz semmit,hiszen mi vállaltuk be,csak nem emlékszünk..ez lehet az egyetlen ok,amiért nem vagyunk tejszínhabos,cukormázas sorsúak..azok ugyanis a túlvilágon leszünk..sztem..

..stb..

2010. márc. 9. 14:03
 33/49 anonim ***** válasza:
Te be akarsz csapni bennünket a kérdéseddel! Ha vallásos vagy akkor miért szeretnél megtérni? Vagy milyen vallásról melyikre áttérni? "minden gyerek a mennybe megy, mert a gyerekek jók, tiszták, ártatlanok" Ezt honnan vetted, hol olvastad? Pl. tudhatnád, hogy minden gyermek az eredendő bűnnel sulytva jön a világra. Méghogy tiszta? No de ezek csak olyan apró részletek. Tudhatnád, hogy ilyen kérdésekre csak akkor kaphatsz megfelelő választ, ha keresel magadnak egy lelki/gyóntató atyát, aki a hit igazságával felvértezve tud neked válaszolni. Nem ilyen közvéleménykutatás-féle, hogy ki mit gondol ezekről. Persze csak akkor, ha valóban keresed a hitedet, Istenedet.
2010. márc. 9. 15:14
 34/49 anonim ***** válasza:

76%os válaszoló! Tkp. egy a probléma, hogy általánosítassz, és 1 vagy a 1000000 közül. A helyes élet az, amit mondasz, de viszont bárcsak úgy lenne ahogy mondnád, tán Isten is jobban örülne, mint ennek mocsoknak. Eleve nem a konzervatív nemhívőkre gondolt, hanem a liberális, minden szabadt szabad, gondolván, embereket. Ez nem hiszem, hogy a te korosztálod, hanem a fiatalabb réteg, amelyeknek épp burjánkoznak elő a vágyak, és a káros szenvedélyek. Nem veled, és kortársaiddal van a probléma, hanem ezekkel a lib. szemléletű fiatalokkal. Még ezzel se lenne gond, ha nem okoznának kárt, de épp az ellenkezőjét látom kiteljesedni.

Üdv: Téosz

2010. márc. 9. 15:24
 35/49 A kérdező kommentje:

Nem, nem akarlak becsapni a kérdésemmel.

Azért ez nem úgy működik, hogy hopp meg akarok térni.

Vallásos neveltetést kaptam részben, édesanyám részéről, hittanórák, egészen bérmálkozásig aztán abbamardt az egész, mert nem értettem egyet azzal amit a katolikusoknál láttam, ettől még hittem Istenben és hiszek is, de mondhatni "elfeledkeztem" róla. Nem foglalkoztam vele, aztán csak sodródtam az életben ide-oda, nem találtam a helyem, mindenféle tévtanoknak hittem, agykontroll, meditáció, azt hittem majd ezek segítenek nekem helyre jönni, nem tudtam, hogy ezek rosszak és amikor legeslegjobban megzuhantam akkor vettem a kezembe a Bibliát és jöttem rá, hogy mennyire elsodródtam Istentől. Nagyon sokat kell még tennem, hogy igaz hívőnek mondhassam magam, mert az nem csak arról szól, hogy hiszek Istenben és pont, úgy is kell élnem, meg kell tisztítanom a szívem, gondolataim. Remélem érted mire gondolok. És nem vitát akartam szítani és elég kultúráltam írtam, ahhoz képest te elég érdekes "hangvételben" válaszoltál és azt vágod a fejemhez, hogy be akarlak csapni titeket. Nem... Csak például velem történt hasonló gyermekkoromban, nem szerettem volna ezt leírni, de ha már itt tartunk leírom, ezért is akkora kérdés ez számomra, hogy miért?? Kinek ártottam? Meg még sok kisgyermek akikkel ilyenek történnek. Én 4-5 éves voltam... Azért köszönöm a normális válaszokat!

2010. márc. 9. 16:04
 36/49 anonim ***** válasza:
ha a meditálás rossz,akkor gondolkodni is rossz,sőtt,harmóniát érezni is rossz,megnyugodni is,de még aludni is!Merthogy az egy mélyebb gondolkodás..dehát,ha nem szabad gondolkodni egyesek vallása szerint,akkor nem is kérdeztem semmit...
2010. márc. 9. 16:40
 37/49 A kérdező kommentje:
Sogorom elég komolyan gyakorolta a meditálást, illetve csinálta meg kézzel gyógyított, például fejfájást,hasfájást stb. Egy meditálás alkalmával miután teljesen megnyugodott hírtelen baromire "megzuhant" nem tudom mi a helyes megfogalmazás, azt mondta, hogy azt a pokoli fájdalmat meg rosszat amit átélt még a földön nem tapasztalta. Ha ez neked jó... A te döntésed én ezt tiszteletben tartom. Ő azóta lelkipásztor és már tudja, hogy nem az Isten segítségével gyógyított és stb.
2010. márc. 9. 17:00
 38/49 anonim ***** válasza:
hát,én még csak rémálmomban éltem átt hasonlót,ami gyerekkorom óta nem volt,és semmi bajom egy mélyebb gondolkodással,viszont tény,hogy az agykontroll valahol el van rontva,mert állítólag az "alfa" szinten kóbor lelkek is vannak,és rád is tapadhatnak,úgyhogy nem is érdekel a dolog,viszont a keletázsiai népeknél olyan hagyománya van a meditációnak,hogy tuti,hogy nem ront meg senkit sem..mivel mint már mondtam ez egy mélyebb gondolkodás..olyan,mintha félálomban törnéd a fejedet,mi miért van..nem hiába mondják,hogy meditál rajta,amikor valaki gondolkozik..a sógorod biztos valami rossz módszert próbált ki,ez rémiszthette el..én nem tanultam sehonnan,egyszerűen csak elmélyülök magamban..sose történt semmi rossz velem ezalatt..és én a régi tibeti ezer éves **t használom,ez is amolyan kézrátételes dolog,de tudom,hogy csak az energia forog bennem,ez is amolyan önámításszerű lehet,de nekem bevállt,és ha nem csinálnám,amikor rosszul vagyok,nem lenne jó,és többet szenvednék..persze ez ettől nem gonosz dolog,mert a saját testem által kifejtett hőt(energiát)irányítom a fájdalmas helyre,ez pont olyan,mintha egy forróvizes palackot raknál a hasadra,amikor fáj..

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2010. márc. 9. 17:15
 39/49 anonim ***** válasza:
Nem akarlak bántani, kérdező, de szerintem neked nem sok fogalmad van a való életről...
2010. márc. 9. 17:39
 40/49 anonim ***** válasza:

"mindenféle tévtanoknak hittem, agykontroll, meditáció"

- Egy ilyen megjegyzés után én mindenki helyében feladnám, hogy választ akarjon adni neked.

2010. márc. 9. 18:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!